Le mur de l’Atlantique – Zidul Atlanticului (1970) – filme online

Le mur de l’Atlantique – Zidul Atlanticului (1970) – filme online

Vezi trailer
5.8
NOTA IMDB
9.6
NOTA USERI

Le mur de l’Atlantique – Zidul Atlanticului (1970) – filme online

5.8
NOTA IMDB
9.6
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

8 comentarii

În timpul unui raid aerian britanic asupra Franței ocupate de trupele germane,un avion aterizează forțat în apropierea hanului patronat de Leon Duchemin (Bourvil), pilotul englez pe nume Jeff (Peter McEnery) reușind să scape nevătămat și să caute adăpost chiar în camera lui Juliette (Sara Franchetti),fiica hangiului.Din cauză că nemții frecventează restaurantul și cafeneaua lui Leon, acesta este considerat colaboraționist de către vecini, comunitate și de rezistența franceză. Confundat cu un zugrav, Leon este chemat la Comandamentul German pentru a se ocupa cu redecorarea unui birou unde urmează să sosească feldmareșalul Erwin Rommel. Din greșeală intră în posesia unui document top secret, pe care îl vede și Jeff. Acesta din urmă realizează importanța lui și cum trebuia să ajunga în Anglia până sâmbăta următoare ca să participe la un meci de rugby, ia documentul cu el. Urmărit de Gestapo, Jeff este ajutat de Leon să ajungă la ambarcațiunea cu care trebuia să traverseze Canalul Mânecii,dar situația se complică și Leon se vede nevoit să meargă și el în Anglia.

IMDB : 5,8

Trimite filmul

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

8 comentarii
 1. pepy | 2013-03-20

  O comedie excelenta,Bourvil inca o data genial. E doar o comedie,nici intr-un caz nu se poate spune despre soldatii germani ca au fost tantalai asa cum sunt prezentati in aceasta comedie. E binestiut ca germanii sunt cei mai buni soldati din lume,iar daca altii precum soldatii italieni si mai ales cei americani se fac de comedie pe bune, nu prea sunt prezentati in comedii despre razboi ca prea seamana cu realitatea. Degeaba au cea mai sofisticata dotare tehnica din lume, soldatii americani doboara propriile avioane si elicoptere, arunca in aer propriile tancuri si camarazi,si se omoara unii pe altii in ambuscade sau operatiuni de noapte. Despre astia ar trebui sa se faca comedii (adevarate) .Spune cineva aici ca nu se mai fac filme atat de bune ca in anii 70 sau 80, e adevarat , fiinca treptat au pus mana pe industria cinematografica unii care vad lucrurile prin ochelari in sase (6) coltzuri.,si care fac peste noapte vedete nu numai in cinema ci si in muzica,sport etc.Vestitele premii Oscar nu se dau atat de cinstit cum credem noi,sunt doar pt unii, mai scapa si cate unul cinstit printre celelalte. Un actor cat ar fi el de grozav daca nu primeste roluri mari in care sa-si poata etala talentul, ramane anonim ca si un violonist genial care daca nu canta la New York intr-o sala cunoscuta cu mii de spectatori , ci intr-o bodega amarata ,ramane anonim. Starurile sunt facute in mare parte tot de catre cei cu ochelarii iar filmele trebuie sa cuprinde mesajele dictate tot de catre ei,pt manipulare. Iata de ce nu se mai fac filme ca-n anii 70 – 80. pacat ca erau fff bune ,nu???

 2. tavy | 2013-03-20

  nota 8. vreau si eu va rog MOARTEA LUI IPU,nu il gasesc pe nicaieri…. pls!

 3. mycroft | 2013-03-18

  Ma tot minunez cum de-au reusit nemtii astia, asa de tantalai cum apar in filmele aliate, sa tina o lume intreaga in sah 6 ani. Si cum de rezistenta franceza n-a reusit sa cistige razboiul ea singura. Probabil ar fi trebuit sa lupte in pauza de masa …

  • Ene | 2017-06-01

   Atunci când se desfășura actiunea era bine. Peste 1 an toată Rezistența Franceză era plină de agenți dubli. Germanii așteptau doar să-i ridice pe toți odată. Anglia a luat în considerare lucrul acesta … Iar Anglia dispune de un serviciu reputat de azvârlit fum în ochi…Au sacrificat pe unii agenți francezi, pentru că francezii încălcau unele protocoale de securitate. Erau la 2 agenturi . Și, în unele cazuri, răspundeau de mai multe rânduri de oameni. Ca să nu mai scriu că-i și cunoșteau personal – nume, prenume, CNP, adresă,numele cățelului,etc.

 4. Mycroft | 2013-03-18

  Cine naiba traduce ? “La mission” inseamna misiunea, nu “intelegerea”. Si-n romana suna la fel. Si “Ils ne m’ont pas eu” inseamna ‘Nu m-au prins”, deci in nici un caz “nu m-au auzit”.

 5. stela | 2013-03-18

  frumos,nu-l vazusem

 6. ene adrian | 2013-03-18

  Filmul este aproximativ adevarat. Adevaratul nume al francezului este Rene Duchez. A furat cu adevarat ditamai harta Zidului Atlanticului de la Organizația Todt, iar ăia, de frică să nu ajungă în fața plutonului de execuție, au zis că a ars într-un bombardament. Nu a avut o fata, ci un băiat, și asta abia după război. Germanii i-au arestat soția și au băgat-o in lagărul de concentrare.

 7. Marian | 2013-03-17

  Capodopera! Cu toata tehnologia de azi nu se mai fac asemenea filme. Recomand cu placere!
  Multumim filmehd.net!
  :fhd:

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

The Accused ( 1988 ) - Acuzata
Bent ( 2018 )
Mirror Mirror (2012) - filme online

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

Filmehd pe email

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


You have Successfully Subscribed!