Vizioneaza filme online

La Double vie de Veronique (1991)

O nominalizare Globul de Aur, 2 premii şi o nominalizare Cannes

Regia: Krzysztof Kieslowski

O enigmatica drama filosofica despre dualitate in lumea moderna. Weronika (Irene Jacob), o tanara poloneza, se bucura de fiecare aspect al vietii sale. Are multi prieteni si multe puncte de interes. O boala grava de inima o slabeste cateodata, dar ea refuza sa se lase tinuta in loc. Pe drum spre un concurs de canto, Weronika vede o femeie care ii seamana perfect. Incearca sa-i atraga atentia, dar nu reuseste. A doua femeie, frantuzoaica Veronique (Jacob), este si ea o cantareata talentata, dar isi neaga talentul si alege o cariera ca invatatoare. In cele din urma, si aceasta incepe sa simta prezenta unei alte forte in viata ei.

Tags: , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

7 Responses to La Double vie de Veronique (1991)

 1. Filip a comentat: 19/10/2014 ora 00:39

  Filmul pune-n scena o paralela identitara intre blocul de est si cel de vest chiar dupa ruperea cortinei (filmul e turnat in 1991: Polonia vs. Franta), chestionand diverse aspecte legate de persoana umana (intruchipata de insasi delicata protagonista “V”) si complexul de nuante auto-cognitive in care se dezvolta starea acesteia prin trairi (ganduri sau vise marturisite), simultan, in doua contexte initial divergente. Revelarea coerentei celor doua planuri se realizeaza progresiv prin filtrele unei sensibilitati iesite din comun. Ceea ce mai intai se confirma prin con-simtire, prin aspiratii si trairi comune celor doua Vero-nika (etimologic de la Vera-icon: “adevaratul chip”), se continua in convergenta temporala a celor doua destine, surprinse in oglindire si uimire…De remarcat rafinamentul prin care se compune oglindirea in cele doua planuri cu simbolurile aferente, suprapuneri paradoxale, precum si lirismul imaginii sustinut de complexa orchestratie in planul sunetului, care efectiv copleseste in cateva dintre momente filmului. Un film profund, incarcat de sensuri.

 2. Andra a comentat: 04/07/2013 ora 16:34

  dak a inteles cineva filmul sa mi-l explice si mie:))

 3. cristiana a comentat: 23/05/2013 ora 22:00

  impresionant 🙂

 4. pepy a comentat: 15/05/2013 ora 00:05

  Un film frumos si interesant, mai greu de inteles. Abia spre sfarsit iti dai seama despre viata dubla, simtita mereu. E un film melancolic,si sensibil, merita vazut.

 5. Reby a comentat: 12/05/2013 ora 01:55

  Interesant filmul!!

 6. ionela a comentat: 02/05/2013 ora 14:52

  super filmmmmmmmmmm 😆 😛

 7. Nina a comentat: 24/04/2013 ora 22:57

  Filmul este splendid !
  Extrem de interesant scenariu, a carui perfecta intelegere survine mai ales in ultimele 20 minute ale peliculei, cu adevarat foarte impresionante…
  Dar daca mi s-a parut inca ceva extraordinar in filmul acesta, unul dintre cele mai minunate si sensibile lucruri vazute vreodata – este vorba de secventele cu papusarul si balerina lui…el va reveni si spre sfarsitul filmului…
  Si MUZICA !

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *