Vizioneaza filme online

Sans toit ni loi – Vagabond (1985) – filme online

O capodoperă semnată Agnes Varda, o regizoare a Noului Val, “Sans toit ni loi” prezintă povestea Monei, o vagaboandă ce este găsită într-un şanţ, îngheţată şi pe jumătate moartă…

O tânără fără adăpost este găsită moartă de frig: este un fapt curent iarna. A fost o moarte naturală? E o întrebare de jandarm sau de sociolog. Ce am putea şti despre ea şi cum au reacționat cei care au întâlnit‐o pe drum? Acesta este subiectul filmului. Se poate face portretul unei fete dificil de înțeles şi a cărei întreagă atitudine este de refuz? Camera se ataşează de Mona, povestind ultimele două luni ale drumurilor sale. Ea pierde vremea. Îşi instalează cortul lângă un garaj sau lângă un cimitir. Dar în special merge, merge până la capătul puterilor.

IMDB : 7,8

Tags: , , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

6 Responses to Sans toit ni loi – Vagabond (1985) – filme online

 1. cineva a comentat: 27/06/2014 ora 15:41

  Da… indraznesc sa comentez si eu pt ca m-a intristat aces subiect ales de regizor, , inspirat din ceva real cu siguranta….Remarc sensibilitatea regizorului de a arata un personaj numai, din cate or fi in aceasta lume care e DEZNADAJDUITA.Ea nu mai asteapta nimic de la viata
  si traeste la intamlare .In crestinism, deznadejdea este un pacat dar si mandria este la fel( mandria este o caracteristica a fetei in acest film )Cand intri in acest “pacat” nu iti mai pasa de nimic, faci orce , si astepti sa mori….Am descoperit asta dea- lungul vietii , pt ca eu insami am avut o a asmenea stare( numai ca Dumnezeu m-a ferit sa ajung sa traiesc ca acest personaj).Nu vreau sa plictisesc pe nimeni , dar ce vreau eu sa adaug este ca, daca nu ai un” Far” dupa care sa te calauzesti, usor poti sa ajungi asa , daca nu, Doamne fereste, si mai rau……Filmul este intradevar ,coplesitor!

 2. pepy a comentat: 11/09/2013 ora 11:20

  Un film bun,din care invatam sa nu mai spunem “Not Today” ci sa incercam sa ajutam imediat fara amanare. Eroina noastra totusi refuza ajutorul considerandu-l implicare in libertatea sa si violarea intimitatii, deci foarte greu sa poti ajuta o asemenea persoana. Poate multi dintre noi am dori sa fim liberi dar e imposibil sa traiesti in afara societatii, deci incercam sa fim cat se poate de liberi intr-un sistem global. Filmul e recomandat mai mult adolescentilor !

 3. mihai a comentat: 11/09/2013 ora 01:53

  Un film incomod, care te invita sa reflectezi la partile noastre urate…Mi-a placut mult comentariul NINEI si mi-l insusesc in totalitate! Nu ocoliti acest film!

 4. stela a comentat: 10/09/2013 ora 21:14

  subiectul e interesant,dar filmul treneaza si sfarsitul e cam aiurea

 5. skippy a comentat: 10/09/2013 ora 18:03

  actrita care joaca rolul vagaboandei e extraordinara

 6. Nina a comentat: 08/09/2013 ora 19:39

  Coplesitor…Mona…cine e, de unde vine si catre ce se indreapta..nu vom afla niciodata. A trece pe langa o multime de oameni, care si-o amintesc bine, dar care n-au disponibilitati sau dorinta de a-i intinde o mana..sau, oricum, obosesc prea repede sa o ajute.”Nu e vagabondare, e ofilire,” spune unul dintre cei intrebati. Si ea poate fi identificata cu unul dintre acei platani care, bolnavi fiind, se usuca si mor.
  Intr-un fel cred, cam asa trecem unii pe langa altii in viata, fara sa ne oprim..
  Nu stiu de ce – si o sa ma scuzati pentru acest moment de emotie-, aceasta pelicula imi aminteste de o poezie a lui Topirceanu citita candva in liceu,despre un om sarman, fara nume si venind de nicaieri , care “La umbra unui stog a cazut din cale” si pe care “Oamenii l-au ingropat intr-un loc aiurea, unde drumul catre sat taie-n lung padurea”…
  Si chiar n-as vrea sa aud ca de fapt se droga, etc.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *