The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Stăpânul inelelor: Frăţia inelului (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Stăpânul inelelor: Frăţia inelului (2001)

Vezi trailer
8.8
NOTA IMDB
8.7
NOTA USERI

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Stăpânul inelelor: Frăţia inelului (2001)

8.8
NOTA IMDB
8.7
NOTA USERI
NOTA FILM:

Sinopsis film

28 comentarii

4 premii şi 9 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare BAFTA

“…Și pe toate sa le adune un inel, și altul nime,
Să le ferece pe toate, astfel să le stăpânească,
Unde-s Umbrele, în Tinutul Mordor, în întunecime.”

Timp de mai multe decenii, cuvintele de mai sus au stârnit imaginatiile si au dat contur viselor a peste 100 de milioane de cititori din întreaga lume. Ele au fost citite prima datã în 1954, când Frãtia Inelului scris de J.R.R. Tolkien, primul volum dintr-o epopee formatã din trei pãrti, Stãpânul Inelelor, a fost publicat.

Acum, legenda scrisã de Tolkien a prins în sfârsit viata sub forma unui film de lung-metraj, un proiect care a avut în spate una dintre cele mai colosale desfãsurãri de forte care a produs vreodatã un film. Miturile, peisajele si creaturile pe care Tolkien le-a creat sunt atât de formidabile încât tehnologiei cinematografice i-au trebuit mai mult de patru decenii sã atingã nivelul necesar de sofisticare pentru a le da viatã. Un asemenea proiect vast avea nevoie de un adevãrat vizionar pentru a-l duce la capãt. Acest vizionar este Peter Jackson, care s-a angajat la o actiune fãrã precedent pentru a realiza trei filme simultan în scopul de a reda în întregime epopeea ambitioasã a lui Tolkien.

Rezultatul a constat în trei filme care vor fi prezentate separat. Aventura începe în 19 Decembrie 2001 cu Frãtia Inelului, care prezintã publicului spectator minunata lume a Pãmântului de Mijloc si pe locuitorii sãi memorabili: oameni, hobbiti, elfi, pitici, vrãjitori, troli si orci.

În aceastã parte a trilogiei tânãrul hobbit timid Frodo Baggins mosteneste un inel; însã acest inel nu este un obiect oarecare. Este Inelul Unic, un instrument al puterii absolute care îi poate permite lui Sauron, Seniorul Tenebrelor din Mordor, sã conducã Pãmântul de Mijloc si sã transforme locuitorii sãi în sclavi. Frodo împreunã cu o frãtie loialã formatã din hobbiti, oameni, un vrãjitor, un pitic si un elf trebuie sã ducã Inelul din Pãmântul de Mijloc la Muntele de Foc, unde a fost forjat prima datã si sã îl distrugã pentru totdeauna. O asemenea cãlãtorie presupune avântarea în teritoriile detinute de Seniorul Tenebrelor, unde îsi adunã armata sa de orci. Iar Frãtia nu se luptã doar cu fortele exterioare ale rãului, ci si cu disensiunile din interior si influenta corupãtoare a Inelului însusi. Cursul istoriei viitoare este dat de destinul Frãtiei.

New Line Cinema prezintã primul film al trilogiei Stãpânul Inelelor: Frãtia Inelului cu (în ordine alfabeticã) SEAN ASTIN, SEAN BEAN, CATE BLANCHETT, ORLANDO BLOOM, BILLY BOYD, MARTON CSOKAS, IAN HOLM, CHRISTOPHER LEE, IAN McKELLEN, DOMINIC MONAGHAN, VIGGO MORTENSEN, JOHN RHYS-DAVIES, ANDY SERKIS, LIV TYLER, HUGO WEAVING si ELIJAH WOOD.

Filmul este regizat de PETER JACKSON si produs de BARRIE M. OSBORNE, TIM SANDERS si JACKSON, dupã un scenariu de FRAN WALSH, PHILIPPA BOYENS, si JACKSON. Producãtori executivi sunt MARK ORDESKY si BOB si HARVEY WEINSTEIN.

Distribuit în anumite teritorii în afara S.U.A. de Warner Bros. Pictures, an AOL Time Warner Company.

Urmatoarele parti ale trilogiei: “Cele doua turnuri” (2002) si “Intoarcerea Regelui” (2003).

Anul lansării: 2001
Regizor: Peter Jackson
Actori:

Player 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

Drive-Away Dolls (2023)
La Grande Arche (2023)
Slow (2023)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.se, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!