Vizioneaza filme online

Stalker – Călăuza (1979) – filme online subtitrate

După nuvela fraţilor Strugatsky, “Picnic la marginea drumului”. Toată acţiunea se petrece într-o ţară cu regim dictatorial, cu supraveghere strictă şi un aparat punitiv extrem de agil. Undeva a fost definită o zonă interzisă care ar fi foarte periculoasă pentru sănătatea celor ce ar îndrăzni să se apropie de ea. După informaţii rezervate doar celor iniţiaţi, ar exista acolo o cameră a adevărului absolut.
Călăuza e singura persoană care cunoaşte drumul, oricum descris a fi deosebit de periculos. Până la urmă acceptă, împotriva rezistenţei soţiei, să-i conducă pe cei amatori de senzaţii tari. Film cu o derulare uneori lentă însă plină de simboluri, la prima vedere greu de digerat, dar care creează o imagine de ansamblu de o intensitate uneori insuportabilă! Fluxul acţiunii captivează făcându-ne prizonierii propriilor temeri, iar ieşirea nu e decât una…

IMDB : 8,2

Tags: , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

24 Responses to Stalker – Călăuza (1979) – filme online subtitrate

 1. violeta a comentat: 05/04/2017 ora 23:42

  Un film de “arta grea”!
  Plin de simboluri,de intrebari,raspunsuri(mai mult sau mai putin).
  Calauza ,isi duce “clientii” intr-o calatorie spre interiorul lor.Cred ca doreste sa-i treaca “granita” de la material la spiritual.
  Vrea sa aprinda ideea credintei ,a sperantei in sufletele lor.
  Este dezamagit de egoismul oamenilor,de faptul ca fiinta umana cauta foloase materiale ,in detrimentul valorilor spirituale.(ex. Mistretul,si-a dorit bani,dar nu a fost fericit,in final s-a spanzurat). Arta este singura care se daruieste.
  Sunt multe de simboluri,intrebari,raspunsuri….
  Nu este usor de urmarit. Este nevoie de starea de spirit compatibila cu filmul.
  Multumesc fhd!

 2. tot eu a comentat: 03/03/2016 ora 23:17

  #Victor, Filmele lui Tarkovsky nu au trimitere religioasa. ,,Compresorul si vioara,, este un film cu trimitere …religioasa ? ,,Copilaria lui Ivan,, are tenta bisericoasa? ,,Oglinda,, , ,,Nostalgia,, , ,,Sacrificiul,, , ,,Solaris,, ne trimit in poalele jegoase ale bisericii ? Categoric nu !!!

 3. Nic a comentat: 01/03/2016 ora 21:29

  „Picnic la marginea drumului” publicat în Almanahul Anticipația pe vremuri are un farmec al lecturii pe care filmul îl transcende, dar nu îl poate cuprinde. Pentru că regizorul nu și-a propus. Realizarea lui Tarkovski e o parabolă, mai puțin ancorată în genul SF. Simbolistica alambicată și ezoterică lasă loc interpretărilor. Călăuza poate fi, ca în mitologie, cel care te conduce pe tărîmul de dincolo, acolo unde te vei cunoaște pe tine însuți, cînd te vei privi în oglinda existențială.
  Ce care n-au organ pentru Tarkovski, pot citi cartea (dacă au această deprindere primitivă). E posibil să le placă. Dacă nici cartea nu-i satisface, să se autosatisfacă.

 4. Ionut a comentat: 29/02/2016 ora 11:22

  Aţi putea reuploada filmul, vă rog?

 5. ummagumma a comentat: 28/06/2015 ora 14:35

  nu ma satur niciodata sa vad filmul asta. cartea e putin mai “comerciala” dar nu mai putin importanta. doua capodopere! angoasa contactului si comunicarii cu o specie mai evoluata mai apare si in romanele “Scarabeul in musuroi” si Valurile linistesc vanturile” ale acelorasi geniali frati Strugatski. Pacat ca nu mai sunt printre noi!

 6. Marian a comentat: 27/03/2015 ora 16:44

  Si ar mai fi ceva,Victor! Crearea starii de bine,de katarsis,a fericirii subiective,in ultima instanta necesita o oarecare doza de chin.Toti marii creatori de filme de arta,iar Tarkovski nu face rabat de la regula,ne atentioneaza prin creatiile lor, ca nimic important nu apare pe lume fara chin,fara lupta,fara jertfa.In alta ordine de idei, felicitari pentru cei care critica ce nu inteleg,dar au stat totusi si au vazut unul din cele mai importante filme ale umanitatii…!

 7. pentatetra a comentat: 25/02/2015 ora 03:35

  e interesant si cu destul suspans ca sa te faca curios sa-l vezi pana la sfarsit, dar e prea posomorat, comportamentul personajelor nu e prea normal in nici una din situatii, se presupune ca merg acolo ca sa li se indeplineasca dorintele, la sfarsit amandoi intelectuali ajung la concluzia ca nu-i va face fericiti nu stiu de ce ( poate din vina mistretului). Nu vad nici o invatatura superinteleapta…

 8. Insomnia a comentat: 28/12/2014 ora 02:26

  Un film prea umed (la propriu); nici nu stiu de ce si cum s-a facut acest film…cartea era suficienta: o oda adusa anxietatii si tenebrelor sufletesti; viata e si asa prea gri sa mai vezi si un film ca asta…
  (…ce mult fier vechi e in film…,,haur” curat…)

 9. cristal a comentat: 22/10/2014 ora 19:00

  film supermisto! obligatoriu de vazut daca vrei sa cresti spiritual…

 10. daniela a comentat: 18/01/2014 ora 12:35

  Ma bucur ca am vazut acest film, sunt convinsa ca daca il voi voi intelege alte lucruri .Da, rolul sau este oglindirea si intelegerea . Am notat cateva pagini de reflectii urmarindu-l…Minunat, voi cauta si cartea! <3

 11. emilian a comentat: 08/01/2014 ora 20:53

  Un film minunat despre credinta. Tarkovscki e unul dintre numerosii rusi geniali.

 12. copil a comentat: 29/12/2013 ora 13:41

  Este un film care-ti testeaza rabdarea……..foarte profund………foarte lung……..cu niste actori foarte buni. Este un film care trebuie vazut chiar daca ai senzatia ca te plictisesti de moarte la inceput, in final poate ramai cu ceva…

 13. pisica neagra pe acoperis a comentat: 06/11/2013 ora 21:11

  @filmul asta e cu adevarat psihologic. numa un psiholog poate sa-linteleaga@
  @ Efectiv, iti taie respiratia, la un moment dat@
  @ E mai mult un fel de drumul spre mecca plin de simboluri si vorbe ce poarta greutate filozofica@
  @Teologie mistica.
  Pentru nebuni.@

  Pffff…de ce va pierdeti degeaba cateva ore din viata??? Stiu ca sunteti peste tot, dar chiar simtiti intotdeauna nevoia de a va manifesta???

 14. Sasha a comentat: 22/09/2013 ora 18:49

  E clar ca mai intiii trebuie citita capodopera fratilot Strugatzki si apoi vazut filmu de mai multe ori.Va multumesc.

 15. lenghel a comentat: 28/05/2013 ora 23:20

  Teologie mistica.
  Pentru nebuni.

 16. eugen a comentat: 24/05/2013 ora 21:17

  Intr-adevar, este mai usor de urmarit filmul dupa ce ai citit cartea.
  Este bine de stiut ca scenariul acestui film a fost scris chiar de autorii cartii in colaborare cu regizorul. Filmul este foarte sarac in efecte, intr-adevar, dar exista si o explictie pentru asta: rolele de film au ars in urma unui accident. Au trebuit sa mearga inapoi in aceea zona industriala si sa mai filmeze o data. Nu au mai primit alti bani asa ca a trebuit sa se descurce cu ce mai aveau. Nu stiu cum ar fi trebuit sa arate filmul daca nu aveau acele probleme. Sunt convins ca mesajul a ramas intact, doar forma a avut de suferit.
  Filmul este destul de lung si solicitant, deci greu de urmarit. Iti trebuie multa rabdare si atentie ca sa il poti urmari.

 17. webcom a comentat: 23/05/2013 ora 21:11

  Este o capodopera,conditia umana in sinteza.

 18. petru a comentat: 03/03/2013 ora 23:19

  Multumesc si eu pentru film !

 19. Alla a comentat: 02/02/2013 ora 00:44

  Este un film greu de inteles. Fiecare il intelege altfel. Are multe sensuri si cred ca de cate ori l-as viziona as intelege cu totul si cu totul altceava.

 20. Ana a comentat: 11/12/2012 ora 17:52

  Filmul este o capodopera ! M-am bucurat foarte mult de subtritarea in limba romana ! Excelent !

 21. George a comentat: 26/09/2012 ora 17:39

  Ecce …filmu’! Cred ca l-am vazut de vreo cinci ori, dar e surprinzator de fiecare data. Nota 10. E unul dintre putinele filme mai bune decat cartea.

  PS – nu e un film de vazut atunci cand n-avem chef de nimic altceva
  PS2 – Multumesc filmehd.net

 22. Toma a comentat: 18/09/2012 ora 18:37

  Am citit inainte cartea. E mult mai usor de inteles filmul, dupa, Recomand!!!

 23. cami a comentat: 02/09/2012 ora 20:08

  un film cu adevarat psihologic… ma asteptam ca fetita sa aiba si ceva mai aparte, si finalul filmului chiar arata asa ceva, pacat ca parintii nu stiau acest lucru… poate gandurile calauzei ar fi fost indreptate in alt sens pana la urma…

 24. Victor a comentat: 11/07/2012 ora 10:24

  Mă îndoiesc că în cazul peliculelor lui Tarkovski este vorba de gust. Ceea ce contează este capacitatea de a rezona. De aceea, este mai greu pentru cei pasionați de romance-uri, horroruri sau comedii marca Adam Sandler să reziste acestui tip de provocare. Căci, așa cum observa cineva, filmele lui Tarkovski nu te trimit spre un alt film ci spre biserică. Aparțin unui timp și sunt veriga unei forme de rezistență față de un regim politic. Scopul lor nu este divertismentul. Ci doar oglindirea. Este simplu.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *