Rogue One: A Star Wars Story – Rogue One: O poveste Star Wars (2016) – filme online hd

Rogue One: A Star Wars Story – Rogue One: O poveste Star Wars (2016) – filme online hd

Vezi trailer
7.9
NOTA IMDB
8.8
NOTA USERI

Rogue One: A Star Wars Story – Rogue One: O poveste Star Wars (2016) – filme online hd

7.9
NOTA IMDB
8.8
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

19 comentarii

2 nominalizări Oscar, 2 nominalizări BAFTA.

Anul acesta se împlinesc exact 40 de ani de când a apărut primul Star Wars, episodul IV, A New Hope, când lumea afla de Forţă, Cavalerii Jedi, Obi-Wan şi Darth Vader, Prinţesa Leia, Luke Skywalker, Han Solo, Şoimul Milenului şi de doi roboţi adorabili, R2-D2 şi C3PO.
În 2015, a început să vină spre noi o trilogie nouă, cu episoade de completare. A fost deja ep. VII, The Force Awakens.
Toate filmele au încasări fără precedent, efecte la fel de legendare ca şi seria în sine, un imperiu comercial de însoţire a peliculelor cu adevărat de invidiat. Jucării pentru toate vârstele, blockbusterul planetar. Film după film, mereu s-a plusat, s-au construit machete cu imaginaţie dezlănţuită, la fel droizi şi costume, cu spectaculozitatea şi diversitatea lor, măşti originale mereu, iar durata filmelor s-a tot expandat.
Până în 2017 şi 2018, când vor apărea episoadele VIII şi IX, iată acest spin-off, Rogue One, tot un prequel, cu personaje desprinse de sub marea umbrelă Star Wars, dar cu acţiunea mult înainte de prima trilogie.

Rogue One aduce peisajul în prim-plan, foarte “umanizat” de data aceasta, aşa, în sălbăticia lui. De pe planete diferite, fiecare cu specificul său. Este un episod în care plouă mult. Filmul este practic fracturat în două părţi, una de deşert pe modelul lumii arabe – scenografie şi costume, dinamitarea oraşelor aproape aduse la zi – şi una de apă, cu nisip şi palmieri, când se dau eroicele lupte de final. Fiecare din părţi are elementele sale forte, poetice chiar. Plantele unduite în vânt în prima parte, plaje exotice în a doua, din păcate pe model al debarcării americanilor în Normandia sau Pacificul de Sud. De altfel, multe scene de luptă sunt parcă translate dintr-un film despre al doilea război mondial, despre lupte dintre americani şi nazişti într-un decor mix de univers paralel, un fel de The Dirty Dozen galactică. Faptul că scenele sunt lungi şi senzaţia rămâne cu tine, te scoate deseori din convenţia SF.
Multe personaje noi însă, mulţi actori veniţi să ajute seria să capete un plus de forţă, de emoţie. Talentul lor şi puterea de a fi credibili dau filmului partea necesară de energie. Mads Mikkelsen, Forest Whitaker, Donnie Yen, Wen Jiang, bine aţi venit.
Nou basm modern cu prinţesa care porneşte la drum ca altădată Făt-Frumos, adună pe cale prieteni de nădejde cu abilităţi ieşite din comun. Modern şi feminist, energic, alert şi doldora de găselniţe şi explicaţii, filmul merge ca uns, fără momente de plictiseală. Sunt pe alocuri mici influenţe din LOTR sau Dune, dar nu îndeajuns de mult ca să îţi rămână mintea fixată pe ele. Montajul este abrupt, cu multe filmări de aproape, ca să se simtă tensiunea acţiunii. Pe măsură ce se apropie de final, iar luptele cer preţul lor, forţa sacrificiilor, despărţirile emoţionează puternic.
O statuie colosală de cavaler Jedi culcată printre stânci, un robot cu ochi mobili, gât subţire şi picioare lungi, soldaţi ai Imperiului cu costume negre, o rază din Steaua Morţii cu explozie mult în afara planetei lovite, ca un vulcan, fără efectul de cerc de undă de şoc, o platformă ca în desenul animat cu Clone, uniformele roşii din primul episod, un final mult mai departe dus decât te aşteptai din acţiune, filmul de acum, poate cel mai american dintre toate, are câte ceva pentru toţi, bine îndesate în poveste.

“Forţa este cu mine şi eu sunt una cu Forţa”. O promisiune bună pentru ce va urma.
(Cristina Zaharia; Agenda LiterNet.ro)

Rating :
AP-12 | ACORDUL PĂRINȚILOR PT. COPII SUB 12 ANI

IMDB : 8,1

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
  • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    The Bachelors (2017)
    The Brink (2017)
    Looking Glass (2018)

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net