Vizioneaza filme online

The Last Picture Show – Ultimul spectacol cinematografic (1971) – filme online

2 premii şi 6 nominalizări Oscar, un premiu şi 4 nominalizări Globul de Aur, 2 premii şi 3 nominalizări BAFTA.

Formalist convins la vremea când colegii săi încercau să spargă canoanele tradiționale ale filmului, Peter Bogdanovich a regizat „The Last Picture Show” (Ultimul spectacol cinematografic) încăpățânându-se să urmeze regulile clasice. În acest sens, adaptarea romanului lui Larry McMurtry este un elogiu adus generației anterioare de cineaști americani (precum Howard Hawks sau John Ford), într-o perioadă când tânăra generație de pionieri îndrepta filmul într-o direcție nouă, mai dezinvoltă și mai senzuală. Povestea despre despărțirea de adolescență, plasata într-un mic orășel prăfuit din Texas, „The Last Picture Show” este un adio spus anilor 1950, înregistrând schimbările de moravuri și de interese ale vremii. Un șir de debutanți remarcabili (între care Jeff Bridges, Cybill Sheppard, Randy Quaid și Timothy Bottoms) joacă alături de veterani precum Cloris Leachman și Ben Johnson, toți încercând să-și afle locul într-o lume în schimbare. Viziunea lui Peter Bogdanovich este brutală, dar onestă, și surprinde (în imagini alb-negru intense și violente) momentele ușor ridicole în care inocența se transformă pe nesimțite în experiență, fără a emite judecăți și fără vreo nostalgie idilizantă. Filmul este un bocet pentru o întreagă epocă, profund tragic și marcat de o undă dureroasă de tristețe. (Joshua Klein, scriitor și semnatar al unei rubrici despre DVD, preluat din 1001 de filme de văzut într-o viață)

IMDB : 8,1

Tags: , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

5 Responses to The Last Picture Show – Ultimul spectacol cinematografic (1971) – filme online

 1. no one a comentat: 03/08/2013 ora 00:06

  nu merita comentarii ! oameni care nu stiu sa se bucure, oameni fara Dumnezeu !

 2. krakatauhoo.com a comentat: 16/07/2013 ora 18:30

  Extra!

 3. Nina a comentat: 13/07/2013 ora 23:02

  Un film bun.

 4. Bogumil a comentat: 13/07/2013 ora 19:06

  ce vremuri dom,le… bun jocul actorilor, actori foarte buni si foarte tineri in filmul asta insa in orasul (pardon satucul) ala uitat de lume in texas chiar ca trebuia sa fii genial ca sa faci ceva sa mai omori timpu cumva ca nu prea aveai multe optiuni inafara de cinema-ul ala, drive-inn-ul si “clubul de biliard” !

  in rest ce sa zic, recomand ca ar fi bine sa fie vizionat si de tinerii de azi “interconectati cu tabletele si aifon-urile” si cu “aipad-urile in urechi”… 😛

 5. eu a comentat: 13/07/2013 ora 00:00

  Genial….n am cuvinte…

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *