Marile sperante ( 1946 ) – filme online

Marile sperante ( 1946 ) – filme online

Vezi trailer
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI

Marile sperante ( 1946 ) – filme online

GEN FILM: DRAMĂ, FILME VECHI
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

8 comentarii

2 premii şi 3 nominalizări Oscar

Filmat in 1946, in urma succeselor obtinute Cu “Scurta intalnire” si “Abracadabra”, “Marile sperante” a fost prima adaptare a unui roman de Charles Dickens realizata de David Lean (Oliver Twist avea sa urmeze in 1948). Abordand aceasta capodopera literara ca pe o sarcina cinematografica sub toate aspectele, Lean exploreaza si exploateaza vastul orizont emotional al povestii, transformand-o intr-o ampla si fascinanta calatorie vizuala. Rezultatul a fost cea mai reusita ecranizare cinematografica si unul dintre cele mai bune filme britanice realizate vreodata.

“Marile sperante” contine multe elemente din filmele de groaza, deschizandu-se cu imaginea unei mlastini imense care ne conduce spre un cimitir parasit si izolat. Aceasta scena era de o importanta vitala pentru Lean, care stia exact cum trebuie sa arate filmul, astfel ca l-a inlocuit pe operatorul initial, Robert Krasker, cu Guy Green. In cimitir, tanarul erou Pip este amenintat de un ocnas evadat, fioros si disperat, pe nume Magwitch (Finlay Currie), care ii cere hrana si o pita pentru a scapa de lanturi. Mai tarziu, Pip ajunge in casa paraginita a domnisoarei Havisham (Martita Hunt). Decrepita si inveninata dupa ce cu ani in urma fusese abandonata de logodnicul ei chiar in dimineata nuntii, domnisoara Havisham inca mai poarta ramasitele rochiei ei de mireasa si rataceste in jurul resturilor prafuite, mucegaite si pline de sobolani ale cinei fatale. Planul ei macabru graviteaza in jurul protejatei sale, tanara si frumoasa Estella (Jean Simmons), pe care vrea sa o foloseasca pentru a se razbuna pe toti barbatii, inclusiv pe Pip, care s-a indragostit de tanara. Situatia se schimba (cand un filantrop misterios finanteaza mutarea lui Pip la Londra si transformarea sa intr-un gentleman instarit. Impartind un apartament cu Herbert Pocket (Alec Guinness in primul sau rol important), Pip (John Mills), acum adult, devine un snob, crezand ca binefacatoarea sa este domnisoara Havisham, iar Estella este sortita sa-i devina sotie. Dar nici un cititor de Dickens nu se va lasa inselat.

Trimite filmul

part 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
part 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

Bad Day for the Cut (2017)
Neruda (2016)
Aus dem Nichts (2017) - În întuneric

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Thank you for your message!