Pride (2014) – filme online

Pride (2014) – filme online

Vezi trailer
7.8
NOTA IMDB
9.0
NOTA USERI
7.8
NOTA IMDB
9.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

17 comentarii

O nominalizare Globul de Aur.

E vara anului 1984, Margaret Tatcher este la putere şi Uniunea Naţională a Lucrătorilor în Mină este în grevă. La marşul Gay Pride din Londra, un grup de activişti gay decide să strângă bani pentru a ajuta familiile minerilor aflaţi în grevă. Dar există o problemă. Uniunea pare ruşinată să le primească ajutorul.

Activiştii nu renunţă. Ei decid să ignore Uniunea şi să meargă direct la mineri. Identifică un sat minier din Ţara Galilor şi pornesc cu un microbuz să facă donaţia la faţa locului. Astfel începe o poveste extraordinară a modului în care două comunităţi complet diferite se unesc pentru o cauză comună.

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

17 comentarii
 1. cici | 2015-01-21

  foarte tare lectia de solidaritate si are si ceva adevar dar adevarul ca rusii au vrut sa-i ajute!

  “Greva minerilor britanici din 1984 – 1985

  In timp ce in Statele Unite, dupa 1980, grevele incep sa fie tot mai rare, in Marea Britanie se pregatea unul dintre cele mai lungi proteste de pana atunci. Noul mandat a „doamnei de fier“, Margaret Thatcher a fost marcat de izbucnirea revoltelor minerilor din 1984, nemultumiti de anuntul inchiderii a nu mai putin de 20 de mine. Pe 12 martie 1984, Arthur Scargill, presedintele Sindicatului National al Minerilor (NUM) a dat „startul“ grevelor impotriva inchiderii minelor.

  La proteste au luat parte muncitori din 28 de mine, dar dupa ce s-a stabilit ca acestea sunt ilegale, fondurile NUM au fost confiscate, iar o parte dintre mineri s-au intors la munca, fiind fortati de politie. Restul, impreuna cu nevestele lor, au continuat marsurile de protest si pichetarile, timp in care Arthur Scargill incerca sa faca rost de fonduri pentru a sustine actiunile. Prima femeie premier din Europa nu s-a lasat intimidata de aceste proteste si nici nu a cedat in fata presiunilor. Mai mult, in urma publicarii unor documente in august 2010 de catre The Guardian, aceasta a blocat ajutorul sovietic.

  Dupa sase luni de proteste, NUM avea nevoie disperata de fonduri, avand in vedere ca un judecator ordonase confiscarea bunurilor sindicatului. Singura solutie era transferarea banilor inainte ca ordinul sa fie pus in aplicare, dar contul NUM din Zurich spre care au fost trimisi banii a fost inghetat inainte ca acestia sa ajunga. Apoi, minerii sovietici, intr-o incercare de solidarizare cu cei din Marea Britanie, au donat care un dolar din salar, dar banii nu au ajuns niciodata la destinatar.

  Thatcher a facut presiuni asupra lui Gorbaciov cu privire la aceasta actiune de donatie si chiar daca acesta fusese initial de acord cu donatia, fondurile nu au mai ajuns la NUM. Pe 3 martie 1985, in cadrul unei conferinte a NUM s-a luat decizia sistarii protestelor, iar minerii s-au intors la munca infranti, doua zile mai tarziu.”

 2. andre | 2015-01-20

  un film exceptional, o lectie de viata!foarte emotiv, merita vazut!

 3. ela do | 2015-01-15

  foarte bun film…recomand…

 4. stela | 2015-01-14

  frumos ,bravo pt solidaritate

 5. Bogdan | 2015-01-13

  eu sunt gay si sunt mandru 🙂
  foarte frumos filmul …pacat ca trebuie sa ma intorc la realitate …in valea minerilor …unde trebuie sa te ascunzi k esti gay dak nu iti place sa fi umilit in public sau batjocorit 🙁

 6. dan | 2015-01-11

  cand toti merg in aceeasi directie si sunt pe aceeasi lungime de unda atunci nimeni nu mai poate sta in cale!!!!

 7. niki | 2015-01-11

  f bun filmul……….destul de impresionant ……..adevarul este ca pana si mineri in UK nu sunt atat de ignoranti incat sa judece o persoana dupa culoare ,sex , religie sau preferinte sexuale……………..da da incercati sa-i spuneti asta lui miron cozma si ortacilor din valea JIULUI , sau incercati sa invitati un prieten gay la o petrecere……………..si o SA vedeti de cata IGNORANTA putem da dovada in ROMANIA …………..ADEVARUL DOARE cand vedem aici mineri iesind in strada in semn de soliedaritate cu comunitatea gay…………….iar in Romania am vazut cum au calcat Bucurestiul in picioare si au pus capat revolutiei adevarate inceputa de studenti in vara anului 90…………………….va dati seama ca au omorat studenti in piata ………..daca veneau la o parada gay ce faceau …………….da cred ca poate ar fi fost toti spanzurati ……si cred ca li se alaturau si alti cetateni precum preoti ,babe,cocalari…………..asa ca sa-i termine mai repede pe depravati…………………..foarte greu cand realizezi ca traiesti intr-o tara unde IGNORANTA este o virtute………hai mai bagati o manea Sa va inveseliti un pic………………..fara numar………………

 8. Mia | 2015-01-10

  frumos film. !!!

 9. allessia | 2015-01-09

  O lectie de viata , pe care neamul nostru, ar trebui sa o invate . Omenie,toleranta ,dar ,mai ales,solidaritate.

 10. Sirius | 2015-01-08

  Excellent ! bine regizat,filmari si interpretari A+ si nu in ultimul rand o impresionanta lectie de umanitate.
  Recomand !

 11. vuk | 2015-01-08

  film de exceptie, emotionant si memorabil prin mesajul puternic..finalul superb..flash de istorie moderna, o treapta din scara deceniilor care ne schimba ca oameni.. Fidel filmehd.

 12. marius | 2015-01-07

  ceea ce ne lipseste astazi,solidaritatea…

 13. dan | 2015-01-07

  un film deosebit,am ramas impresionat.conteaza enorm sa traim intr-o lume libera.daca nu era clar,ne-am lamurit de ce englezii au cucerit lumea.multiple felicitari producatorului!!

 14. fifa_vl | 2015-01-07

  este un film foarte bun…e diferit dar te captiveaza…e o poveste adevarata de viatza!

 15. Marius | 2015-01-07

  excelent

 16. lili | 2015-01-07

  pentru cei care iubesc umorul englezesc si viata cu bune si rele!!!
  foarte bun!!! merci

 17. eddy | 2015-01-06

  frumos.merita vazut.si daca nu esti gay 🙂 nu e comedie deloc mai degraba social un pic amuzant..

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

The Accused ( 1988 ) - Acuzata
Bent ( 2018 )
Mirror Mirror (2012) - filme online

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

Filmehd pe email

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


You have Successfully Subscribed!