One Hour Photo – Obsesia (2002)

One Hour Photo – Obsesia (2002)

Vezi trailer
6.8
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
6.8
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

14 comentarii

Văzută prin intermediul fotografiilor, viaţa noastră pare una mult mai voioasă, relaxată şi lipsită de probleme.

Sau cel puţin aşa i se pare lui Sy Parrish (Robin Williams) care duce – dimpotrivă – o existenţă retrasă şi se ocupă de laboratorul foto dintr-un mare magazin. El reuşeşte să evadeze din apăsătoarea realitate înconjurătoare cu ajutorul fotografiilor de familie ale frumoasei Nancy Yorkin (Connie Nielsen). Admiraţia lui pentru familia Yorkin se transformă însă, progresiv, în obsesie şi el începe să-şi imagineze că ar fi unchiul Sy al micuţului Jake (Dylan Smith), fiul lui Nancy. Judecata lui e tot mai umbrită de noua şi nesănătoasa sa preocupare, astfel că ajunge să-şi piardă slujba pe care o avea de zece ani. Pe măsură ce timpul trece, el developează mai multe fotografii care dezvăluie o aventură extraconjugală a soţului lui Nancy (Michael Vartan). Deja dezechilbrat, Sy concepe un plan sinistru şi perfect calculat pentru a readuce valorile familiale în sânul căminului Yorkin.

O mare parte din film se petrece în interiorul unui magazin universal gen Wal-Mart, scăldat într-un albastru glacial. Ambianţa rece conturează un cadru tot mai izolat pentru tulburatul Sy Parrish. Williams îşi joacă personajul cu o detaşare melancolică, fiind aici (pentru prima dată, înainte de Insomnia) la polul opus faţă de ataşantele sale roluri comice. Regizorul Mark Romanek (Static), care şi-a făcut un nume în lumea videoclipurilor muzicale, lucrând cu nume mari, printre care Michael şi Janet Jackson, David Bowie şi Jay-Z, a reuşit un thriller psihologic extrem de bine articulat, profund stilizat şi minimalist (la antipodul clipurilor sale de mare buget) cu foarte puţină violenţă directă. Filmul are însă o atmosferă apăsătoare, teribil de disconfortantă şi chiar înspăimântătoare, ce se datorează integral neliniştitorului său protagonist. E într-un fel ilustrarea perfectă a unuia dintre marile coşmaruri urbane contemporane – străinul cu o față perfect comună, pe care nu-l remarci chiar dacă îl vezi în fiecare zi şi care îţi poate întoarce pe dos viaţa, dintr-un simplu capriciu.

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2

  • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
  • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017) - filme online
    Conor McGregor: Notorious (2017) - filme online
    Ice Age: Collision Course - Epoca de gheaţă: Ploaie de meteoriţi (2016) - filme online

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net