Vizioneaza filme online

Quills – Marchizul de Sade (2000) – filme online subtitrate

3 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur.

Un film despre marchizul de Sade ar trebui să stârnească interesul cinefililor din două motive evidente: 1. foarte puțini știu câte ceva despre acest controversat personaj, iar ceea ce știu este deformat; 2. din punct de vedere cinematografic se pare că este primul film în care marchizul de Sade apare așa cum a fost și a trăit.

În lucrarea poetului eseist Octavio Paz, laureat al premiului Nobel, intitulată “Erotic Beyond Sade” se spune: opera sa a fost extraordinară în comparație cu viața sa. A suferit pentru ideile sale, a fost victima filozofiei sale sadice. De asemenea, a fost o persoană generoasă chiar și cu dușmanii și persecutorii săi. Rolul principal este asigurat de Geoffrey Rush, candidat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol principal, premiu pe care nu l-a obținut. Celelalte roluri sunt interpretate de mari actori ai ecranului. Astfel îl veți revedea pe Joaquin Phoenix, Kate Winslet, Michael Cain etc.

IMDB : 7,4

Tags: , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

11 Responses to Quills – Marchizul de Sade (2000) – filme online subtitrate

 1. Nic a comentat: 29/03/2016 ora 10:11

  Comparativ cu „The Revenant”, mare cîștigător de Oscaruri, păcat că „Marchizul” nu a prins nimic, e net superior. Mai întîi prin jocul greu al actorilor. Să te joci de-a supraviețuitorul neverosimil ca di Caprio e banal, să joci roluri de declasați mintali e o artă. La fel ca în „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.
  Apoi tratarea subiectului și viziunea regizorală originală.
  La sfîrșit de Ev Mediu ghilotina și nebunia erau ca un spectacol, iar Răul ca o curiozitate. Deraierile unui psihopat, bolnav mintal, se transformă treptat din curiozitate maladivă în mit. Idee mi se pare uluitoare: cum Răul, ca sămînță, poate perverti Binele prin acceptarea existenței sale. Terapiile împotriva Răului (seamănă mult cu teoriile psihanalitice contemporane) dau greș pentru că Răul ca principiu este infinit în creativitate (vezi strategiile marchizului pentru a scrie elucubrațiile sale) și apocaliptic.
  Finalul deschis e parabolic: în noi toți există o sadică sămînță, ca formă latentă a instinctului sexual, atunci cînd imaginația bolnăvicioasă se pervertește spre rău.
  O capodoperă de notă maximă.

 2. Cornelia a comentat: 27/03/2016 ora 16:54

  Interesant.

 3. cris a comentat: 27/03/2016 ora 10:48

  foarte bun !

 4. Sînarteskalajuzscî a comentat: 26/03/2016 ora 17:14

  Repostați-l, vă rog! Merci.

 5. f a comentat: 30/11/2014 ora 00:26

  Super tare filmul!!!!

 6. isus a comentat: 02/02/2013 ora 00:41

  mie chiar mi a placut filmul

 7. brigitte a comentat: 21/12/2012 ora 00:44

  terifiant, provocator, o analiza a naturii umane, cu latura sa obscura predominanta pe care putini stiu sa o reprime, De Sade a pus-o doar in evidenta in aceea epoca plina de ignoranta. 9

 8. felis a comentat: 18/09/2012 ora 22:43

  un film foarte bun, foarte bine realizat, actorul principal de exceptie, daca veti reusi sa treceti de aparente veti descoperi un film cu intelesuri profunde,un destin de geniu dar si tragic totodata,incorsetat in rigorile timpului sau

 9. luiza a comentat: 27/08/2012 ora 09:37

  🙂 cel mai tare film istoric care am putut sal vad vreodata … wow super recomand toturor nota 10 🙂

 10. ana a comentat: 13/07/2012 ora 13:58

  Un film foarte reusit, complex sub aspectul scenariului si care nu intamplator are si o distributie de exceptie.. evident depaseste limitele de intelegere ale unora, care il interpreteaza strict in cheie religios-superstitioasa; intr-adevar literatura erotica a fascinat intotdeauna, a atras teribile prohibitii, fiind de-a dreptul supraestimata intr-o epoca dominata de amenintari si spaime in numele religiei; de fapt, forta acestui gen de literatura se sprijina pe asprimea regulilor care o interzic. Granitele patologicului in cazul Marchizului de Sade sunt probabil dificil de stabilit, mai ales in contextul literaturii contemporane, unde un roman ca “Luni de fiere” de Pascal Bruckner care abunda in descrieri erotico-obscene, e catalogat si acceptat ca orice alta manifestare artistica prin proza.

 11. PASA a comentat: 07/07/2012 ora 08:49

  Ador filmul asta :)))

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *