Vizioneaza filme online

Marile sperante ( 1946 ) – filme online

2 premii şi 3 nominalizări Oscar

Filmat in 1946, in urma succeselor obtinute Cu “Scurta intalnire” si “Abracadabra”, “Marile sperante” a fost prima adaptare a unui roman de Charles Dickens realizata de David Lean (Oliver Twist avea sa urmeze in 1948). Abordand aceasta capodopera literara ca pe o sarcina cinematografica sub toate aspectele, Lean exploreaza si exploateaza vastul orizont emotional al povestii, transformand-o intr-o ampla si fascinanta calatorie vizuala. Rezultatul a fost cea mai reusita ecranizare cinematografica si unul dintre cele mai bune filme britanice realizate vreodata.

“Marile sperante” contine multe elemente din filmele de groaza, deschizandu-se cu imaginea unei mlastini imense care ne conduce spre un cimitir parasit si izolat. Aceasta scena era de o importanta vitala pentru Lean, care stia exact cum trebuie sa arate filmul, astfel ca l-a inlocuit pe operatorul initial, Robert Krasker, cu Guy Green. In cimitir, tanarul erou Pip este amenintat de un ocnas evadat, fioros si disperat, pe nume Magwitch (Finlay Currie), care ii cere hrana si o pita pentru a scapa de lanturi. Mai tarziu, Pip ajunge in casa paraginita a domnisoarei Havisham (Martita Hunt). Decrepita si inveninata dupa ce cu ani in urma fusese abandonata de logodnicul ei chiar in dimineata nuntii, domnisoara Havisham inca mai poarta ramasitele rochiei ei de mireasa si rataceste in jurul resturilor prafuite, mucegaite si pline de sobolani ale cinei fatale. Planul ei macabru graviteaza in jurul protejatei sale, tanara si frumoasa Estella (Jean Simmons), pe care vrea sa o foloseasca pentru a se razbuna pe toti barbatii, inclusiv pe Pip, care s-a indragostit de tanara. Situatia se schimba (cand un filantrop misterios finanteaza mutarea lui Pip la Londra si transformarea sa intr-un gentleman instarit. Impartind un apartament cu Herbert Pocket (Alec Guinness in primul sau rol important), Pip (John Mills), acum adult, devine un snob, crezand ca binefacatoarea sa este domnisoara Havisham, iar Estella este sortita sa-i devina sotie. Dar nici un cititor de Dickens nu se va lasa inselat.

Tags: , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

8 Responses to Marile sperante ( 1946 ) – filme online

 1. daria a comentat: 01/06/2015 ora 19:28

  este un film spectaculos care merita vazut de zeci de ori

 2. Hellen of Troy a comentat: 26/05/2015 ora 19:58

  Actorii ce interpreteaza rolurile Pip si Estella adulti sunt vizibil mult prea in varsta pentru personajele respective, care au in jur de 20 de ani. Lui i se vad ridurile pe frunte. Oare ar fi fost asa un efort supraomenesc pentru regizor si producatori sa aleaga actori tineri? Nu sunt roluri nepotrivite pentru tineri, chiar pentru vremea aceea.

  🙂 😉 😆 😛 :fhd: 😯 😐

 3. puiu a comentat: 01/10/2014 ora 18:33

  Doua ore captivante si un final fericit …. Frumos

 4. eugenia a comentat: 20/04/2013 ora 15:25

  romanul este o capodopera a iteraturii universale.regizorul care a facut filmul si acesta a facut o capodopera a cinematografiei universale. interpretarea a fost extraordinara si facuta cu foarte mult talent si foarte mult suflet. intr-un cuvant un film extraorginar, cinste celui care a regizat.

 5. Dariana a comentat: 11/04/2013 ora 21:39

  Un film exceptional… 🙂 🙂

 6. stan a comentat: 05/01/2013 ora 03:21

  exceptional,
  nota 10

 7. stela a comentat: 06/12/2012 ora 21:53

  frumoasa ecranizarea

 8. ELENA a comentat: 06/12/2012 ora 00:21

  un mare clasic, care va ramane un mare clasic.

  Merci filmehd

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *