The Bourne Identity (2002)

The Bourne Identity (2002)

Vezi trailer
7.9
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
7.9
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

10 comentarii

Titlu original: The Bourne Identity

Filmul de spionaj reprezinta un gen foarte indragit si durabil, iar odata cu productia Identitatea lui Bourne (The Bourne Identity) acest gen cunoaste o abordare noua, contemporana. Regizorul Doug Liman, recunoscut datorita filmelor Swingers si Go, realizeaza o adaptare de mare finete a romanului lui Robert Ludlum publicat in 1980 si il aduce in prim plan pe Matt Damon care intruchipeaza un nou tip de spion.
Filmat in intregime in afara SUA, in locatii precum Praga, Paris si Italia, Identitatea lui Bourne aliniaza o distributie internationala din care fac parte Franka Potente (Run Lola Run), Chris Cooper (American Beauty), Brian Cox, Clive Owen (Gosford Park) si Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mumia revine). Scenaristi sunt Tony Gilroy si William Blake Herron.
Din echipa de productie fac parte producatorii Doug Liman, Patrick Crowley (Charlie’s Angels: Full Throttle) si Richard N. Gladstein (The Cider House Rules), alaturi de producatorii executivi Frank Marshall (The Sixth Sense) si Robert Ludlum, care este totodata autorul romanului original, dar care din pacate a incetat din viata in urma cu un an.
Povestea debuteaza cu salvarea din mare a unui amnezic (Damon), de catre echipajul unui vas de pescuit italian. Aproape mort, el are asupra sa numai gloantele din spate si numarul unui cont din Elvetia intiparit pe sold. Desi lipsit aproape complet de identitate si trecut, el dovedeste totusi calitati de luptator, vorbeste mai multe limbi si este expert in auto-aparare, abilitati care sunt marturii ale unui trecut periculos. In prezent, este dezorientat si precaut deoarece incearca sa descopere cine este de fapt si de ce viata sa a luat o asemenea intorsatura.
Bourne isi da seama ca, desi el nu cunoaste pe nimeni, sunt destui care il recunosc si care nu-i vor binele. Cand o intalneste pe Marie Kreutz (Franka Potente), o aventuriera originara din Germania, Bourne ii ofera 10000 de dolari pentru a-l duce la Paris. In ciuda rezervelor pe care le are la inceput, Marie accepta banii si incepe o calatorie cu Bourne care ii va schimba viata pentru totdeauna.
Urma trecutului lui Jason Bourne ajunge din Europa la sediul CIA din Langley, Virginia, de unde porneste Treadstone, o operatiune clandestina foarte controversata. In timp ce Bourne si Marie se lupta pentru a nu fi reperati in Franta, scopul operatiunii Treadstone este de a-i localiza si de-al elimina pe Bourne cat mai rapid si mai eficient posibil.

Trimite filmul

The user’s submission content has been removed due a copyright complaint at the
request of the content owner.
Codul embed sau linkul postat de utilizator a fost eliminat la cererea
proprietarului de continut.

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  10 comentarii
  1. birza floarea | 2015-08-29

   am citit toate cartile lui R. Ludlum.deasemeni am vizionat toate filmele cu Burne,inclusiv Mostenirea lui Burne..nici nu le pot descrie…nu poti face o pauza.te tin cu sufletul la gura ,,cum se zice,.extraordinare.le recomand cu toata sinceritatea.un mare scriitor.

  2. george | 2014-05-28

   Dacă ve-ți citi cărțile lui Robert Ludlum cel mai bine cotat scriitor american de cărți de acțiune printre care și seria Bourne ve-ți putea face comparație între o carte excepțională și un film de duzină . E drept că dacă scenaristul ar fi făcut filmul după carte , numai pentru Bourne Identity ar fi ieșit un film de cel puțin 6 ore . Pentru persoanele care le plac acțiunea le recomand să citească cărțile lui Ludlum . Tot un autor de succes și acțiune care scrie foarte bine este românul Pavel Coruț cu seria Octogonul, Origini , Viitorul …

  3. vladimir | 2013-07-29

   Exceptional. Merita vazut.

  4. irina | 2013-07-23

   good!!!!;)

  5. nicu | 2013-04-19

   Cred ca le-am vazut pe toate,mie imi plac,nota 10.

  6. Nume (obligatoriu) | 2013-04-16

   e bun, merge.

  7. andreI | 2013-04-11

   e A dou2 oara cand IL revad si e de Nota 10* muLTUMESC FILmE hd

  8. Nume (obligatoriu) | 2013-04-05

   destul de bun;

  9. usym08 | 2013-04-04

   BUN. nota 9

  10. sese | 2013-04-03

   nice !

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Badlands (1973) - Banda sălbatică
  Drugstore Cowboy (1989) - Rebelul
  American Splendor (2003) - Splendoare Americana

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net