Vizioneaza filme online

Spartacus (1960) – filme online

4 premii şi 2 nominalizări Oscar, un premiu şi 4 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare BAFTA .

Una dintre capodoperele cinematografice din toate timpurile, Spartacus este un film absolut inălțător realizat de genialul și bulversantul regizor Stanley Kubrick. Povestea sclavului rebel transformat în cel mai feroce gladiator al Imperiului Roman are un ritm delirant, o succesiune incredibilă de secvențe grandioase și o suită de recitaluri actoricești de excepție. Kirk Douglas, Laurence Olivier, Peter Ustinov și Tony Curtis au marcat iremediabil istoria celei de-a șaptea arte în acest film care a fost conceput în nu mai puțin de 167 de zile și în care s-au investit 12 milioane de dolari, o sumă fabuloasă pentru anii ’60.

Kubrick are meritul de a fi atașat captivantei povești a lui Spartacus un tâlc aparte. Revolta stârnită de Spartacus este o alegorie subtilă care vizează universul politic și artistic american dominat de o rapacitate patologică. Spartacus este cumpărat de infamul Lentulus Brutus (Peter Ustinov), proprietarul unei școli de gladiatori. Setea de sânge a coruptului senator roman Marcus Licinus Crassus (Laurence Olivier) este de nestăvilit iar iscusința lui Spartacus este desăvârșită. El va ajunge cel mai bun gladiator al Imperiului, și va fi răsplătit de frumoasa Varinia (Jean Simmons).

Când va afla că iubita sa a ajuns sclavă în patul ignobilului Crassus, Spartacus aprinde focul rebeliunii. Conducând 78 de gladiatori, Spartacus va zdruncina din temelii Roma după ce va aduna în jurul său alte sute de suflete asuprite. Filmul are un apogeu unic în istoria filmului, intensitatea ultimelor scene fiind literalmente copleșitoare. Se estimează că la realizarea acestora s-au folosit 10.000 de figuranți.

IMDB : 7,9

Tags: , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

8 Responses to Spartacus (1960) – filme online

 1. Florin Salam Presedinte ! a comentat: 27/03/2016 ora 22:37

  un film foarte bun, oameni mari au murit de’alungul vremii pentru lucruri la care noi dam azi cu piciorul. 3 ore de delectare, un film usor, digerabil, relaxant, recomand chiar si gutzanilor sa il priveasca!

 2. musca emil a comentat: 25/03/2016 ora 17:15

  pacat ca filmele vechiiii nu mai l dati

 3. thrillseeker a comentat: 01/07/2014 ora 01:29

  Filmul facea inconjurul lumii la ora respectiva, o versiune romantica si blanda a ‘familistului’ Spartacus, jucat cu atentia unui mare actor ca Douglas.. Intradevar un punct de referinta scenografic, roluri bine jucate, mari actori. Totusi.. doua sau trei lupte chinuite care iti dau impresia ca se cam deruleaza in regim ‘slow-motion’ pentru zilele noastre.
  E filmul contrastului, care incearca sa reproduca intr-un mod placut si bland ce se intampla cu 2000 de ani in urma, fara prea multa violenta, dar si fara stralucire din pacate a ceea ce era omul istoric Spartacus, al doilea mare dusman al unei mari puteri, cladita cu sangele scalvilor.
  O viziune americana a anilor 60, de care tata s-a bucurat la caminul cultural..
  Va recomand mai degraba filmele autohtone, puternice, istorice.. nu cred ca m-ar contrazice cineva daca rolul lui Spartacus ar fi fost jucat sub regia lui Doru Nastase spre exemplu.
  Stiim cu totii ca romanii stau prost la capitolul istorie, printre altele, pamanturile noastre pe care acum le vindem italienilor au fost castigate cu galbeni si sange, asa ca sincer si personal prefer Romaniafilm.

 4. Ale a comentat: 14/01/2014 ora 02:07

  Este mai bun decat Spartacus versiunea 2012?

 5. alex a comentat: 11/04/2013 ora 11:55

  😆 :fhd: 🙂 nu vrea sa se mareasca

 6. nedelcu a comentat: 06/04/2013 ora 04:49

  Multumim FILME ONLINE GRATIS
  pentru SPARTACUS (1960).

 7. Django a comentat: 04/04/2013 ora 12:27

  Am revazut dupa atitia ani filmul,SUPERB!,Dl.Ridley Scott cu al sau”Gladiatorul”a Copia pasaje intregi.Peter Ustinov spre exemlu a fost regretatul Oliver Reed.Dar oricum valorile sunt valori.DE VIZIONAT pt.cei care se uita la “desene animate”

 8. Silviu a comentat: 04/04/2013 ora 10:43

  super tare filmul merita vazut 😉

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *