O scrisoare pierduta (1953) – filme online

O scrisoare pierduta (1953) – filme online

Vezi trailer
8.4
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
8.4
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

3 comentarii

Ecranizare a celebrei piese a lui Caragiale cu același titlu, pelicula prezintă alegerile din 1883, mai exact cele petrecute într-un județ de munte. Zoe Trahanache, soția lui Zaharia Trahanache, prezidentul Comitetului școalelor ,Comițiului agricol, Comitetului agricol, și a altor comitete si comiții, pierde o scrisoare de dragoste, de la prefectul județului, Ștefan Tipătescu, prieten apropiat al familiei Trahanache. Inamicul său politic, Nae Cațavencu, reușește să obțină scrisoarea si șantajează cu publicarea ei în ziarul „Răcnetul Carpaților” pe care-l conduce, dacă nu-i susține candidatura. Brânzovenescu si Farfuridi, membri ai partidului lui Tipătescu, se tem de trădare observând vizita lui Ghiță, polițaiul orașului, la domiciliul lui Cațavencu. Tipătescu se hotărește la insistențele lui Zoe, să-l susțină – dar vine în acelaș timp o telegramă de la centru, conform căreia trebuia ales cu orice preț domnul Agamemmon Dandanache. Tipătescu se confruntă cu șantajul lui Cațavencu, bănuielile colegileor săi de partid și pericolul demascării relației sale cu Zoe…

IMDB : 8,4

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

3 comentarii
 1. PAUL | 2016-12-03

  O mare realizare a cinematografiei romanesti a anilor “50.Imi aduc aminte ca prin 1954 am vazut spectacolul pe viu la un teatru din Bucuresti -a fost ceva de nedescris – la superlativ ,cu ropote de aplauze la scena deschisa !! Am urmarit cu atentie si mi-am adus aminte de atmostera de atunci (pacat ca toti actorii celebri nu mai sint in viata).Piesa de teatru a fost filmata dintr-un spectacol!! superb!!!

 2. GR | 2016-12-02

  Pacat ca nu este colorat. Felicitari d-lor care s-au oupat de acest site.
  La multi ani! Un An Nou cu sanatate , realizari si numai bucurii!

 3. Mircea | 2016-12-02

  Ce sa spun? Am mai vazut acest film. Se vede clar ca Sica Alexandrescu a fost regizor de teatru, nu de film, dar aceasta inregistrare devine un document foarte pretios, referitor la inalta scoala romaneasca de teatru. Nu voi comenta subiectul. Asta se face la liceu, acolo unde se studieaza cu seriozitate literatura romana sau la facultate. Ar insemna sa plictisesc. Tot ce pot sa mai repet este referirea la valabilitatea sintagmei “actualitatea lui Caragiale” si cu asta ai spus tot. Se observa marea grija pentru detaliu, referitor la decor, la costume, la coafuri. Actorii au fost cu totii extraordinari in realizarea caracterelor, dar si a atmosferei de epoca, inclusiv figurantii, insa dintre toti, prin jocul sau actoricesc, prin puterea de a da viata unei game complexe de stari si sentimente (disperare, furie, speranta, iubire, spaima, deznadejde, bucurie, iertare), plasandu-se deasupra tuturor printr-un sublim profesionalism, se remarca in mod inegalebil Elvira Godeanu. Au trecut 63 de ani, dar nicio actrita care si-a asumat rolul lui Zoe Trahanache, nu numai ca nu a reusit s-o depaseasca, dar nici nu a reusit s-o egaleze ca performanta actoriceasca. Chiar daca nu ar fi interpretat decat acest rol, chiar daca nu ar fi jucat decat o singura data, in viata ei, prin felul cum a performat Elvira Godeanu si-a asigurat definitiv locul in Panteonul Teatrului Romanesc. A fost mai mult decat extraordinara, a fost sublima. O actrita ca Elvira Godeanu se naste o data la o suta de ani, actrita care trebuie sa aiba teatrul in sange, sa-l simta permanent, sa-l respire si sa-l soarba, cat traieste, in fiecare clipa. Aceasta a fost Elvira Godeanu.

  P.S.: aprecieri echipei filmehd.net pentru astfel de postari.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Winchester (2018) - Casa spiritelor
Cleanskin (2012) - Masca inocenţei
3 Days to Kill - Condamnat să ucidă (2014) - filme online

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Thank you for your message!