Vizioneaza filme online

The Passion of the Christ – Patimile lui Hristos (2004) – filme online

3 nominalizări Oscar.

Lungmetraj despre ultimele 12 de ore din viaţa lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS respectă întocmai adevărul biblic. Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor Satanei. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat şi dus în cetatea Ierusalimului, unde preoţii farisei Îl învinuiesc de blasfemie, acuzaţii care Îi vor aduce condamnarea la moarte.
Iisus este dus în faţa lui Pilat din Pont, guvernatorul roman al Palestinei, care ascultă acuzaţiile ce Îi sunt aduse la cunoştinţă de către farisei. Conştient că se află în faţa unui conflict politic, Pilat lasă soluţionarea problemei în seama împăratului Irod. Acesta Îl aduce din nou pe Iisus în faţa lui Pilat, care determină mulţimea să hotărască între Iisus şi criminalul Barabas. Masele vor alege să îl elibereze pe Barabas şi să îl condamne pe Iisus.
Hristos este predat soldaţilor romani şi flagelat. De nerecunoscut, El este readus în faţa lui Pilat, care Îl arată mulţimii, spunând parcă: “Nu este destul?” Nu este destul… Pilat se spală pe mâini şi ordonă soldaţilor să facă ceea ce cere mulţimea.
Lui Iisus I se aduce crucea şi I se ordonă să o poarte prin Ierusalim până pe Golgota, unde este crucificat. Aici are de înfruntat ultima ispită – teama că a fost părăsit de Tatal Său. O depăşeşte însă în momentul în care o priveşte pe Maria, Sfânta Fecioara, şi spune ceva ce doar Ea poate să înţeleagă pe deplin: “Săvârşitu-s-a.”
În momentul morţii Sale, natura însăşi se revoltă.

SURSELE:
Scenariul pentru Patimile lui Hristos a fost adaptat de regizorul/producătorul Mel Gibson, în colaborare cu Benedict Fitzgerald (Wise Blood, In Cold Blood, Heart of Darkness, Zelda) si înfăţişază ultimele douăsprezece ore din viaţa lui Hristos pe pământ. A fost adaptat după cele patru Evanghelii după Matei, Marcu, Luca şi Ioan.

LIMBILE:
Toate personajele din film sunt surprinse vorbind limbile pe care le-ar fi vorbit atunci. Aramaică pentru evrei, inclusiv pentru Hristos şi ucenicii săi şi latina vulgară pentru romani. Greaca, vorbită în general de către intelectualii timpului, nu este la fel de relevantă pentru subiectul filmului.

LOCAŢIILE:
Patimile lui Hristos a fost filmat în întregime în Italia, în principal în două locaţii:
MATERA – Secvenţele răstignirii au fost filmate în frumosul oraş Matera, în regiunea Basilicata din sudul Italiei, în apropiere de locul unde Pier Paolo Pasolini a filmat Evanghelia după Matei, în 1965.

STUDIOURILE CINECITTA – Ierusalimul a fost singurul decor gigantic construit în renumitele Studiouri Cinecitta, în împrejurimile Romei, de către celebrul scenograf Francesco Frigeri şi decoratorul Carlo Gervasi.
Acest complex unic includea templul, unde a avut loc procesul religios al lui Hristos, curtea unde au avut loc audierile în faţa palatului lui Pilat, şi curtea interioară, unde Iisus a fost bătut şi schingiuit.

CREATORII:
Gibson i-a cerut cameramanului Caleb Deschanel (The Patriot, The Right Stuff) ca filmul să arate ca picturile lui Caravaggio, un artist al Barocului Italian, ale cărui imagini sunt cunoscute ca având o strălucire vie din contrastul puternic între lumină şi întuneric.
“Cred că picturile lui sunt minunate,” a spus Gibson despre Caravaggio. “Sunt violente, întunecate, spirituale şi au un filon de vis neobişnuit.”
Patruzeci la sută din filmări s-au petrecut noaptea sau în interioare protejate de lumină, pentru a crea efectul luminii care se luptă pentru a străpunge întunericul.

Costumele au necesitat multă documentare şi au fost realizate manual de către creatorul Maurizio Millenotti (Hamlet, Importance of Being Earnest), câstigător al mai multor premii Oscar, pentru a întări perspectiva vizuală pe care Gibson a vrut-o pentru film, în tonuri de maro, negru şi bej, care amintesc de Caravaggio.

Deşi majoritatea echipei de producţie a fost recrutată din Italia (şi majoritatea distribuţiei este fie din Italia, fie din Europa de Est), echipele de machiaj şi coafură, conduse de Keith VanderLaan şi Greg Cannom (A Beautiful Mind, Pirates of the Caribbean), au fost în întregime aduse de la Hollywood. Gibson stia că avea nevoie de cei mai buni machiori din lume pentru a crea realismul de necompromis şi uneori chiar tulburător pe care îl căuta în secvenţele de schingiuire şi răstignire.
Actorul James Caviezel a îndurat sesiuni de machiaj zilnice de câte şapte ore, în timpul filmărilor pentru ultimele secvențe.

Rating:
IC-14 INTERZIS COPIILOR SUB 14 ANI

IMDB : 7,1

Tags: , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

34 Responses to The Passion of the Christ – Patimile lui Hristos (2004) – filme online

 1. oscar a comentat: 14/04/2017 ora 23:15

  Cat ne a iubit Dumnezeu!
  Cata durere si cata iubire la un loc!
  Cel mai mare sacrificiu..din iubire!
  Dumnezeule,iti multumim mult!!!!
  Te iubim!!!!

 2. Eu sunt a comentat: 13/12/2015 ora 22:31

  Asa ceva e imposibil.Oricat de inconstienti ar fi oameni,e imposibil.Nu s-a intamplat asa,ma impotrivesc sa incerc sa cred.

  • ALEX a comentat: 09/04/2017 ora 20:32

   Omule prosti vorbesti.Isus Hristos nu este om ca noi el e fiul lui Dumnezeu de asta a avut puterea de a rabda durerile rastigniri.NU JUDECA

 3. Bogumil a comentat: 05/12/2015 ora 19:46

  @METHUSELAH – numai un musulman necredincios ar pune pariu pt ceva si apoi sa posteze cuvintele din scriptura.. pt toata lumea acesta este un film regizat de Mel Gibson ! nimeni (ma refer la cei din prezent, inafara celor care au trait pe atunci) nu va sti precis cum s-au petrecut faptele de adevarat, de aceea exista mai multe variante si versiuni cu si despre Isus descrise diferit unele mai explicite altele cu inteles mai ambiguu.. biblia este un volum scris si tradus in mai multe limbi pt a impartasi faptele descrise cu adeptii religiosi din toate colturile lumii.. insa nu uitati ca abia s-a descoperit cateva parti lipsa din vechiul testament care include si inscrierile lui apostolului tradator: Iuda.. in fine ca sa nu fiu plictisitor va doresc vizionare placuta tuturor pt aceasta pelicula regizata…

 4. andree a comentat: 17/11/2015 ora 15:16

  nici o varianta de film nu merge………… 🙁
  va rog sa actualizati filmul…sa ne poata vedea..multumesc in numele vizitatorilor la filmehd.net :fhd:

 5. METHUSELAH a comentat: 23/07/2015 ora 21:19

  Puneti mana pe carti si cititi, nu mai vorbiti ca nebunii ca ati ajuns voi sa cunoasteati adevarul, v-ati smitit de atata mandrie si prostie, exact ca in cometariul acestui individ ce s-a semnat Nea bibi(el e Nea’ adica are o varsta de nea’, e saracu’ de balamuc, pun pariu ca face spume legat cu crize in discutii.

  “Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.” (Matei, 22,29)

 6. Nea' Bibi a comentat: 01/07/2015 ora 00:35

  Aloo…obosimea si prostimea Romaniei!!!!! NU vorbele voastre frumoase fac diferenta, dobitocilor, si nici rugaciunile pt o lume mai buna, ci FAPTELE pe care incercati sa le faceti in fiecare zi, prostii pamantului!!! 1000 de vorbe de duh nu fac nici cat un gram, in comparatie cu o fapta buna. Asa ca nu mai stati sa mai vorbiti ca la biserica pe aici… provocati dezgust.
  Si as incheia cu o parere personala : religia este cel mai mare criminal in serie inca in viatza si neprins de nimeni, de cand lumea si pamantul! AMIN!

