Stalker – Călăuza (1979) – filme online subtitrate

Stalker – Călăuza (1979) – filme online subtitrate

Vezi trailer
8.1
NOTA IMDB
8.3
NOTA USERI

Descriere film

32 comentarii

Trimite filmul

După nuvela fraţilor Strugatsky, “Picnic la marginea drumului”. Toată acţiunea se petrece într-o ţară cu regim dictatorial, cu supraveghere strictă şi un aparat punitiv extrem de agil. Undeva a fost definită o zonă interzisă care ar fi foarte periculoasă pentru sănătatea celor ce ar îndrăzni să se apropie de ea. După informaţii rezervate doar celor iniţiaţi, ar exista acolo o cameră a adevărului absolut.
Călăuza e singura persoană care cunoaşte drumul, oricum descris a fi deosebit de periculos. Până la urmă acceptă, împotriva rezistenţei soţiei, să-i conducă pe cei amatori de senzaţii tari. Film cu o derulare uneori lentă însă plină de simboluri, la prima vedere greu de digerat, dar care creează o imagine de ansamblu de o intensitate uneori insuportabilă! Fluxul acţiunii captivează făcându-ne prizonierii propriilor temeri, iar ieşirea nu e decât una…

IMDB : 8,2

Anul lansarii: 1979
Distributie:

Loading...
Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

32 comentarii
 1. Adrian Surugiu | 2017-12-30

  Călăuza este Iisus care duce, plin de speranța, pe sărmani și nefericiți către Dumnezeu (Zona). El spera ca prin credință, cei calauziti de el, vor găsi liniștea sufleteasca și împlinirea dorințelor. Nefericirea sa este cu atit mai mare, cu cit își da seama ca e in zadar. Căci dacă nu crezi in Zona și nu intri curat in Zona, nu vei găsi nimic pentru sufletul tău. Doar speranța ca vei primi nu ajunge. Femeia Calauzei, Maria Magdalena, își mărturisește fericirea vieții alături de Iisus (Călăuza) iar fata lor, Tu (Cititorule), deși șchiop, ai puterea ca prin credință sa muți munții, de ești fiul Calauzei.

 2. Gugu | 2017-11-20

  Eu sunt fan SF si nu vreau deloc sa laud un regizor poate bun pt un film de ne-nteles. am citit despre filmul asta tot felul de laude……Stiti ceva? mie imi plac filmele SF nu asta. Poate pentru filozofi e de 10 dar eu cautam filme SF. nota 4

 3. manuela | 2017-10-28

  Ca in jurul subiectului au fost create simboluri, interpretari, dizertatii, teorii existentiale…teorii despre fericire, adevar…asta este altceva, dar subiectul de baza e SF.

 4. manuela | 2017-10-27

  Si inca ceva: cartea se numeste “Picnic la marginea drumului” pentru ca , necunoscandu-se intrebuintarea obiectelor gasite prin acele “zone”, locurile aui fost asemanate cu un loc unde acei extraterestri avusesera un…stop si poate un picnic si, ca si unii oamni, aruncasera fel si fel de resturi prin jur, resturi care acum influentau mediul inconjurator si fiintele care intrau in zona in anumite feluri, erau…sau unele nu erau periculoase pentru Pamant si oameni (erau radioactive de ex, de unde si caderea parului ).

 5. manuela | 2017-10-27

  Eu ma intreb daca cineva a citit cu adevarat cartea sau macar un comentariu despre carte. Cartea este SF in totalitate, “zona” este unul din locurile unde nave extraterestre au aterizat pe pamant (erau mai multe astfel de locuri), extraterestrii lasand in urma fel si fel de artefacte a caror intrebuintare nu era cunoscuta de oameni. De aceea “zonele” erau cu acces interzis, nu se stia ce efecte asupra sanatatii, asupra oamenilor in general au acele ..obiecte, artefacte. Calauzele, conduceau in “zone” oameni dornici de…senzatii tari sau pur si simplu…curiosi. Unele calauze si familiile lor care locuiau aproape de zonele respective sufereau urmari ale intrarilor repetate in “zone”, altele mai putin. Caderea parului, puterile paranormale ale fetitei, toate erau efecte ale “zonei”. Deci…chestiile alea cu regimurile politice, cu….dictaturile…Doaaamne fereste !!???? De unde oti fi scos asemenea aiureli????? Mai ..cititi …inainte de a deschide gura..

 6. vizionatorul | 2017-08-18

  jos cu palaria ca l-ati pus aici ! Poate si noi, cu filmele lui Tarkovski. “batem cuie cu microscoape”, dar asta putem.Macar dam cu nasul prin Zona!

 7. basarab | 2017-08-03

  cu plecăciune, Tarcovski

 8. adriana | 2017-08-02

  Un film filozofic ! Nota 10 !

 9. violeta | 2017-04-05

  Un film de “arta grea”!
  Plin de simboluri,de intrebari,raspunsuri(mai mult sau mai putin).
  Calauza ,isi duce “clientii” intr-o calatorie spre interiorul lor.Cred ca doreste sa-i treaca “granita” de la material la spiritual.
  Vrea sa aprinda ideea credintei ,a sperantei in sufletele lor.
  Este dezamagit de egoismul oamenilor,de faptul ca fiinta umana cauta foloase materiale ,in detrimentul valorilor spirituale.(ex. Mistretul,si-a dorit bani,dar nu a fost fericit,in final s-a spanzurat). Arta este singura care se daruieste.
  Sunt multe de simboluri,intrebari,raspunsuri….
  Nu este usor de urmarit. Este nevoie de starea de spirit compatibila cu filmul.
  Multumesc fhd!

 10. tot eu | 2016-03-03

  #Victor, Filmele lui Tarkovsky nu au trimitere religioasa. ,,Compresorul si vioara,, este un film cu trimitere …religioasa ? ,,Copilaria lui Ivan,, are tenta bisericoasa? ,,Oglinda,, , ,,Nostalgia,, , ,,Sacrificiul,, , ,,Solaris,, ne trimit in poalele jegoase ale bisericii ? Categoric nu !!!

 11. Nic | 2016-03-01

  „Picnic la marginea drumului” publicat în Almanahul Anticipația pe vremuri are un farmec al lecturii pe care filmul îl transcende, dar nu îl poate cuprinde. Pentru că regizorul nu și-a propus. Realizarea lui Tarkovski e o parabolă, mai puțin ancorată în genul SF. Simbolistica alambicată și ezoterică lasă loc interpretărilor. Călăuza poate fi, ca în mitologie, cel care te conduce pe tărîmul de dincolo, acolo unde te vei cunoaște pe tine însuți, cînd te vei privi în oglinda existențială.
  Ce care n-au organ pentru Tarkovski, pot citi cartea (dacă au această deprindere primitivă). E posibil să le placă. Dacă nici cartea nu-i satisface, să se autosatisfacă.

 12. Ionut | 2016-02-29

  Aţi putea reuploada filmul, vă rog?

 13. ummagumma | 2015-06-28

  nu ma satur niciodata sa vad filmul asta. cartea e putin mai “comerciala” dar nu mai putin importanta. doua capodopere! angoasa contactului si comunicarii cu o specie mai evoluata mai apare si in romanele “Scarabeul in musuroi” si Valurile linistesc vanturile” ale acelorasi geniali frati Strugatski. Pacat ca nu mai sunt printre noi!

 14. Marian | 2015-03-27

  Si ar mai fi ceva,Victor! Crearea starii de bine,de katarsis,a fericirii subiective,in ultima instanta necesita o oarecare doza de chin.Toti marii creatori de filme de arta,iar Tarkovski nu face rabat de la regula,ne atentioneaza prin creatiile lor, ca nimic important nu apare pe lume fara chin,fara lupta,fara jertfa.In alta ordine de idei, felicitari pentru cei care critica ce nu inteleg,dar au stat totusi si au vazut unul din cele mai importante filme ale umanitatii…!

 15. pentatetra | 2015-02-25

  e interesant si cu destul suspans ca sa te faca curios sa-l vezi pana la sfarsit, dar e prea posomorat, comportamentul personajelor nu e prea normal in nici una din situatii, se presupune ca merg acolo ca sa li se indeplineasca dorintele, la sfarsit amandoi intelectuali ajung la concluzia ca nu-i va face fericiti nu stiu de ce ( poate din vina mistretului). Nu vad nici o invatatura superinteleapta…

 16. Insomnia | 2014-12-28

  Un film prea umed (la propriu); nici nu stiu de ce si cum s-a facut acest film…cartea era suficienta: o oda adusa anxietatii si tenebrelor sufletesti; viata e si asa prea gri sa mai vezi si un film ca asta…
  (…ce mult fier vechi e in film…,,haur” curat…)

 17. cristal | 2014-10-22

  film supermisto! obligatoriu de vazut daca vrei sa cresti spiritual…

 18. daniela | 2014-01-18

  Ma bucur ca am vazut acest film, sunt convinsa ca daca il voi voi intelege alte lucruri .Da, rolul sau este oglindirea si intelegerea . Am notat cateva pagini de reflectii urmarindu-l…Minunat, voi cauta si cartea! <3

 19. emilian | 2014-01-08

  Un film minunat despre credinta. Tarkovscki e unul dintre numerosii rusi geniali.

 20. copil | 2013-12-29

  Este un film care-ti testeaza rabdarea……..foarte profund………foarte lung……..cu niste actori foarte buni. Este un film care trebuie vazut chiar daca ai senzatia ca te plictisesti de moarte la inceput, in final poate ramai cu ceva…

 21. pisica neagra pe acoperis | 2013-11-06

  @filmul asta e cu adevarat psihologic. numa un psiholog poate [email protected]
  @ Efectiv, iti taie respiratia, la un moment [email protected]
  @ E mai mult un fel de drumul spre mecca plin de simboluri si vorbe ce poarta greutate [email protected]
  @Teologie mistica.
  Pentru [email protected]

  Pffff…de ce va pierdeti degeaba cateva ore din viata??? Stiu ca sunteti peste tot, dar chiar simtiti intotdeauna nevoia de a va manifesta???

 22. Sasha | 2013-09-22

  E clar ca mai intiii trebuie citita capodopera fratilot Strugatzki si apoi vazut filmu de mai multe ori.Va multumesc.

 23. lenghel | 2013-05-28

  Teologie mistica.
  Pentru nebuni.

 24. eugen | 2013-05-24

  Intr-adevar, este mai usor de urmarit filmul dupa ce ai citit cartea.
  Este bine de stiut ca scenariul acestui film a fost scris chiar de autorii cartii in colaborare cu regizorul. Filmul este foarte sarac in efecte, intr-adevar, dar exista si o explictie pentru asta: rolele de film au ars in urma unui accident. Au trebuit sa mearga inapoi in aceea zona industriala si sa mai filmeze o data. Nu au mai primit alti bani asa ca a trebuit sa se descurce cu ce mai aveau. Nu stiu cum ar fi trebuit sa arate filmul daca nu aveau acele probleme. Sunt convins ca mesajul a ramas intact, doar forma a avut de suferit.
  Filmul este destul de lung si solicitant, deci greu de urmarit. Iti trebuie multa rabdare si atentie ca sa il poti urmari.

 25. webcom | 2013-05-23

  Este o capodopera,conditia umana in sinteza.

 26. petru | 2013-03-03

  Multumesc si eu pentru film !

 27. Alla | 2013-02-02

  Este un film greu de inteles. Fiecare il intelege altfel. Are multe sensuri si cred ca de cate ori l-as viziona as intelege cu totul si cu totul altceava.

 28. Ana | 2012-12-11

  Filmul este o capodopera ! M-am bucurat foarte mult de subtritarea in limba romana ! Excelent !

 29. George | 2012-09-26

  Ecce …filmu’! Cred ca l-am vazut de vreo cinci ori, dar e surprinzator de fiecare data. Nota 10. E unul dintre putinele filme mai bune decat cartea.

  PS – nu e un film de vazut atunci cand n-avem chef de nimic altceva
  PS2 – Multumesc filmehd.net

 30. Toma | 2012-09-18

  Am citit inainte cartea. E mult mai usor de inteles filmul, dupa, Recomand!!!

 31. cami | 2012-09-02

  un film cu adevarat psihologic… ma asteptam ca fetita sa aiba si ceva mai aparte, si finalul filmului chiar arata asa ceva, pacat ca parintii nu stiau acest lucru… poate gandurile calauzei ar fi fost indreptate in alt sens pana la urma…

 32. Victor | 2012-07-11

  Mă îndoiesc că în cazul peliculelor lui Tarkovski este vorba de gust. Ceea ce contează este capacitatea de a rezona. De aceea, este mai greu pentru cei pasionați de romance-uri, horroruri sau comedii marca Adam Sandler să reziste acestui tip de provocare. Căci, așa cum observa cineva, filmele lui Tarkovski nu te trimit spre un alt film ci spre biserică. Aparțin unui timp și sunt veriga unei forme de rezistență față de un regim politic. Scopul lor nu este divertismentul. Ci doar oglindirea. Este simplu.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Lord of the Flies (1963) - Împăratul muștelor - filme online
The Loved Ones (2009) - filme online
Gringo (2018) Gringo: Amator în misiune

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!
1527116629