Vizioneaza filme online

Sărutul (1965) – filme online

Viața la țară în anii stalinizarii(1951) în plină iarnă înaintede Anului Nou, o mamă soacră Maria și nora ei Saveta (Graziela Albini) îşi aşteaptă fiul, respectiv soțul (Gheorghe) plecat pe front. Din păcate cu gândul la el,mama lui începe să aibă numai vedenii din trecut și cade la pat. Cu ultimele puteri reușește să plece în sat la vecini pentru a bea…o țuică. Saveta,fată tânără este luată de colegele de muncă de la colhoz pentru a merge la sărbătoarea satului. Aici îl vede pe Petre (Emanoil Petruț) pe care-l cunoaște mai de demult, dansând cu o fătucă. Între ei intervine o idilă, Mihai aducând-o pe Saveta la el acasă, fiindcă dintre toate fetele din sat tot la ea îi este visul, dar Saveta nu prea îl înţelege fiind în continuare supărată ,cu gândul la soțul neîntors după front. Până la urmă mama Maria moare și este condusă pe ultimul drum de întreaga suflare a satului.Mihai vine să o ia la el pe Saveta, dar ea îi povestește gândurile negre prin care trece când o fost la Gheorghe la armata și a fost violată de un neamț…

Tags: , , , , , ,
Server 1
Server 2
Get Adobe Flash player

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

6 Responses to Sărutul (1965) – filme online

 1. geta a comentat: 15/07/2014 ora 15:13

  bun filmul, de acord cu Lica, in privinta originii soldatului violator.

 2. alex a comentat: 16/05/2014 ora 18:07

  Revin cu o mica corectura si-mi cer mii de scuze d-nei(d-rei) Ina, scenariul purta titlul “Sărutul de dimineață” si era scris dupa romanul aceluiasi scriitor Alecu Ivan Ghilia ”Ieșirea din Apocalips” editat in 1960. Oricum comentariul pertinent al d-nei(d-rei) Ina, umbreste aceasta mica scapare si o onoreaza.
  Multumesc de intelegere!

 3. alex a comentat: 16/05/2014 ora 11:50

  Exceptional!!!
  Am 65 de ani si am pretentia de a fi vazut f.f. multe filme romanesti,dar acum pot sa va spun, spre rusinea mea, ca habar nu aveam de aceasta superba ecranizare. A fost o revelatie pentru mine si-l recomand tuturor cinefililor care se respecta si stiu sa priveasca si sa evalueze un astfel de film.
  Traiesc in stravechea si minunata Bucovina si cu toate ca au trecut atitia ani de la momentul transpus pe ecran in acest film, va asigur (cu toata invazia de prost gust, in toate domeniile, la momentul de fata) ca, cea mai mare parte a traditiilor si ritualurilor religioase din film, se regasesc si acum pe aceste meleaguri. Am trait acele vremuri si pot spune cu mina pe suflet ca, cu toate necazurile si neajunsurile prin care am trecut, imi aduc aminte cu nostalgie de normalitatea morala si spirituala a societatii in care traiam.
  Inca o data, va asigur ca, cel putin pentru mine, filmul a fost si va ramine un etalon. Daca ar fi fost color, aceast minunat film, n-ar fi avut acelasi impact asupra mea.
  Multumesc foarte mult http://filmehd.net/ pentru stradania dv. de a ne face viata mai frumoasa.

 4. radum a comentat: 26/08/2013 ora 22:55

  Ps.
  Aceleasi ganduri si pentru d-na Lica,cu recomandarea de a scrie romaneste. 🙂

 5. lica a comentat: 19/07/2013 ora 15:18

  Filmul e bunicel.. o fila de istorie romaneasca.Emanoil Petrut…Da!! Un mare actor, dar sa revin la povestea filmului…nu cred ca a fost vioalta de soldati ai arnmatei Germane,,,Asa ceva nu cred..si e cam oimposibil., mai degraba de Soldatii Rusi dar cum sa spui sau sa scrii asta in anii de pionerat ai Comunismului??

 6. Ina a comentat: 18/07/2013 ora 22:39

  Va recomand sa vedeti acest film. In primul rand pentru ca este romanesc si nu este cu mult mai prejos decat multe alte filme hollywoodiene, dar care au protagonisti mai carismatici.Desi Emanoil Petrut este adorabil si jocul lui e plin de naturalete. In al doilea rand pentru ca este o ecranizare dupa “Intoacerea din apocalips” scrisa de Alecu Ivan Ghilia si asa mai “vedem” si noi o carte.Nu sunt critic literar si nici de filme ca sa emit judecati.Nu stiu daca filmul este exceptional.E o incercare timida de introspectie psihologica intr-o lume plina de prejudecati.O lume grav ranita sufleteste dupa un razboi nimicitor care incearca sa- si motiveze actiunile prin apocalipsa creata de acesta.Dar mi-a placut Emanoil Petrut. Ramane una dintre valorile de necontestat ale cinematografiei romanesti.Are intuitia psihologica a personajului interpretat, cred ca din aceasta cauza jocul lui este atat de firesc.Eu am votat.Ma intorc sa vad si votul vostru.Vizionare placuta !

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *