Vizioneaza filme online

Osinda (1977)

Titlu original: Osinda

Condamnat la 10 ani de ocnă, după răscoala din 1907 şi după câţiva ani petrecuţi pe front, Manolache Preda (Amza Pellea) se întoarce în satul său natal. Soţia l-a părăsit şi i-a vândut pământul, iar autorităţile îl privesc cu ostilitate, sătenii cu suspiciune şi copiii se ascund de el.
Pentru a duce o viaţă normală, Manolache se angajează la boierul Leon (Emmerich Schäffer). Se îndrăgosteşte de Ruxandra (Ioana Pavelescu), o tânără săracă. Dar când boierul e omorât de doi ţărani revoltaţi, vina cade pe fostul ocnaş. Manolache fuge şi se ascunde în munţi. Vânat însă fără încetare, este prins şi împuşcat. Moartea sa încheie tragic destinul unui om nevinovat.

Tags: , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

7 Responses to Osinda (1977)

 1. marcel a comentat: 18/01/2015 ora 23:35

  nu am cuvinte ,adevar pur istorie ,mari maiestri,multumiri

 2. bogdan a comentat: 01/06/2013 ora 15:47

  Nu inteleg de ce va uitati la filemele lui Sergiu daca nu va plac. Oare de ce nu il suportati? Nu vad cine a facut sau face filme mai bune decat el in Romania. Nu a revolutionat cinematografia, dar a incercat sa apropie cinematografia romaneasca de cea de afara. A facut filme pentru spactatorii de rand nu pentru cinefilii obsedati de arta neinteleasa de nimeni.

 3. michael a comentat: 07/05/2013 ora 14:42

  Super mega porcarie.
  Ca mai toate filmele lui Nicolaescu. Scenariu slab, dialoguri mecanice. Si mult, mult prea multa inspirare pt gaselnitele regizorale din alte filme occidentale sau chiar de la fratii nostri estici. Lipsa de scrupule a inginerului regizor a fost incredibila. Ultra plin de relatii in toate regimurile a stiut ca nimeni altul sa suga bani de productie. Bun manager da, fara discutie, dar artist …. nu.
  Probabil fara el filmografia romaneasca ar fi fost net mai valoroasa, prin mult mai multe filme facute de ceilalti colegi de breasla, infinit mai daruiti.
  Slab, f slab regizor. Bun manipulator. Mare oportunist.

 4. Jean Valjean a comentat: 26/04/2013 ora 19:22

  Exceptional! Un film cu o incarcatura emotionala si spirituala atat de mare…mai ca nu iti vine sa crezi ca a aparut in perioada comunista asa ceva.Acest film e o marturie a lui Sergiu Nicolaescu pentru toti cei care l-au criticat dupa moartea acestuia.In Rusia au mai aparut 2 astfel de filme ,dar dupa perioada comunista, de aici curajul lui S.N. de a scoate un astfel de film.Respect pentru un crestin adevarat !

 5. acoperis a comentat: 26/04/2013 ora 13:56

  e genial l-am vazut si online si la televizor dar mareu ramane la fel de bun
  🙂

 6. marcu a comentat: 25/04/2013 ora 18:42

  alaturi de ”Si-atunci i-am condamnat pe toti la moarte ” sunt filmele care il spala pe Sergiu Nicolaescu de multe pacate ; capodopere ale cinematografiei mondiale fara nici o indoiala.

 7. martzipan a comentat: 24/04/2013 ora 20:22

  multumesc filme hd…tare va iubesc eu pe voi!!! despre film nu stiu ce sa zic

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *