Vizioneaza filme online

Ray (2004) – filme online

2 premii şi 4 nominalizări Oscar, un premiu şi o nominalizare Globul de Aur.

“Soul este un drum în viaţă dar este întotdeauna drumul cel mai greu.”Ray Charles.

Dacă viaţa reprezintă o sumă de episoade, viaţa lui Ray Charles trebuie văzută ca o sumă de urcuşuri şi coborâşuri care s-au petrecut în spatele unei cariere muzicale lungi şi de mare succes.
Ray Charles este chintesenţa luptelor, a suferinţelor şi a întunericului dar şi a unor stiluri muzicale multiple – jazz, rythm & blues, rock and roll, gospel, country & western.
Filmul este o poveste nerostită încă, o biografie muzicală, o dramă a legendei americane care a fost Ray Charles.
Povestea este adusă pe marile ecrane după 15 ani de cercetări făcute de regizorul şi producătorul Taylor Hackford.
Rolul lui Ray Charles este interpretat de talentatul Jamie Foxx, câştigător al Globului de Aur pentru această interpretare.
Regizorul Hackford (care împreună cu producătorul Stuart Benjamin a petrecut 15 ani dezvoltând această biografie a lui Ray Charles) prezintă un profil bine conturat al unui artist care a transformat lupta sa cu întunericul într-o lumină strălucitoare.
Povestea lui Ray Charles este a unui copil care orbeşte de mic, care este crescut de o mamă singură şi săracă într-un mediu segregaţionist din sudul Americii, dar care va reuşi să spargă barierele sociale şi să schimbe cursul istoriei muzicii americane.
Este o poveste despre ceea ce poate face un om cu soarta să şi anume că o poate schimba luptând.
Cu Jamie Foxx care îl interpretează pe Ray Charles cu o intensitate şi o credibilitate extraordinară, filmul urmăreşte perioada cea mai prolifica din viaţă şi cariera lui Ray Charles.
Cariera lui Ray Charles începe din adolescenţă, când un tânăr negru orb ia autobuzul şi pleacă în Florida unde ştie că este inima jazzului. Rămâne în Seattle unde încearcă să-şi găsească drumul propriu, încearcă să se impună ca un artist ce merită un tratament just.
Apoi este descoperit de Atlantic Records şi traiectoria să ia o pantă ascendentă. În paralel însă viaţa sa personală este un amestec de aventuri extraconjugale şi dependența de droguri.
Filmul ne aduce în atenţie şi evenimente care l-au marcat pe Ray cum ar fi moartea fratelui său care coincide aproape cu apariţia bolii care îl va transforma în orb pentru tot restul vieţii.
Efectele acestor evenimente au marcat sensibilitatea excesivă a lui Ray dar şi creativitatea sa muzicală.

Tags: , , , , , , , , ,
Server 1
Partea I-a
Partea a II-a
Server 2
Partea I-a
Partea a II-a

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

8 Responses to Ray (2004) – filme online

 1. george a comentat: 04/10/2014 ora 12:29

  foarte bun 10+

 2. Mia a comentat: 22/08/2014 ora 21:56

  Un film emotionant !

 3. oana a comentat: 05/04/2014 ora 20:31

  Viata necosmetizata a unei vedete, a unui om cu defecte,vicii,regrete,experiente dureroase care i-au modelat personalitatea unica ,iar talentul i-a conferit titlul incontestabil de legenda a muzicii de calitate. O adevarata capodopera cinematografica, care suprinde mai intai de toate omul din spatele lui Ray Charles.

 4. al3x a comentat: 27/01/2014 ora 09:47

  jamie foxx s-a depasit pe el insusi cu rolul asta… iar filmul ,ce sa zic , o splendoare. vizionati-l cu incredere!

 5. verbina a comentat: 21/11/2013 ora 00:08

  UN FILM DE EXCEPTIE, DUPĂ O VIAŢĂ DE EXCEPŢIE!
  MINUNAT! :fhd:

 6. stela a comentat: 20/11/2013 ora 06:55

  foarte frumos filmul ,merita vazut

 7. mihai a comentat: 20/11/2013 ora 02:13

  Pentru a va bucura de acest film trebuie sa fi trait in vremurile(nu prea indepartate) in care se facea muzica adevarata. Si Ray Charles a fost unul din acei zei din acele vremuri! Pentru mine filmul a fost MAGNIFIC si multumesc celor care l-au facut si FILMEHD.NET, cei care l-au postat!

 8. constantin a comentat: 19/11/2013 ora 18:40

  Este o mare realizare cinematografica a unei biografii de exceptie, a unui mare cantaret de culoare american care s-a ridicat pe culmile cele mai inalte ale succesului, iterpretat cu o mare sensibilitate si profesionalism de actorul Jamie Foxx, care a reusit sa intre perfect in acest rol greu.Tot respectul pentru regizorul Taylor Hackford. Recomand cu caldura tutror vizionarea acestui film. Multumim filmeHD.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *