Maria Tănase – Povestea cenzurată  – film documentar

Maria Tănase – Povestea cenzurată – film documentar

Vezi trailer
6.2
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI

Maria Tănase – Povestea cenzurată – film documentar

GEN FILM: DOCUMENTARE
6.2
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

1 comentariu

Trimite filmul

Film documentar interzis de regimul comunist

Faima a dus-o pe celebra cantareata Maria Tanase in intimitatea unor personaje politice importante ale lumii, in timpul ultimului razboi mondial. Viata ei, dar mai ales povestea colaborarii inegalabilei cantarete cu serviciile de spionaj ale aliatilor impotriva Germaniei lui Hitler, asa cum o descriu unii istorici ai serviciilor secrete, poate fi oricand subiectul unui film de succes.
Intrebarea daca Maria Tanase a fost sau nu implicata in luptele serviciilor de informatii duse pe frontul ascuns al celui de-al doilea razboi mondial ramane de actualitate. Nimeni nu se incumeta sa dea un raspuns; mai mult, pentru cei care au cunoscut-o subiectul este unul tabu. Despre relatiile amoroase care au purtat-o din bratele in bratele atator personaje influente, oameni de afaceri, politicieni sau spioni sunt scrise cu greu cateva randuri, pudoarea noastra traditionala fiind o bariera ce nu face altceva decat sa stirbeasca personalitatea Mariei Tanase. America a avut-o pe Marlyn Monroe, Franta pe Edith Piaf, noi, pe Maria Tanase. America si Franta s-au inchinat in fata lor in vazul intregii lumi; noi, nu. Nu este insa prea tarziu.

.

Anul lansarii: 1992
Regizor: John Landis
Distributie:

Partea 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Partea 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Partea 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Partea 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

1 comentariu
  1. lacramioara | 2012-07-02

    Un film foarte scurt si prea putine informatii despre Doamna cintecului popular romanesc.Din pacate asa cum spunea D-na. Ioana Radu o alta mare cintareata a romnatei romanesti,am suferit si din pacate si-n prezent de aceiasi boala,nu am avut si nu avem recunostinta si respect pt. cei care au fost genii in diferita domenii ca si in cel artistic si in prezent suferim de aceiasi boala :nu ne pretuim talentele si oamenii deosebiti al acestui neam.D-na Maria Tanase a fost si v-a ramine”privighetoarea poporului roman “o artista deosebita care prin cuvintele si superba voce transmitea emotia textului din cintecele cintate.Ar trebui sa ne trezim si sa ne respectam geniile neamului.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Terminal (2018)
John Rabe (2009)
California Dreaming (2017)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!