Vizioneaza filme online

Rogue One: A Star Wars Story – Rogue One: O poveste Star Wars (2016) – filme online hd

2 nominalizări Oscar, 2 nominalizări BAFTA.

Anul acesta se împlinesc exact 40 de ani de când a apărut primul Star Wars, episodul IV, A New Hope, când lumea afla de Forţă, Cavalerii Jedi, Obi-Wan şi Darth Vader, Prinţesa Leia, Luke Skywalker, Han Solo, Şoimul Milenului şi de doi roboţi adorabili, R2-D2 şi C3PO.
În 2015, a început să vină spre noi o trilogie nouă, cu episoade de completare. A fost deja ep. VII, The Force Awakens.
Toate filmele au încasări fără precedent, efecte la fel de legendare ca şi seria în sine, un imperiu comercial de însoţire a peliculelor cu adevărat de invidiat. Jucării pentru toate vârstele, blockbusterul planetar. Film după film, mereu s-a plusat, s-au construit machete cu imaginaţie dezlănţuită, la fel droizi şi costume, cu spectaculozitatea şi diversitatea lor, măşti originale mereu, iar durata filmelor s-a tot expandat.
Până în 2017 şi 2018, când vor apărea episoadele VIII şi IX, iată acest spin-off, Rogue One, tot un prequel, cu personaje desprinse de sub marea umbrelă Star Wars, dar cu acţiunea mult înainte de prima trilogie.

Rogue One aduce peisajul în prim-plan, foarte “umanizat” de data aceasta, aşa, în sălbăticia lui. De pe planete diferite, fiecare cu specificul său. Este un episod în care plouă mult. Filmul este practic fracturat în două părţi, una de deşert pe modelul lumii arabe – scenografie şi costume, dinamitarea oraşelor aproape aduse la zi – şi una de apă, cu nisip şi palmieri, când se dau eroicele lupte de final. Fiecare din părţi are elementele sale forte, poetice chiar. Plantele unduite în vânt în prima parte, plaje exotice în a doua, din păcate pe model al debarcării americanilor în Normandia sau Pacificul de Sud. De altfel, multe scene de luptă sunt parcă translate dintr-un film despre al doilea război mondial, despre lupte dintre americani şi nazişti într-un decor mix de univers paralel, un fel de The Dirty Dozen galactică. Faptul că scenele sunt lungi şi senzaţia rămâne cu tine, te scoate deseori din convenţia SF.
Multe personaje noi însă, mulţi actori veniţi să ajute seria să capete un plus de forţă, de emoţie. Talentul lor şi puterea de a fi credibili dau filmului partea necesară de energie. Mads Mikkelsen, Forest Whitaker, Donnie Yen, Wen Jiang, bine aţi venit.
Nou basm modern cu prinţesa care porneşte la drum ca altădată Făt-Frumos, adună pe cale prieteni de nădejde cu abilităţi ieşite din comun. Modern şi feminist, energic, alert şi doldora de găselniţe şi explicaţii, filmul merge ca uns, fără momente de plictiseală. Sunt pe alocuri mici influenţe din LOTR sau Dune, dar nu îndeajuns de mult ca să îţi rămână mintea fixată pe ele. Montajul este abrupt, cu multe filmări de aproape, ca să se simtă tensiunea acţiunii. Pe măsură ce se apropie de final, iar luptele cer preţul lor, forţa sacrificiilor, despărţirile emoţionează puternic.
O statuie colosală de cavaler Jedi culcată printre stânci, un robot cu ochi mobili, gât subţire şi picioare lungi, soldaţi ai Imperiului cu costume negre, o rază din Steaua Morţii cu explozie mult în afara planetei lovite, ca un vulcan, fără efectul de cerc de undă de şoc, o platformă ca în desenul animat cu Clone, uniformele roşii din primul episod, un final mult mai departe dus decât te aşteptai din acţiune, filmul de acum, poate cel mai american dintre toate, are câte ceva pentru toţi, bine îndesate în poveste.

