Vizioneaza filme online

Star Wars: Episode I – The Phantom Menace – Star Wars Episodul I – Ameninţarea fantomei (1999) – filme online

3 nominalizări Oscar.

La 22 de ani de la primul film din seria Războiul stelelor, George Lucas mai adăugă un episod fascinantei sale epopei intergalactice – Ameninţarea fantomei care prezintă povestea primilor cavaleri Jedi precum şi începuturile Forţei. Acţiunea este anterioară celei din Războiul Stelelor, producţia din 1977 care a reinventat conceptul de science-fiction, şi-l are în prim-plan pe tânărul Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor). Sub oblăduirea mentorului său spiritual Qui-Gon Jinn (Liam Neeson), Obi-Wan Kenobi se pregăteşte să ajungă un cavaler Jedi. Anakin Skywalker (Jake Lloyd), care-l va avea mai târziu drept fiu pe Luke Skywalker apare în Ameninţarea fantomei drept un copilaş de 9 ani. Când va creşte, el va fi sedus de partea întunecată a Forţei şi va deveni maleficul Darth Vader.

Povestea primului episod din cea mai frumoasă saga a viitorului începe în momentul în care Federaţia Interstelară închide toate rutele către planeta Naboo. Qui-Gon şi Obi-Wan sunt însărcinaţi să rezolve această situaţie. Odată ajunşi pe exotica planetă, ei sunt duşi la regina Padme Amidala de către o creatură prietenoasă, dar oportunistă numită Jar Jar. În timp ce o escortează pe regina la întrunirea liderilor celor mai importante planete, o defecţiune la nava lor spaţială îi obliga să aterizeze forţat pe planeta Tatooine. Aici, Qui-Gon se întâlneşte cu Anakin, în care vede viitorul Lider al cavalerilor Jedi. Pentru că Anankin este sclavul unui traficant de vechituri adunate de pe tot felul de planete ciudate, Qui-Gon este nevoit să-i cumpere libertatea pentru a-l putea învăţa tainele Forţei. Numai că în spaţiul cosmic, există multe creaturi ciudate şi înspăimântătoare care nu agreează deloc această idee.

Ameninţarea fantomei este o capodoperă cinematografică datorită jocului actorilor, talentului regizoral colosal al lui George Lucas, dar, mai ales, efectelor speciale. Realizate de cea mai tare companie în acest domeniu, care poate transforma absolut orice vis în realitate, Industrial Light & Magic ele au creat o adevărată isterie în rândul fanilor. Scena urmăririi din deşert în care sute de creaturi suprarealiste se fugăresc, se accidentează şi se ucid reciproc este una dintre cele mai memorabile secvenţe ale cinematografiei moderne. Generată pe calculator, această scenă reprezintă punctul culminant al acestui film, în care hazliul şi maniacul Jar Jar este probabil unul dintre cele mai faimoase personaje animate care a jucat vreodată într-un film artistic.

Foarte important pentru cei care n-au văzut serialele, este, să le vadă în ordinea următoare:

1. O nouă speranță/A New Hope (IV)
2. Imperiul Contraatacă/The Empire Strikes Back (V)
6. Întoarcerea lui Jedi/Return of the Jedi (VI)
3. Amenințarea Fantomei/The Phantom Menace (I)
4. Atacul Clonelor/The Attack of the Clones (II)
5. Răzbunarea lui Sith/Revenge of the Sith (III)

*Vedeți întâi filmele vechi, chiar dacă acțiunea se întâmplă mai târziu, în cele noi primiți informații pe care e important să le știți când le vedeți pe cele vechi. În felul acesta povestea este distrusă!

Ați mai putea să le vedeți și în ordinea următoare ca să nu vă strice surpriza:

1. O nouă speranță/A New Hope (IV)
2. Imperiul Contraatacă/The Empire Strikes Back (V)
3. Amenințarea Fantomei/The Phantom Menace (I)
4. Atacul Clonelor/The Attack of the Clones (II)
5. Răzbunarea lui Sith/Revenge of the Sith (III)

Rating:
N-15 NERECOMANDAT SUB 15 ANI

IMDB : 6,5

Tags: , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

8 Responses to Star Wars: Episode I – The Phantom Menace – Star Wars Episodul I – Ameninţarea fantomei (1999) – filme online

 1. Sky a comentat: 29/10/2016 ora 04:46

  Nu merge.

 2. Catalinul a comentat: 21/07/2014 ora 18:15

  Super 8

 3. Liana a comentat: 24/05/2014 ora 20:09

  O serie de exceptie care merita laude. Am vazut primele 3 (4,5,6) fara probleme, insa la 1 pot sa vad numai primele 30 min. Nu inteleg de ce
  Felicitari pentru admini ca ne-au oferit gratuit acest festin cinematografic
  😕 🙂

 4. Bogumil a comentat: 26/01/2014 ora 20:05

  da o serie de exceptie care nu mai are nevoie de nici o prezentare de gen:
  Auzi stii robotelu ala micu de fluiera mult ce tare era !!!?? da ma si ala negru de respira greu ala cine era !!!? ba aaaa ala era tacsu !!!! in fine nu au rost astfel de ipocrizii ce vroiam sa spun ca episoadele acestui gigantic film sunt filmate in ani diferiti in conditii cinematografice diferite cine-si da seama stie ce vreau sa spun insa diferentele sunt destul de bine mascate / acoperite… si inca este in topul filmelor sf poate si din cauza faptului ca a fost printre primele sf-uri aparute pe piata ! spor la vizionat ! asigurati-va ca le vedeti toate… 😉

 5. Anatol a comentat: 24/01/2014 ora 12:52

  Frumos ! Desi sunt aproape de varsta III-a , recunosc ca ptr mine Star Wars ramane drept ceva nostalgic , iar ptr genul SF serialul acesta ramane ceva definitoriu .
  Excelenta ideea lui George Lucas in privinta acestui episod devenit nr 1 din serie si in care parca am revazut scene din Ben Hur cu Roma antica .

 6. vasyadg a comentat: 23/01/2014 ora 21:26

  foarte bun…nu?

 7. @dit@ a comentat: 23/01/2014 ora 21:06

  teoretic da asa este insa daca vizionati filmele in ordinea aparitiei asa cum am vizionat eu clar nu prea se legau si se cam amestecau… oricum multumim pe aceasta cale FilmeHD pt ca ne ofera sansa de a le viziona pe toate si in ordinea care trebuie… acesta fiind primul din serie (si printre ultimele aparute)

 8. IMP3RIUS a comentat: 23/01/2014 ora 05:41

  Eu prefer sa vad de la inceput:D asa inteleg filmu:)

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *