Vizioneaza filme online

Ofitsery (1971) – filme online

Filmul este o epopee despre faptele pline de curaj a doi prieteni adevăraţi Aleksei Trofimov şi Ivan Varravva. Viaţa şi destinul celor doi eroi sunt urmărite de-a lungul întregii lor vieţi. În anii 20, când au şi făcut cunoştinţă, ei au luptat împreună cu grupările caucaziene la graniţele de sud ale proaspătului imperiu sovietic. Încă de acolo, fiind foarte tineri ei au învăţat – de la comandandantul lor – cel mai important lucru pentru viaţa unui soldat “există şi meseria asta – să-ţi aperi Patria”. Apoi soarta i-a dus împreună în Spania, apoi al doilea Război Mondial şi în sfârşit vremuri de pace. Cei doi prieteni se revăd după mulţi ani pe timp de pace, amândoi fiind generali.

IMDB : 7,9

Tags: , , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

6 Responses to Ofitsery (1971) – filme online

 1. The Man a comentat: 22/01/2017 ora 20:34

  Doi ofițeri bolșevici pe care Stalin a uitat să-i împuște în 1937. Ce păcat! Pentru crimele lor din războiul civil și din Spania (”apărarea patriei”!) meritau câte un glonț în ceafă.

 2. Zeus a comentat: 22/01/2017 ora 13:23

  In general, in filmele sovietice de propaganda, eroul nu e solitar. Nu e un John Wayne, care sa-si incheie povestea calarind spre asfintit, nici un Alain Delon care sa moara undeva, pe un camp pustiu, inchircit si schimonosindu-se de durere, impuscat de o mana inmanusata, dintr-un colt de ecran. Conform doctrinei marxist-leniniste, eroul sovietic e fie colectiv, adica o turma de eroi, fie unul, dar inconjurat musai de alti cativa eroi subalterni, constituindu-se, deci, intr-un colhoz eroic de partid. Ca si proprietatea, eroismul sovietic trebuia sa fie colectiv. „Al tutulor”, cum zicea nea Nicu. Dupa necesitati, vorba aia, colectivul putea fi mai mare sau mai mic, continand, musai, si minim o generic numita „Natasa”, depozitara atat a sentimentelor colective ale eroilor sovietici (un fel de sex in grup proletar, fara scene explicite care sa incalce morala socialista), cat si a arsenalului acestora. In acest sens a ramas nemuritoare replica: „Natasa, davai pistoleta!”. Asta, ca sa lamurim cadrul ideologic, caci despre filmuletul propagandistic de fata, mare lucru nu e de spus. Doi racani indoctrinati se bat ca chiorii pentru transformarea maretului Imperiu Rus intr-un hibrid politic mutant, in urma caruia au ramas milioane si milioane de morti si cateva tinichele pe care le tot plimba Putin de 9 mai, in timp ce patriarhul le blagosloveste de zor, ca sa nu le pice saibele si sa nu se ia vopseaua de pe ele. Terminand ei cu isprava asta si lasand in urma o Moscova in care se murea de foame si de frig si zeci de mii de sate in care se ajunsese la acte de canibalism si necrofagie, se duc in Spania, ca sa-i fericeasca si pe aia de acolo cu niscaiva socialism. Acolo, ostirile proletare au reusit marea performanta de a trage cu pustile intr-o statuie a Mantuitorului Iisus Hristor, moment pe care au tinut sa-l imortalizeze intr-o celebra fotografie, pe care o puteti vedea pe net. Au dat iama si prin manastiri, schingiuind si impuscand dusmanul de clasa, adica niste amarati de calugari si calugarite, care habar n-aveau ce se intampla in jurul lor. Pana la urma, i-a batut Franco si i-a trimis sa vada cat de „pasionaria” e Dolores Ibarruri, cand o duc in dosul surii. Despre partea cu nemtii n-are rost sa vorbim, caci o puteti vedea in mai bine de 95% din filmele pe care le-au facut din 1945 si pana azi. Concluzia normala ar fi ca respectivii doi eroi nu sunt intregi la minte, daca au luptat pentru asa ceva. Concluzia sovietica e ca au ajuns generali.

 3. Alex a comentat: 21/01/2017 ora 13:43

  va rog repostati

 4. Marian a comentat: 17/08/2014 ora 16:49

  Unul dintre putinele filme sovietice unde…nu exista propaganda ! Merita vizionat …ca notare un +6

 5. Sturmgeschutz a comentat: 28/07/2014 ora 00:23

  Subscriu la ce a spus Radu.
  Altminteri, revazandu-l acum, ma minunez cat de putina (spre deloc) propaganda bolsevica/sovietica are filmul asta. Dincolo de toate, mi-a placut mult cum arata realizatorii filmului notiunea de “a imbatrani frumos.”

 6. Radu. a comentat: 04/06/2014 ora 21:37

  Revazut cu placere .

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *