Vizioneaza filme online

Nefes: Vatan Sagolsun – The Breath (2009) – filme online

Acţiunea filmului se desfăşoară în sud-estul Turciei şi ne înfăţişează povestea unui grup mic de patruzeci de soldaţi turci, care au în consemnul militar atât paza, apărarea cât şi inspectarea teritoriului aflat în raza staţiei de releu a bazei militare din regiunea muntoasă Karabal de la altitudinea de 2365 metri. Sub conducerea unui căpitan trecut prin multe expierente tragice, încă de la început filmul ne transpune în atmosfera încordată a evenimentelor şi conflictelor pe care le-a avut naţiunea turca cu insurgenţii PKK într-o perioadă nu prea îndepărtată. După câteva anotimpuri de instrucţie militară în inima munţilor, grupul celor 40 de soldaţi sunt căliţi ca să suporte travaliul psihologic ce v-a urma şi pe care îl va exercita asupra lor un lider al insurgenţilor PKK , cu numele “Doctorul” dar care este pregătit să-i atace pe aceştia în orice moment de zi sau de noapte şi prin orice mijloace de luptă mai mult sau mai puţin corecte. Puterea de sacrificiu a soldatului turc amestecată cu un naţionalismul obişnuit dar izvorât din ideologia marca Atatürk, aproape că a sfidat moartea ce v-a pluti în aer pe tot parcursul filmului.

IMDB : 8,2

Tags: , , , , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

12 Responses to Nefes: Vatan Sagolsun – The Breath (2009) – filme online

 1. cristi a comentat: 18/04/2017 ora 02:05

  l-as invia pe TEPES doar sa vada cum va uitati la filme turcesti…….nici platit nu-l vizionez…merci admin

 2. ira a comentat: 04/01/2017 ora 02:56

  Sub sultanul Erdogan are loc o ofensiva mediatica impotriva “inamicilor”, a celor ce vor sa distruga statul unitar turc lasat mostenie, nu de Ataturk ci de Suleiman al 2-lea( in acea vreme in imp Otoman erau cuprinse Siria, Irak, bucati din Balcani, Iordania,etc.). Declaratiile facute de Erdogad Magnificul pe parcursul anului 2016 demonstreaza ca are acelasi vise cu renumitul sultan Mehmed al doilea. Astfel au aparut filme in care glorioasa armata turca starpeste kurzi si armeni, niste inamici foarte periculosi in film, dar in realitate adevarate pogroame indreptate impotriva civililor. Nu va lasati inselati de “a 7-a arta” este mult mai manipulatorie decat celelalte pentru ca exista riscul sa-ti creezi opinii despre o realitatea bazandu-te pe un film.Dar realitatea este ca Erdogan este pentru Turcia secolului 21 ce a fost Hitler pentru Germania acum un secol. Sa afirmi despre Turcia ca este o democratie este la fel de ridicola ca afirmatia “Europa mai este crestina!”. De aceea filmele turcesti care cauta sa justifice anumite politici si atitudini ompotriva etincilor de pe teritoriul atual al Turciei trebuiesc tratate cu atentie.

 3. M&Ms a comentat: 05/12/2016 ora 04:04

  Un film in care se arata adevarata fata a femeilor,cat de usor te lasa balta si firea curvistina pe care o au.Oameni care se omoara intre ei fiecare convins ca lupta pentru libertate!

 4. reza-kia a comentat: 01/12/2016 ora 15:35

  prietenul meu ‘paul’ am vazut ca ai scris comandantul era dur dar in orice echipa de militatnti comandantul respunde de echipa si aici a avut dreptate cu urlate ptr ca unde erau ei daca dormi nu esti sigur daca te mai trezesti ,crede ma prietene vb din propria expr.va am spus aceasi viata am avut doi ani cand eram in armata in nordestul iranului si eram in lupta cu curzi din zona. noi am avut un comandant si mai al dracu.. 😀 🙄

 5. reza-kia a comentat: 01/12/2016 ora 15:18

  doi ani am avut o viata exacta ca ei . sunetul helic de la inceput cat imi e cunoscut , sper se termina in lumea asta orice conflict ,cat ne amenintau cu statie ca ne omoara ne impusca dar pe urma urmei am plecat de acolo doar cu o cicatrica pe piciorul drept. bine eu am fost prin ani 88-89 in nordul inranului cu curzii. cel mai urat lucru era ca aveam incontinuu frica de a fi impuscat din spate. nici nu mai vreau sa ma mai gandesc ,e urat sa omori sau sa fi cu gandul ca ai impuscat pe cineva. pe mine ma a luat filmul cu el urata senzatie.

 6. vasile pascu a comentat: 01/12/2016 ora 01:13

  Foarte bun film.Si bine regizat.

 7. Paul a comentat: 30/11/2016 ora 18:16

  Filmul este bine regizat cu actualitate ,realism.Se vede arta militara castigata in 500 de ani de Imperiu otoman .Pacat ca in multe filme si seriale turcesti apar roluri demne de neuropsihiatrie ! (vezi urletele comandantului ,strangu- larea prizonierei etc).

 8. Eu a comentat: 28/11/2016 ora 21:33

  Cand puneti filmul la loc? 🙁 Vreau sa-l revad

 9. George a comentat: 13/01/2014 ora 18:20

  Super filmul! chiar mi-a placut foarte mult….dar nu il recomand decat pt cei ce la plac genul asta de filme. 🙂

 10. cainele albastru a comentat: 30/12/2013 ora 23:07

  Foarte slab. Nu recomand.

 11. radu a comentat: 18/12/2013 ora 03:54

  mi s-a parut extrem de plictisitor…

 12. costin a comentat: 09/12/2013 ora 20:18

  Un film destul de trist ; iti sacrifici viata de soldat pentru cine ;cui ii foloseste!?

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *