Vizioneaza filme online

La Strada (1954) – filme online

Un premiu şi o nominalizare Oscar, 2 nominalizări BAFTA, o nominalizare Veneția.

“La strada” este o dramă profundă petrecută în cercul închis al artiştilor ambulanţi de circ, forţaţi să trăiască în sărăcie de pe o zi pe alta, umblând din loc în loc pentru a-şi câştiga existenţa mizeră, incapabili să prindă rădăcini şi să îşi construiască o realtie stabilă şi un cămin doar al lor. Gelsomina este o tânără italianca foarte săracă, provenită dintr-o familie numeroasă pe care mama sa nu mai are posibilitatea financiară de a o întreţine de una singură, a cărei viaţă se schimbă radical atunci când artistul de circ Zampano o cumpăra cu 10.000 de lire de la familia ei pentru a-l ajuta în activitatea pe care o presta, înlocuind-o astfel pe sora ei Rosa care făcuse acelaşi lucru în trecut, dar care murise recent din cauze necunoscute.
Ducând o existenţă plină de privaţiuni şi lipsuri, alături de un bărbat taciturn şi agresiv, care nu îşi exprimă niciodată adevăratele sentimente faţă de ea, purtată pe drumuri care o duc tot mai departe de casă şi de oamenii care îi erau dragi, Gelsomina este din ce în ce mai nefericită şi se distanţează tot mai mult de visurile pe care le nutrise în secret de a deveni o artistă apreciată şi cunoscută.

IMDB : 8,1

Tags: , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to La Strada (1954) – filme online

 1. Zeus a comentat: 01/03/2016 ora 17:55

  Un film care poate fi vazut in mai multe feluri. Poti urmari pur si simplu povestea, detasat. Oricum, daca la sfarsit nu simti macar un nod in gat, poti sa te duci la pascut, caci inseamna ca esti o vita. Sau poti urmari povestea fiecarui personaj. A Gelsominei, cu suflet simplu si cu minte simpla, care isi gaseste rostul si implinirea in devotament si in arta. In devotamentul pentru Zampano si in mica ei reprezentatie artistica. Atunci cand Zampano il ucide pe „Il Matto”, acest fragil echilibru, abia gasit, se rupe. A lui Zampano, „cainele care ar vrea sa vorbeasca, dar nu poate decat sa latre”, cum il caracterizeaza „Il Matto”, intr-o scena „cheie” a filmului. Abia in ultima scena, „cainele” incepe „sa vorbeasca”. Vorbeste prin plans. Fiara devine om. A lui „Il Matto”, cel gata sa dea orice pentru un hohot de ras. Isi da si viata, pana la urma. A unei Italii a mahalalelor si a satelor sarace si mizere, dar care, de sute si sute de ani, a gasit mereu un blid de mancare si un hambar de dormit pentru artistii ambulanti. Acolo s-a nascut commedia dell arte, cu senior Pantalone, Colombina, Arlecchino, Brighella, Pulcinella si ceilalti pe care, mai tarziu, Carlo Goldoni si alti dramaturgi de geniu i-au lustruit un pic si i-au daruit artei universale.

 2. CONSTANTIN S a comentat: 11/02/2016 ora 01:31

  Minunat film ,multumesc Filme hd!

 3. CONSTANTIN S a comentat: 09/02/2016 ora 16:56

  Va rog sa repuneti acest film minunat din galeria filmelor de aur ,va multumesc!

 4. emiliabibliotecara a comentat: 19/07/2015 ora 00:23

  Mi-a fost dor de un film vechi. Giulietta Masina este extraordinara, la fel si Anthony Quinn. L-am revazut dupa 33 de ani, uitasem scena finala…

 5. katalin1 a comentat: 16/06/2013 ora 20:57

  Giulietta Masina e de nota 10

 6. cristina a comentat: 26/02/2013 ora 22:19

  Da..Fellini si a sa Giulietta Masina,adorabila cu acest amestec sfasietor de comic si tragic, si aceasta forta a naturii Anthony Quinn.ce inspiratie a avut Fellini pentru acest contrast intre fragilitatea ei si forta lui.O capodopera a cinematografiei!

 7. Nina a comentat: 05/12/2012 ora 23:14

  ….Din galeria filmelor de neuitat…
  Ce se mai poate spune si care sa nu fi fost amintit despre “fenomenul” Giulietta Masina ? Admirabila actrita, de neuitat..Si totul, absolut totul a fost perfect in acest film, inafara de zgura grea care iti ramane in suflet…

 8. ion belu a comentat: 05/12/2012 ora 07:36

  de cenu mai pot vedea ca inainte filmele? 😆

 9. pituu_pituu a comentat: 04/12/2012 ora 21:52

  ….o capodopera!…roluri si actori de exceptie!….am auzit acum cateva zile..pe cineva spunand..”noi artistii”..referindu-se la rolul sau dintr-o telenovela,comparativ cu ce am vazut ca joaca QUINN si MASINA in acest film.,..ar trebui impuscat.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *