Vizioneaza filme online

Nana (1926) – filme online

Un oficial guvernamental, contele Muffat (Werner Krauss), cade sub vraja Nanei (Catherine Hessling), o actriță tânără dar fără a promite. Ea devine amanta lui și trăiesc în apartament somptuos pe care l-a luat pentru ea. În loc să se înalțe la nivelul lui Muffat, Nana trage la clasa de jos din care provenea. În cele din urmă, cele două vieți au fost distruse în întregime…

IMDB : 6,9

Tags: , , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

2 Responses to Nana (1926) – filme online

 1. Olaru Constantin a comentat: 11/06/2016 ora 17:57

  Un film care trece dincolo de ceea ce vedem noi spărgând semințe la semi-preparatele cinematografiei moderne. E bun de văzut pentru … altceva; acel ceva ce nu pot descrie. Face parte din arta cultă. A! și nu pot să nu o iubesc pe Violeta.

 2. violeta a comentat: 09/06/2016 ora 13:20

  Interesant!
  De mult nu am vazut un film mut.
  Regizorul acestui film a fost Jean Renoir (fiul marelui pictor impresionist Pierre -August Renoir). Rolul principal “Nana” a fost interpretat de Caterine Helssing,sotia lui Jean Renoir(1929-1943).Caterine Helssing a fost ultimul model care a pozat pentru pictorul Pierre- August Renoir.
  Este izbitor ,chiar violent machiajul foarte pronuntat ,al actritei principale !!! Ochii si gura de un negru foarte intens ,in contrast foarte puternic ,cu fata ,machiata cu un fond de ten foarte albstralucitor. Are aspect de clovn. Dar genul acesta de machiaj ,era in general specific filmului mut! Jean Renoir a regizat aprox.40 de filme mute.
  “Nana” a fost un film cu un buget extrem de mare,regizorul neputand recupera suma dupa prezentarea fimului. A fost nevoit sa vanda cateva tablouri ale tatalui sau pentru a acoperi pierderile. J. Renoir a vrut sa faca un film modern,realist,naturalist la fel ca romanul lui E.Zola. A prezentat personajele “penduland” intre diverse stari opuse ( vulgar si sentimental,burlesc si tragic),ceea ce da senzatia de joc”teatral”.
  Dupa acest film regizorul a trecut la filme comerciale(cat a mai durat epoca filmului mut). In epoca cinematografului sonor a avut filme care s-au bucurat de succes,a primit si un Premiu Oscar.
  Vizionarea acestui film vechi de 90 de ani(1926-2016),a fost o experienta placuta si un “stimul” de a medita la “pasii” facuti de cinematograf si nu numai.
  Multumesc fhd!

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *