Vizioneaza filme online

Nineteen Eighty-Four – 1984 (1984) – filme online

O nominalizare BAFTA.

Viziunile incredibile şi înspăimântătoare ale lui George Orwell despre o societate viitoare totalitară în care un bărbat a cărui datorie de zi cu zi este aceea de a rescrie istoria şi care alege dragostea, plătind scump pentru alegerea sa.

Regizat de britanicul Michael Radford, Nineteen Eighty-Four este una dintre cele mai reuşite ecranizări şi a doua transpunere pe ecran a romanului lui George Orwell. După Războiul Atomic, lumea este împărţită în trei state, iar Londra este capitala Oceaniei, fiind condusă de un partid care are control absolut asupra tuturor cetăţenilor săi. Winston Smith (John Hurt) este unul dintre birocraţii de aici şi face parte dintr-un department important, datoria acestuia fiind de a rescrie istoria. În vreme ce colegul său, Pearsons (Gregor Fisher) pare destul de mulţumit să respecte aceste legi aberante, Smith comite “crima” de a se îndrăgosti de Julia (Suzanna Hamilton), care lucrează pentru Ministerul Adevărului, iar cei doi găsesc o modalitate de a scăpa de sub control, însă asta este o iluzie pentru că, în realitate, nimeni nu este cu adevărat liber. Dar, curând se află despre idila lor, iar Smith ajunge să fie interogat şi torturat de către fostul lui prieten, O’Brien (Richard Burton).

Tags: , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to Nineteen Eighty-Four – 1984 (1984) – filme online

 1. danut a comentat: 22/10/2015 ora 14:50

  …hipercinematografie

 2. Geo a comentat: 13/02/2015 ora 17:40

  Un fuil care ramane de actualitate.

 3. angi a comentat: 13/02/2015 ora 16:55

  Un film f. reusit, dar cartea este mult mai buna, deoarece contine detalii care te fac sa intelegi mai in profunzime (com)plotul…
  O carte asemanatoare si la fel de extraordinara, dar mai futurista, ar fi “NOI”, a lui Evgheni Zamiatin. Recomand tuturor sa o/le citeasca.

 4. Darra a comentat: 13/02/2015 ora 00:49

  Mereu actual, din pacate! – sub diverse forme, tot controlul mintii si supunerea fata de un leader, partid etc. se incearca.

 5. razvan a comentat: 12/02/2015 ora 22:26

  O carte superba, un film pe masura. Orwell este un veritabil Jules Vernes al totalitarismului, Oceania lui este Europa de maine.

 6. eeeeee a comentat: 11/02/2015 ora 23:41

  Se poate reposta? E pacat sa nu il vada si altii.

 7. Wells a comentat: 22/08/2013 ora 21:16

  Cititi cartea ..veti recunoaste timpurile actuale..
  Un film deosebit..pentru fani cu open your Mind..

 8. pepy a comentat: 10/02/2013 ora 14:37

  Super filmul, 10+ . In toate regimurile totalitare se urmareste de fapt supunerea totala fata de regim,partid,lider .Am trait si noi asta in regimul comunist cu diferenta ca unii dintre noi nu credeau in balivernele lor, doar aplaudau cand erau supravegheati. Nici capitalismul nu e mai breaz in a creea false adevaruri, ba mai mult datorita dezvoltarii tehnologiei , conduc din umbra totul , lasandu-ne impresia ca suntem liberi. Se folosesc pt supunere mesaje subliminale , simboluri, TV, ziare carti ,filme muzica etc iar noi dormim si visam ca suntem liberi.FALS

 9. radu a comentat: 11/08/2012 ora 18:29

  Din nefericire asemenea aberatii sunt si azi posibile.
  Absurdul este litera de lege in cateva tari urgisite de soarta ;dar sta in legea
  firii ca normalul sa revena mai devreme sau mai tarziu.Vezi Corea de Nord

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *