One Hour Photo – Obsesia (2002)

One Hour Photo – Obsesia (2002)

Vezi trailer
6.8
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
6.8
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

14 comentarii

Văzută prin intermediul fotografiilor, viaţa noastră pare una mult mai voioasă, relaxată şi lipsită de probleme.

Sau cel puţin aşa i se pare lui Sy Parrish (Robin Williams) care duce – dimpotrivă – o existenţă retrasă şi se ocupă de laboratorul foto dintr-un mare magazin. El reuşeşte să evadeze din apăsătoarea realitate înconjurătoare cu ajutorul fotografiilor de familie ale frumoasei Nancy Yorkin (Connie Nielsen). Admiraţia lui pentru familia Yorkin se transformă însă, progresiv, în obsesie şi el începe să-şi imagineze că ar fi unchiul Sy al micuţului Jake (Dylan Smith), fiul lui Nancy. Judecata lui e tot mai umbrită de noua şi nesănătoasa sa preocupare, astfel că ajunge să-şi piardă slujba pe care o avea de zece ani. Pe măsură ce timpul trece, el developează mai multe fotografii care dezvăluie o aventură extraconjugală a soţului lui Nancy (Michael Vartan). Deja dezechilbrat, Sy concepe un plan sinistru şi perfect calculat pentru a readuce valorile familiale în sânul căminului Yorkin.

O mare parte din film se petrece în interiorul unui magazin universal gen Wal-Mart, scăldat într-un albastru glacial. Ambianţa rece conturează un cadru tot mai izolat pentru tulburatul Sy Parrish. Williams îşi joacă personajul cu o detaşare melancolică, fiind aici (pentru prima dată, înainte de Insomnia) la polul opus faţă de ataşantele sale roluri comice. Regizorul Mark Romanek (Static), care şi-a făcut un nume în lumea videoclipurilor muzicale, lucrând cu nume mari, printre care Michael şi Janet Jackson, David Bowie şi Jay-Z, a reuşit un thriller psihologic extrem de bine articulat, profund stilizat şi minimalist (la antipodul clipurilor sale de mare buget) cu foarte puţină violenţă directă. Filmul are însă o atmosferă apăsătoare, teribil de disconfortantă şi chiar înspăimântătoare, ce se datorează integral neliniştitorului său protagonist. E într-un fel ilustrarea perfectă a unuia dintre marile coşmaruri urbane contemporane – străinul cu o față perfect comună, pe care nu-l remarci chiar dacă îl vezi în fiecare zi şi care îţi poate întoarce pe dos viaţa, dintr-un simplu capriciu.

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

14 comentarii
 1. Mihai | 2016-02-09

  Un film psihologic, excelent jucat de Robin Williams. Finalul este, de fapt, morala filmului. Foarte bun, nerecomandat celor care savureaza genul Superman.

 2. 4se7en | 2013-12-07

  makes u wonder……:|

 3. Cosmina | 2013-09-03

  Un film interesant….merita vizionat :fhd:

 4. eusant | 2013-08-29

  nota 10 si pt film si pt site dravo :fhd:

 5. eusant | 2013-08-29

  da un psihopat da unul non agresiv unul din ala ce ai place sa judece pe alti pt ce au sau ce fac si el nimic din toate astea dar pe linga toate astea un film bun foarte reusita idea, pe de alta parte robin wiliams un actor de exceptie.

 6. kitty | 2013-08-16

  modest, pentru burlaci batrani si singuratici; nota 5 :mrgreen:

 7. stefan | 2013-06-03

  foarte tare filmul.recomand.nota 10.

 8. pepy | 2013-06-01

  Un film exceptional nota 10 +. Daca ai o familie ,esti sot, sotie si copil, esti un om norocos care trebuie sa aprecieze si sa tina cu sfintenie la binele familiei. Unii din nefericire tot mai multi , nu se considera norocosi,isi maltrateaza partenerul si copii, inseala si mint ,apoi cand familia se destrama, mare lucru daca sufera dar produc multa suferinta celorlalti. Doar cine n-are familie si e singur chiar si fara prieteni, stie foarte bine ce inseamna familia pe care nu o au. Filmul este de o sensibilitate extrema, ne invata ce inseamna familia,si cum ar trebui sa o apreciem cand o avem. Recomand,tuturor ca o lectie !!!!!

 9. Ancuta | 2013-05-26

  Un film cu o sensibilitate uluitoare!

 10. Mikaela | 2013-05-20

  un film foarte bun, genial chiar. Pacat ca multi nu inteleg valoarea psihologica a acestui film

 11. claudia | 2013-05-18

  plictisitor

 12. rzx | 2013-05-16

  10.recomand

 13. Nina | 2013-05-12

  Un foarte bun thriller, te tine in suspans de la prima la ultima secventa. Magistrala transformare si realizare a actorului R. Williams. Cu adevarat, un film terifiant…

 14. ionel | 2013-05-12

  parerea mea… este ca filmu e trist…si ca “sy” pretuia ceea ce el nu avea

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Relatos salvajes - Wild Tales (2014)
Tess (2016)
The Man Who Invented Christmas (2017)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

Filmehd pe email

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


You have Successfully Subscribed!