My Own Private Idaho – Dragoste şi moarte în Idaho (1991) – filme online

My Own Private Idaho – Dragoste şi moarte în Idaho (1991) – filme online

Vezi trailer
7.1
NOTA IMDB
6.0
NOTA USERI

My Own Private Idaho – Dragoste şi moarte în Idaho (1991) – filme online

GEN FILM: DRAMĂ
7.1
NOTA IMDB
6.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

7 comentarii

Un premiu şi o nominalizare Veneția

Un film uluitor, de mare curaj, o viziune nemaintalnita până atunci, o abordare şocantă care a marcat începutul unei noi ere în cinematografie. Aceasta peliculă, regizata de Gus Van Sunt, este filmată în Portland, Oregon. Întreaga acţiune a dramei este centrată pe relaţia dintre Mike şi Scott, doi tineri care trăiesc pe străzi, vând droguri şi se vând pe ei înşişi, de-a valma, femeilor sau bărbaţilor. Mike (River Phoenix) este un homosexual narcoleptic liniştit, care fusese abandonat de mic, iar acum trăia obsedat de dorinţa de a-şi găsi mama. Scott (Keanu Reeves) este fiul rebel al unei familii numeroase, care a ales această viaţă numai din dorinţa de a-şi face tatăl să sufere. Deşi Mike este îndrăgostit de Scott, cel din urmă este în continuare heterosexual şi afirmă că vagabondajul este doar o etapă pasageră în viaţa sa. Împreună, cei doi prieteni pornesc în căutarea mamei denaturate a lui Mike, călătorind din Portland în Idaho şi Italia.

În abia al treilea film al său, urmare la explozivul “Cowboy de farmacie” (1989), regizorul-scenarist Gus Van Sunt ne oferă cea mai profundă, mai tulburătoare şi mai completă creaţie a sa — ceea ce Desson Howe a numit „un suprem poem cinematografic… despre eternă dorinţa de a prinde rădăcini undeva şi despre singurătatea sufletului”.

Fără să-şi înfrâneze vreo clipă impulsurile artistice oarecum avangardiste de dragul accesibilităţii şi spectaculosului — lucruri de care va fi acuzat cu furie după realizarea celor două drame lacrimogene mai recente, “Good Will Hunting” (1997) şi “Finding Forrester” (2000), Van Sunt ne spune aici o poveste delicios de originală, care mizează, pentru a-şi atrage spectatorii, pe imagini cel puţin la fel de mult ca pe cuvinte. E adevărat că distribuirea adolescenţilor Keanu Reeves (în poate cel mai bun rol al său până la ora actuală) şi River Phoenix (care avea să moară tragic, după o supradoză de droguri, la vârsta de 23 de ani, în pragul unei cariere strălucitoare) a impulsionat succesul comercial al filmului. Dar, prin abordarea explicită a problemei vagabondajului, homosexualităţii şi prostituţiei adolescentine; prin înfăţişarea unui protagonist care suferă de narcolepsie şi este chinuit de memoria unei mame care l-a părăsit în copilărie; prin omagierea pe larg a filmului lui Orson Welles “Falstaff” (1965), o adaptare a pieselor lui Shakespeare despre Henric al IV-lea, sub forma folosirii conştient anacronice a limbajului de epoca în câteva scene cheie, Van Sunt a riscat, fără îndoială, să-şi alieneze — chiar să-şi înfurie — publicul american naiv de clasa mijlocie. Deşi mult prea puţin convenţional pentru a fi un succes de casă, filmul a fost elogiat de critici, îndrăgit de fanii lui Van Sunt şi a primit câteva premii la festivaluri internaţionale de film.

IMDB : 7,1

Anul lansarii: 1991
Regizor: Gus Van Sant
Distributie:

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

Bad Day for the Cut (2017)
Neruda (2016)
Aus dem Nichts (2017) - În întuneric

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Thank you for your message!