“Forţa este cu mine şi eu sunt una cu Forţa”. O promisiune bună pentru ce va urma.
(Cristina Zaharia; Agenda LiterNet.ro)

Rating :
AP-12 | ACORDUL PĂRINȚILOR PT. COPII SUB 12 ANI

IMDB : 8,1

Tags: , , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

17 Responses to Rogue One: A Star Wars Story – Rogue One: O poveste Star Wars (2016) – filme online hd

 1. MMC a comentat: 08/07/2017 ora 17:18

  L-am revazut acum… imi mentin parerea ca este peste Trezirea Fortei. Are si actiune, si umor, personaje interesante, are destula continuitate cu seria originala, iar partea de efecte speciale nu este cu nimic mai prejos de filmele Star Wars.
  Pentru cei care nu stiu, aceasta serie este o franciza separata de seria Star Wars, care se petrece oarecum in paralel. Probabil pentru banuti si pentru a mentine treaz interesul publicului in fiecare an 🙂

 2. Mihail a comentat: 30/03/2017 ora 05:45

  Se vrea ceva intre episoadele III si IV, sau cel putin inainte de IV, mie mi-a placut….mai ales batalia finala…

 3. Mihail a comentat: 29/03/2017 ora 03:27

  Oricum mult mai bun decat Episodul VII…..

 4. Rica Ramurica a comentat: 29/03/2017 ora 02:24

  Doar cateva elemente noi in film si cativa actori buni si foarte apreciati. Scenariul este cam rasuflat si destul de sarac, fara elemente “WOW”. Per ansamblu este OK, se vede totusi ca este facut de LucasFilm diferenta de 12 paraseci de desenul animat facut de Disney.

 5. Mircea a comentat: 23/03/2017 ora 20:29

  Acum, sunt pareri si pareri despre acest film, pareri care trebuie respectate. Personal, il consider un film ratat, rasuflat, oarecum idiot.

 6. DAN CRISTESCU a comentat: 23/03/2017 ora 17:49

  Exceptional de bine realizat !

 7. asa a comentat: 22/03/2017 ora 00:07

  slab,mediocru,pt oameni mediocrii,bataie de joc

 8. Klaus.B a comentat: 19/03/2017 ora 20:34

  A doua jumatate e foarte buna ,inceputul lasa de dorit chiar ma luat somnul ,dar am revenit a doua zi si l am vazut pana la capat.Bestial a 2 parte.Putin trist dar asta il face foarte bun.Robotul K face tot filmul ,un fel de Clint Estwood cu fazer.

 9. Stef a comentat: 19/03/2017 ora 20:16

  Cel mai prost film din seria Star Wars. Reclama e sufletu..
  Peste 5 ani, filmul asta nu o sa mai aiba nici macar un 5 decent pe IMDB.
  Totul e fals, chiar daca joaca actori mari. Pacat de acesti actori, meritau mai mult de la scenariu. Scenariu care e identic cu primul film din serie.

  Am fost fan inrait al Star Wars, dupa filmul asta, nu mai sunt. Si-au batut joc de seria asta.

  • Calin Vlad a comentat: 09/04/2017 ora 20:36

   pai daca Lucas films a fost cumparat de Disney… ce te mira ???

 10. MMC a comentat: 19/03/2017 ora 19:51

  Pe alocuri chiar mai tare decat seria originala. Pacat ca mor toti, dara asa lasa loc pentru alti eroi in noile filme. Super.

 11. Mihaiu a comentat: 19/03/2017 ora 17:34

  Extraordinar ! Rogue One incununeaza seria STAR WARS !!!

 12. Mitica Q a comentat: 19/03/2017 ora 14:20

  Prima jumatate e varza filmul. Dupa aceea se repara lucrurile.

 13. swat07 a comentat: 18/03/2017 ora 23:39

  Bestial !!!! Lucas e numai unul !

  • kessler a comentat: 19/03/2017 ora 10:46

   Ba pardon, Lucas a vindut fransiza :))))
   Disney nr 1 woahahahahaha

 14. luke a comentat: 18/03/2017 ora 20:31

  nota 11 din partea mea…..SUPER…..

 15. Jaguar a comentat: 18/03/2017 ora 18:08

  Un film excelet pentru iubitorii de SF si….de seria Star Wars.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *