The Ox-Bow Incident (1943) – Filme online

The Ox-Bow Incident (1943) – Filme online

Vezi trailer
8.1
NOTA IMDB
6.5
NOTA USERI
8.1
NOTA IMDB
6.5
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

4 comentarii

” The Ox-bow incident” este mai mult decât un simplu film despre vestul sălbatic. Este un film despre valori, despre justiţie, despre greşeală şi despre gloată. Dacă printre voi se numără fani ai filmului ”12 Angry Men” sunt sigur că o să iubiţi şi acest film care vorbeşte cam despre acelaşi lucru, numai că problema este pusă diferit. Aici justiţia nu se face în spatele uşilor închise şi nici nu are nevoie de o majoritate absolută ci doar de majoritate; aici judecătorii sunt în acelaşi timp juraţi şi călăi.

”The ox-bow incident” este un western atipic şi datorită faptului că personajul principal, Gil, interpretat de Henry Fonda, nu porneşte o vendetă împotriva unor răufăcători ci pur şi simplu ia parte la formarea unei potere care trebuie să pedepsească nişte criminali. Povestea este aparent simplă – liniştea unui orăşel este perturbată de un furt de vite şi de uciderea unui fruntaş al oraşului. Vestea se răspândeşte repede şi în scurt timp orăşenii formează o poteră, căruia îi oferă autoritate formal. Orbiţi de gândul răzbunării şi de plăcerea de a vedea pe cineva în ştreag, mulţimea execută trei străini pe care îi găsesc la o cotitură de drum, fără să se gândească măcar pentru o clipă că aceştia ar putea fi nevinovaţi. – dar mesajele pe care aceasta le transmite sunt mult mai complexe.

”The ox-bow incident” vorbeşte despre cât de periculoasă poate fi justiţia răzbunătoare mai ales dacă încape pe mâna celor care vor sânge. Raţiunea, logica apărării, prezumţia de nevinovăţie dispar, iar simplul om se transformă într-un adevărat criminal chiar dacă poartă haine de justiţiar. Nimic nu-i poate opri pe aceşti justiţiari mai ales că întotdeauna ideea de străin a atras asupra comunităţilor un sentiment de frică şi o gândire ilogică ce atribuie orice răutate străinului.

Filmul lui William Wellman îţi dă de gândit, te surpinde prin complexitatea subiectului abordat şi mai ales te încântă prin modul în care totul proneşte şi se sfârşeşte (venirea lui Gil într-un oraş plin de oameni supăraţi datorită unei crime şi plecarea acestuia dintr-un oraş plin de oameni resemnaţi pentru că au făcut ceva greşit). Un film excelent, o capodoperă, o lecţie pentru cei care cred că justiţia se poate face de cei încărcaţi cu sentimente.

.

Trimite filmul

Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

Relatos salvajes - Wild Tales (2014)
Tess (2016)
The Man Who Invented Christmas (2017)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

Filmehd pe email

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


You have Successfully Subscribed!