 7. ionut a comentat: 09/04/2015 ora 22:14

  religia adevarata nu manipuleaza lumea domnilor si doamnelor pt cei care vorbesc aiurea eu zic sa intrebe un preot sii va da toate detaliile

 8. rugati-va a comentat: 04/04/2015 ora 01:50

  Isus a facut cateva promisiuni cine se va marturisi in se va impartasi in prima dumnica dupa paste ii va ierta toate pacatele…cautati( oratiuni de sfanta brigida )si cititi promisiunile( via cruci )(coronita divina ) si multe altele rugati-va

 9. Gabi a comentat: 30/03/2015 ora 23:17

  Dumnezeu așa de mult a iubit lumea încât S-a dat pe Sine jertfă de răscumpărare(cit. Evang.). Să ne ajute Dumnezeu în calea noastră către El…! Uniți să rămânem în Biserica celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice- Biserica Ortodoxă.

 10. Elena a comentat: 29/03/2015 ora 13:52

  Lucian, credinta n-are treaba cu felul in care vorbim, ma refer la corectitudine! Fiecare avem dreptul de a crede sau nu..indiferent de nivelul culturii.Va aruncati parerile veninoase aici, pentru ce? Nu va place filmul, nu aveti credinta : e treaba voastra, nu impartiti asta cu noi!

 11. Liviu a comentat: 25/03/2015 ora 23:23

  Domnule ateu sau liber cugetator cu multa carte Lucian,ati se scrie legat nu a-ti,v-ati grabit sa aruncati cu piatra…ati cam lipsit de la orele de gramatica…

 12. un credincios cu frica de d zeu a comentat: 17/03/2015 ora 12:07

  m am uitat la comenturiile lasate d zeu sa aiva grija de noisi dusmani dusmanilor nostri si de fam noastre dar am vz un comnt aici de la dl lucian sa ti fie rusine nu treb sa critici oameni care au vz si au avut rabdare sa vada filmuletul inseamna ca au credinta nu treb sa i judeci tu domn profesor mergi si fa gramatica undevrei tu si cu fam ta ateule ami este sila si scarba de tine oricine ai fi satane altfel nu pot numi oameni de genul asta

 13. balaszi iosif a comentat: 27/01/2015 ora 21:26

  Acest film l-am vazut foarte de mult si de cate ori il vad ma pune pe ganduri gandinduma cat sunt eu de slab si mic inaintea Lui Dumnezeu. Totusi acest film merita vazut si discutat c-a si o tema destul de importanta

 14. Bogdan a comentat: 18/01/2015 ora 03:21

  Slavit sa fie Domnul !

 15. delia a comentat: 14/12/2014 ora 23:11

  nu-mi vine sa cred ce vad scris aici…oameni buni Iisus a fost un om ca noi toti nu fiul lui D-zeu nici macar un nepot de al 2 lea…uitati-va la filmul codul lui da vinci si o sa intelege-ti mai multe,religia este doar o manipulare ptr omenire si atat.

  • cirus a comentat: 14/06/2016 ora 09:36

   amarato! Vai de tine…codul lui davinci e cartea ta de religie?

 16. Lucian a comentat: 07/12/2014 ora 00:23

  “acar straduiti-va sa butonati corect sa priceapa si alti useri ce a-ti mentionat !
  halal gramatica..! nici nu ma mai mir.. daca a-ti chiulit sau a-ti lipsit motivat de la romana asta este rezultatul…ce semeni aia culegi !”

  Oare de ce religia are prindere la toti incultii si toti agramatii ? Din 10 comentarii 7 sunt scrise cu mari erori de limba si literatura romana, oare dc ? Sa aibe religia legatura cu prostimea ? Asa de curiozitate, daca exista si oamenii ” cucap”pe aici, care probabil, la fel ca si mine, au sarit peste a vedea acest lung metraj, ati citit oameni buni comentariile de sus pana jos ? Ce parere aveti despre persoanele care si-au lasat amprentele pe aici ? Considerati si voi ca religia prinde la prostime, si ca,de fapt, religia este o metoda clasica de manipulare ?

 17. dan a comentat: 19/11/2014 ora 01:50

  Doamne multumesc cu recunostinta pt.jerfa care ai facuto si pt.mine un pacatos slava Tie Dumnezeul meu.

 18. Robert a comentat: 09/11/2014 ora 00:42

  Doamne cat de nerecunascatori ati suntem ai facut atatea pentru noi si 🙁 🙁 🙁 noi nu ne dam seama ce facem

 19. timotei a comentat: 19/09/2014 ora 16:24

  El a murit pentru noi!SLAVA LUI!!!
  adaugati pe site si acest film daca se poate…God’s Not Dead 2014.. e un film foarte interesant si cu totii avem ceva de invatat.. 😉
  Domnul sa fie cu voi!

 20. linette a comentat: 23/08/2014 ora 16:41

  Multumim admin pentru asa film pe acest site. Sa dea Dumnezeu sa apara cat mai multe astfel de filme pe acest site.

 21. aurel a comentat: 20/04/2014 ora 01:58

  acest film este inspirat si facut din ce scrie an biblie asta pentru cine nu stie

 22. tammy a comentat: 20/04/2014 ora 01:53

  DUMNEZEU A FACUT IN ASA FEL CA PACATELE NOASTRE SA FIE IERTATE OARE NOI NU PUTEM SA FIM MAI BUNI UNII CU ALTII PREA MULTA URA INVIDIE SI LACOMIE ISUS NU SA GANDIT CA VA TRECE PRIN CHINURI MARI PT NOI OAMENII………IN LOC SA FIM MAI BUNI SUNTEM TOT MAI RAI SI MAI EGOISTI DUMNEZEU SA FIE SLAVIT PRECUM IN CER ASA SI PE PAMANT AMIN

 23. Lenuta a comentat: 19/04/2014 ora 01:59

  El s-a rugat pentru noi, pacatosii, pana in ultima clipa…oare noi putem face acelasi lucru pentru prietenii si dusmanii nostri? 🙂

 24. GABY a comentat: 18/04/2014 ora 23:15

  un film care ne arata cat de mult a suferit ISUS pt noi si cat de mult ne iubeste ,ca si-a dat viata pt pacatele noastre. pacat ca multi nu inteleg acest lucru .

 25. ianis a comentat: 18/04/2014 ora 22:59

  cat de mici suntem in comparatie cu EL

 26. @[email protected] a comentat: 15/04/2014 ora 20:57

  macar straduiti-va sa butonati corect sa priceapa si alti useri ce a-ti mentionat !
  halal gramatica..! nici nu ma mai mir.. daca a-ti chiulit sau a-ti lipsit motivat 🙂 de la romana asta este rezultatul…ce semeni aia culegi !

 27. andreea a comentat: 12/04/2014 ora 22:12

  da ai foarte mare daniel un film care ne arata toate suferintele lui isus un film care cu adevarat merita vazut de toti credinciosi si maiputin credinciosi am plns la as=ecst film de cum miasi fi simtit durerile eu prin care a trecut isus

 28. DANIEL a comentat: 12/04/2014 ora 11:15

  un film kre poate fi apreciat doar de oamenii ce mai au putina credinta in sufletul ce le-a ramas..!!!

 29. DANIEL a comentat: 12/04/2014 ora 11:13

  UN FILM..CE POATE FI INTELES DOAR DE OAMENI CARE MAI AU PUTINA CREDINTA IN DUMNEZEU..SI IN SUFLETUL CE LE-A RAMAS…!!!

 30. Vale a comentat: 07/04/2014 ora 19:41

  Prea putine comentarii si vizionari pt un asemenea film…bine ca oamenii se uita la alte porcarii .

 31. emanuel a comentat: 06/04/2014 ora 15:52

  Slavit fie Domnul!

 32. maradona a comentat: 28/03/2014 ora 19:56

  findca atat a iubit dumnezeu lumea adat pe singuru fiu ca orcine crede in el sa nu pieara ci sa aiva viata vesnica

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *