The Prince of Tides – Prințul Mareelor (1991)

The Prince of Tides – Prințul Mareelor (1991)

Vezi trailer
6.7
NOTA IMDB
9.6
NOTA USERI

The Prince of Tides – Prințul Mareelor (1991)

GEN FILM: dramă
6.7
NOTA IMDB
9.6
NOTA USERI
NOTA FILM:

Sinopsis film

23 comentarii

7 nominalizări Oscar, un premiu şi 2 nominalizări Globul de Aur.

Adaptare cinematografică a romanului semnat de Pat Conroy, Prinţul mareelor este considerat cel mai bun film realizat de Barbra Streisand, cu atât mai mult cu cât beneficiază de interpretarea excepţională a lui Nick Nolte, răsplătită cu un Glob de Aur.

Tom Wingo (Nick Nolte) este un antrenor de fotbal şomer, nefericit cu soţia sa şi terorizat de o mamă care ar fi crescut cu mai mult succes cobre decât copii, după părerea lui. Sora geamănă a lui Tom, Savannah, are o nouă tentativa de sinucidere, iar fratele ei se gândeşte să o ajute. Cu această ocazie o cunoaşte pe Susan Lowenstein (Barbra Streisand), psihiatrul care se ocupă de Savannah. Dorind cu disperare să o ajute pe Savannah, Susan îi cere lui Tom să fie memoria surorii lui. Hărţuit de imaginea unei copilării dureroase, de o mamă despotică, ultima dorinţă a lui Tom ar fi să-şi amintească de acea perioadă nefericită. Dar sub influenţa lui Susan descoperă că mai rău decât a nu-ţi aminti este să-ţi aminteşti, dar să nu vorbeşti despre asta. Nici Susan nu este o persoană tocmai fericită, pentru că nu poate rezolva problemele din propria ei familie: un soţ de o cruzime feroce şi un copil derutat, care are nevoie cu disperare de un model patern. Contemplarea dramelor de familie îl apropie pe Tom de Susan şi fiecare încearcă să-l ajute pe celălalt să găsească drumul către o viaţă reală, eliberată de povara unui trecut dureros. În cele din urmă, Susan va reuşi să descopere secretul cutremurător din copilăria fraţilor Wingo.

Nick Nolte a reuşit să dea, în acest film, întreaga măsură a valorii sale. Mai ales în scene cum este cea din final: este pe stradă, în mijlocul mulţimii de oameni, cu umerii încovoiaţi de o povară nevăzută şi cu o privire care exprimă asumarea unei triste hotărâri. Atât de puţine gesturi, dar o interpretare atât de mare!

IMDB : 6,6

Anul lansării: 1991
Actori:

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

La gueule de l'autre (1979)
The Europeans (1979) - Europenii
Deep Red (1975) - Profondo rosso

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.se, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!