Vizioneaza filme online

O scrisoare pierduta (1953) – filme online

Ecranizare a celebrei piese a lui Caragiale cu același titlu, pelicula prezintă alegerile din 1883, mai exact cele petrecute într-un județ de munte. Zoe Trahanache, soția lui Zaharia Trahanache, prezidentul Comitetului școalelor ,Comițiului agricol, Comitetului agricol, și a altor comitete si comiții, pierde o scrisoare de dragoste, de la prefectul județului, Ștefan Tipătescu, prieten apropiat al familiei Trahanache. Inamicul său politic, Nae Cațavencu, reușește să obțină scrisoarea si șantajează cu publicarea ei în ziarul „Răcnetul Carpaților” pe care-l conduce, dacă nu-i susține candidatura. Brânzovenescu si Farfuridi, membri ai partidului lui Tipătescu, se tem de trădare observând vizita lui Ghiță, polițaiul orașului, la domiciliul lui Cațavencu. Tipătescu se hotărește la insistențele lui Zoe, să-l susțină – dar vine în acelaș timp o telegramă de la centru, conform căreia trebuia ales cu orice preț domnul Agamemmon Dandanache. Tipătescu se confruntă cu șantajul lui Cațavencu, bănuielile colegileor săi de partid și pericolul demascării relației sale cu Zoe…

IMDB : 8,4

Tags: , , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

3 Responses to O scrisoare pierduta (1953) – filme online

 1. PAUL a comentat: 03/12/2016 ora 10:10

  O mare realizare a cinematografiei romanesti a anilor “50.Imi aduc aminte ca prin 1954 am vazut spectacolul pe viu la un teatru din Bucuresti -a fost ceva de nedescris – la superlativ ,cu ropote de aplauze la scena deschisa !! Am urmarit cu atentie si mi-am adus aminte de atmostera de atunci (pacat ca toti actorii celebri nu mai sint in viata).Piesa de teatru a fost filmata dintr-un spectacol!! superb!!!

 2. GR a comentat: 02/12/2016 ora 22:36

  Pacat ca nu este colorat. Felicitari d-lor care s-au oupat de acest site.
  La multi ani! Un An Nou cu sanatate , realizari si numai bucurii!

 3. Mircea a comentat: 02/12/2016 ora 21:27

  Ce sa spun? Am mai vazut acest film. Se vede clar ca Sica Alexandrescu a fost regizor de teatru, nu de film, dar aceasta inregistrare devine un document foarte pretios, referitor la inalta scoala romaneasca de teatru. Nu voi comenta subiectul. Asta se face la liceu, acolo unde se studieaza cu seriozitate literatura romana sau la facultate. Ar insemna sa plictisesc. Tot ce pot sa mai repet este referirea la valabilitatea sintagmei “actualitatea lui Caragiale” si cu asta ai spus tot. Se observa marea grija pentru detaliu, referitor la decor, la costume, la coafuri. Actorii au fost cu totii extraordinari in realizarea caracterelor, dar si a atmosferei de epoca, inclusiv figurantii, insa dintre toti, prin jocul sau actoricesc, prin puterea de a da viata unei game complexe de stari si sentimente (disperare, furie, speranta, iubire, spaima, deznadejde, bucurie, iertare), plasandu-se deasupra tuturor printr-un sublim profesionalism, se remarca in mod inegalebil Elvira Godeanu. Au trecut 63 de ani, dar nicio actrita care si-a asumat rolul lui Zoe Trahanache, nu numai ca nu a reusit s-o depaseasca, dar nici nu a reusit s-o egaleze ca performanta actoriceasca. Chiar daca nu ar fi interpretat decat acest rol, chiar daca nu ar fi jucat decat o singura data, in viata ei, prin felul cum a performat Elvira Godeanu si-a asigurat definitiv locul in Panteonul Teatrului Romanesc. A fost mai mult decat extraordinara, a fost sublima. O actrita ca Elvira Godeanu se naste o data la o suta de ani, actrita care trebuie sa aiba teatrul in sange, sa-l simta permanent, sa-l respire si sa-l soarba, cat traieste, in fiecare clipa. Aceasta a fost Elvira Godeanu.

  P.S.: aprecieri echipei filmehd.net pentru astfel de postari.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *