Salvatore Giuliano (1962) – filme online

Salvatore Giuliano (1962) – filme online

Vezi trailer
7.5
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI

Descriere film

2 comentarii

Un premiu şi o nominalizare Berlin.

În 1950, Salvatore Giuliano, un bărbat de 28 de ani cunoscut pentru că a încălcat legile, a fost găsit într-o curte siciliană împuşcat mortal. Acţiunea merge înainte şi înapoi între zilele care s-au sfârşit cu uciderea lui Giuliano şi sfârşitul anilor 1940, când Giuliano şi alţi nemernici ca el sunt recrutaţi de politicieni cu idei separatiste care-i pun să lupte pentru ei. Oare după ce se declară independenţa Siciliei vor fi iertaţi proscrişii, aşa cum li s-a promis? Şi de ce le-a ordonat Giuliano celor din banda sa să tragă focuri de armă la un marş paşnic? Fiecare dintre poliţie, carabinieri şi mafie are un alt interes cu Giuliano. După moartea acestuia se face un proces, dar va ieşi oare adevărul la iveală sau codul tăcerii îi va proteja pe cei de la putere?

Acest film este fructul pământului şi al epocii sale, al contextului frământat al politicii siciliene din anii 1945 – 1950. Spectatorul participă la reconstituirea evenimentelor pornind de la date îndoielnice sau mărturii lacunare. De aici construcţia filmului, o serie de flash-back-uri care se articulează pe momentul morţii lui Salvatore GiulianoRene Gardies – 1967

IMDB : 7,5

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  2 comentarii
  1. Mircea | 2017-05-10

   Completare:
   1. Regizorul, Francesco Rosi, cunoscut de unii sub denumirea de Franco Rosi, prin nastere este sicilian, iar mafia, in consecinta, a devenit subiectul sau predilect. Cu acest subiect, la care trebuie adaugata si o obsesie pentru saracia crunta a insulei Sicilia, Francesco Rosi reuseste sa se impuna castigand cateva premii: Ursul de Argint, la Berlin, in 1962, cu “Salvatore Giuliano”, Leul de Aur, la Venetia, in 1963 cu “Mainile pe oras” si Marele Premiu al Juriului, la Cannes, in 1972, cu “Afacerea Mattei”.
   2. Persistenta mafiei si a saraciei sunt coordonatele de secole care au marcat viata sociala a Siciliei. Aceasta insula, inca din Evul Mediu a fost considerata importanta de marile puteri ale vremii, Spania si Franta, deoarece, cine o stapanea putea controla lejer activitatea maritima, comerciala si militara din jumatatea vestica a Mediteranei. Pentru un plus de amanunte a se citi “Vecerniile siciliene”. Din acea perioada pana in prezent, toti au fost interesati de Sicilia, pentru pozitia sa geografica avantajoasa, dar nimeni nu a fost preocupat de nivelul de viata al populatiei, nici macar guvernul de la Roma, de dupa 1945. In plus, nobilimea, in decursul secolelor, nu a fost preocupata decat sa-si pastreze avantajele ce decurgeau din privilegii.
   3. Sudul Italei, inclusiv Sicilia, spre deosebire de Nord, nu a fost sub ocupatie austriaca, In secolele XVIII si XIX, iar acest lucru se vede in timp: Nordul devine puternic industrializat, o mare putere economica a Italiei, iar Sudul ramane la stadiul de zona agricola paupera. Este una din cauzele ce declanseaza miscarea separatista siciliana de dupa al Doilea Razboi Mondial, care nu era ceva nou pentru sicilieni. Miscarea nu are succes deoarece s-a bazat pe nobilimea scapatata, convertita social, pentru a supravietui, ce ofta dupa spendoarea din trecut si segmentul mafiot provenit mai mult din randul taranimii siciliene, majoritatea populatie insulare neidentificandu-se, ca interese economice si sociale, cu separatisti.
   4. Saracia a provocat, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, migrarea sicilienilor in SUA. La inceput timida, dar primii sositi i-au tras dupa ei si pe ceilalti. Cand s-au vazut marginalizati si blocati in cartiere italo-americane, pentru a supravietui, s-au organizat destul de rapid dupa sistemul mafiot de acasa. Cat timp s-au omorat intre ei. in limitele cartierului, nimeni nu a zis nimic, i-a ignorat. Cand, tot pentru a supravietui, si-au extins afacerile mafiote pe suprafata inregului teritoriu al Statelor Unite, amestecandu-se chiar si in viata politica nord-americana (a se vede “Nasul II”) au devenit oaia neagra a Amerii si un bun motiv de a deturna atentia opiniei publice de la adevaratele probleme sociale ale Statelor Unite.
   5. Cei ramasi in Sicilia, au incercat sa supravietuiasca perpetuind vechea mentalitate medievala bazata pe violenta, vendeta si legea tacerii, aceasta din urma persistand prin permanenta fricii. Francesco Rosi are meritul de a scoate la suprafata persistenta si permanenta tarelor Siciliei, de a caror perpetuare este responsabila atat populatia Siciliei, cat si guvernul de la Roma, la care trebuie adaugate si interesele economice externe Siciliei.
   De remarcat ca regizorul Francesco Rosi, se opreste in 1972 cu filmele de tip reconstituire. Poate obosise sau poate i se sugerase sa i-a o pauza. In 1984, revine, dar nu mai era Francesco Rosi din perioada 1962 – 1972.
   6.Oricum, filmele lui Francesco Rosi nu trebuie ocolite, dar pentru a fi intelese si de cei din prezent, in prezentarea lor trebuie, in cateva cuvinte, explicat si contextul istoric ce au dus la producerea lor, deoarece Francesco Rosi nu inseamna doar curajul de a spune adevarul sau arta regiei, inseamna si extrovertirea istoriei.
   Cu simpatie.

  2. Mircea | 2017-05-10

   Un film despre codul sicilian al tacerii, despre colaborarea mafiei cu lumea politicii italiene, acest ultim aspect fiind doar sugerat, nu redat explicit. In cateva cuvinte, filmul scoate in evidenta si faptul ca saracia din Sicilia permite Mafiei sa controleze si sa stapaneasca populatia. De altfel se stie deja ca Mafia era puternica si datorita faptului ca le dadea de lucru sicilienilor. Dar, si acest aspect este interesant, filmul scoate in evidenta si miscarea separatista a monarhistilor din Sicilia, miscare, se spune in trecere, apobata tacit de englezi si americani, imediat dupa debarcarea in insula, deoarece o Sicilie rupta politic si administrativ de Italia putea fi un cap de pod economic pentru cele doua viitoare puteri, dupa terminarea razboiului. Filmul mai puncteaza si un alt aspect tragic, sub aspect social: in Sicilia, relatiile intre cei bogati si cei saraci erau inca de tip feudal. In plus, se scoate in evidenta ferocitatea cu care sunt masacrati cei ce erau considerati un pericol pentru conservarea relatiilor de tip medieval, in insula. A se vedea masacrul din 1 mai. Filmul nu este deosebit de spectaculos, dar are calitatea, mai mult la nivel de scenariu, de a pune in lumina unele adevaruri din sudul italiei, chiar daca nu se merge pana acolo incat sa se spuna sincer totul. Ma refer la implicarea mafiei siciliene in viata politica. In sfarsit, filmul trebuie mai mult perceput ca un fel de document, un fel de reconstituire incompleta.

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  The Brink (2017)
  Looking Glass (2018)
  Wonder (2017) - Minunea

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net