Vizioneaza filme online

Metropolis (1927) – filme online gratis

Titlu original : Metropolis

“Metropolis este o strălucită piesă de design expresionist (grupurile umane sunt folosite arhitectural), cu momente de incredibilă frumuseţe şi forţă (secvenţa vizionară a Turnului Babel), cu imagini absurde (eroul îndrăgostit, în pantalonii lui caraghioşi) şi ciudăţenii care sfidează analiza (înfăţişarea lascivă a vampei-robot).” – Pauline Kael.  Cu o durata initiala de peste doua ore, “Metropolis” de Fritz Lang este prima lucrare de anticipatie stiintifica de mare respiratie, cu decoruri uriase, mii de figuranti, efecte speciale realizate printr-o tehnica de varf la acea vreme, numeroase scene de violenta si sex, o morala severa, un joc actoricesc excelent, o nota de gotic german si secvente fantastice inovatoare. Finantat de UFA, cel mai mare studio cinematografic al Germaniei, filmul a iscat controverse in epoca dovedindu-se un dezastru din punctul de vedere al incasarilor la box-office si ducand studioul aproape la ruina. La scut timp dupa lansare, acest film cu buget exorbitant a fost retras din retelele de distributie si supus unui nou montaj, impotriva dorintei lui Lang: chiar si restaurata color in anii 1980 de Giorgio Moroder, aceasta varianta trunchiata, si simplificata, a ramas cea mai cunoscuta pana astazi: de curand, o reconditionare partiala, cu inserturi de text bine gandite pentru a substitui scenele definitiv pierdute, a adus pelicula mult mai aproape de originalul lui Lang. Aceasta versiune adauga scenele uitate vreme de decenii si le restabileste ordinea din varianta originala si le adauga inserturile adecvate. Considerata anterior un film de anticipatie simplist, dar spectaculos, aceasta noua-veche versiune demonstreaza intentia mitica, si nu profetica, a decorului futurist; elemente tipice pentru arhitectura, industria, designul si politica anilor 1920 se imbina cu cele de sorginte medievala si biblica pentru a produce imagini de o stranietate socanta: un robot futurist ars pe rug, un om de stiinta nebun, cu o mana de fier, care este in acelasi timp si un alchimist al secolului al XV-lea, muncitorii epuizati dintr-o uzina imensa inaintand greoi spre falcile unei masinarii care il intrupeaza pe anticul zeu Moloch. Interpretarea lui Frohlich ca erou-simbol al inimii apare si astazi ca extrem de ingrosata. Klein-Rogge in rolul inginerului Rotwang si Abel in cel al Stapanului Metropolisului, si in special Helm in dublul rol al virtuoasei eroine salvatoare si al femeii fatale metalice sunt remarcabili. Prin evocarea unui semnificativ segment de poveste care sondeaza motivatiile complexe ale personajelor, actiunea spectaculoasa capata acum mai multa relevanta, atat ca o complicata drama de familie, cat si ca epopee a represiunii, revolutiei si reconcilierii.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to Metropolis (1927) – filme online gratis

 1. coroana de spini a comentat: 10/03/2015 ora 11:36

  Este un film bun. Sper sa nu ofensez pe nimeni cu ce o sa scriu, pentru ca nu am aceasta intentie. Chiar deloc. Din contra… .

  Rugăciunea lui Iisus:

  – “Frunză verde… mărăcine , Dumnezeu Te rog pe Tine,
  Din iubire pentru mine să bagi minte in “prostime”. (dacă nu azi, măcar mâine).
  Dă-le minte Sfinte Tată, Să se trezească odată!!!
  Dă-le minte si lumină , Că, săracii…, nu-s de vină .
  Doar că i-a inşelat satana… .
  ŞI după cum văd că “stă treaba”, Se pare c-am murit degeaba… .
  Când eu am vrut să-i invăţ, Cretinii m-au pus pe… băţ…!?!
  Dar văd că şi-n ziua de azi , E plină lumea de “retarzi” .

  Credincioşi… , necredincioşi… , habotnici sau păcătosi ,
  Atei sau religiosi… – dracu-i inşeală pe mulţi .
  Aşa că te rog Dumnezeule pe Tine – Trezeşte-i acum şi dă-le inţelepciune.”
  ( iar ca un “bonus” – minte . Si toate cele bune.)

  Ce credeti , oare atat de mult a iubit Dumnezeu lumea , incat… L-a pus pe satan administrator? Cam asa pare la prima vedere… . Dar trebuie sa schimbam “adminul” acesta. (pentru ca este “al dreacu’ ” de rau) . Asa ca… , ce facem , “votam” pentru altul…? Unul mai bun . Unul bun cu adevarat . Adica pe bune .
  Miluieste Dumnezeule poporul Tău si binecuvantează mostenirea Ta .
  Biruintă pentru toti copiii Tăi , asupra diavolilor , dăruieste .
  Si cu crucea Ta păzeste pe poporul Tău .
  Si , Te rog Dezintegrează-l pe satan cel rău . Si pe toti diavolii .
  Amin !

 2. Revelation Mw LT a comentat: 24/02/2015 ora 18:43

  Filmul este bun. Dar fiecare cu parerea lui… . Problema este ca mo.loh-ul antic este all.ah-ul actual . De ce este o mare prnblemă…? Dacă doriti să aflati mai multe ‘chestii’ interesante intrati pe site-ul Revelation . Mw . Lt (nu sunt ‘pocait’, de nici o culoare.) Aflati despre musulmani , despre teroristi, despre cine este all.ah . Despre Adam (a fost maimută?) . Si despre multe alte probleme si care este rezolvarea . Daca va doriti o lume mai buna, cititi acum. Si actionati . Succes si Toate cele bune!

 3. Florians a comentat: 25/01/2015 ora 21:05

  Ce simbol se afiseaza la minutul 35 in spatele acelui robot, asta poate va da de gandit cine este in spatele tehnologiei si “viitorului din film”,ce astazi este prezent deja, propaganda satanei se facea inca de acum 100 de ani.
  Atentie la detalii ca filmul acesta arata multe chestii interesante.

 4. mada a comentat: 04/09/2013 ora 19:17

  un film bun,merita vazut,diferit fata de SF din ziua de azi

 5. alex b. a comentat: 01/02/2013 ora 02:22

  Sunt un mare iubitor al genului SF, dar se vede ca acesta e prima pelicula despre a oraselor futuriste. Are niste discrepante mari intre elemente de viitor si prezent. in orice caz e bunicel si sa nu uitati ca de aici au plecat restul. “singur impotriva lumii” te inteleg, nu e un film de copii.

 6. ralu a comentat: 07/11/2012 ora 10:38

  o capodopera care inspira respect si admiratie iar celor care mi-au acordat sansa sa revad , in conditii excelente, aceasta pelicula, le sunt recunoscatoare. pentru “singur impotriva lumii” doar un scurt comentariu: datorita primitivismului de care dai dovada prin acest comentariu gratuit dovedesti doar ca esti singurul impotriva propriei persoane desi acest termen cu greu ti se poate acorda. mesajul pentru cei din spatele acestui regal cinematografic: sper sa rezistati pe baricada impotriva inculturii si primitivismului

 7. Tudorel a comentat: 23/10/2012 ora 17:33

  Colosal! Un film din anul 1927 care îți taie respirația prin efectele speciale, sutele de figuranți, soluțiile tehnice cu totul surprinzătoare pentru timpul respectiv și o viziune futuristă care prefigurează până la detaliu lumea noastră contemporană. Un amestec de parabolă, distopie și film catastrofă, cu un final totuși optimist, gratie puterii „mediatorului” de a reface dialogul între oameni. Genial regizor, Fritz Lang.
  Sunt fericit că am văzut acest film despre care citisem multe, dar nu am avut niciodată șansa să-l văd. Și nici nu mai speram.

 8. Gabriel a comentat: 17/10/2012 ora 22:57

  Filmul poate parea plicticos pentru ritmul nostru de viata dar daca ai rabdarea sa il vezi pana la sfarsit poti avea sansa sa vezi cum gandeau oamenii acum 100 de ani si nu gandeau chiar diferit de noi.

 9. singur impotriva lumii a comentat: 16/10/2012 ora 01:58

  frAte am ajuns la min 20 .. in care 20 de min puteam sa fac alt ceva in plm mie, unul nu imi place. dar na acuma fiecare cu parerea lui 🙁

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *