Vizioneaza filme online

The Train – Trenul (1964) – filme online

O nominalizare Oscar, o nominalizare BAFTA.

Undeva pe la începutul lunii august 1944 , după ce au trecut mai bine de 1500 de zile de ocupaţie germană,la muzeul Jeu de Paume din Paris nemţii au adunat o mulţime de tablouri ale unor pictori celebri, Renoir, Gauguin, Van Gogh, Manet, Degas, Picasso, Cezanne, Matisse şi mulţi alţii, pe care vroiau să le trimită urgent cu trenul în Germania, Parisul fiind declarat oraş liber, iar armata aliată se apropia cu repeziciune.
Cum valoarea tablourilor este estimată la un miliard de mărci, bani suficienţi pentru echiparea a zece divizii Panzer, colonelul Von Waldheim, cel însărcinat de la Berlin cu asigurarea transportului, reuşeşte să obţină aprobarea de la generalul Von Lubitz ca trenul cu tablouri să aibă prioritate maximă după plecarea unui tren blindat cu armament de cea mai mare importanţă spre frontul de vest. Paul Labiche, un şef de sector din gara unde s-a format deja trenul, încearcă să împiedice această acţiune a nemţilor şi este ajutat de membrii rezistenţei franceze, care prin câteva metode ingenioase fac tot posibilul să nu permită ca trenul cu tablouri să părăsească Franţa.

Lancaster şi-a luat o zi liberă de la filmări ca să joace golf, atunci când acestea erau pe jumătate realizate. Pe terenul de golf, a călcat într-o gaură şi şi-a agravat afecţiunea de care suferea la un genunchi. Ca să rezolve cumva această problemă, Frankenheimer a împuşcat personajul lui Lancaster în picior, justificând astfel mersul şchiopătat al acestuia pentru restul filmărilor.

John Frankenheimer a spus despre acest film, „Am vrut să fie cât mai real posibil. Nu e nimic trucat în acest film. Când trenurile se ciocnesc, sunt trenuri adevărate. Nu am folosit nici un substitut pentru acest gen de realitate.”

Tags: , , , , , , , , ,
Partea I-a
Partea a II-a

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to The Train – Trenul (1964) – filme online

 1. Benny a comentat: 04/08/2015 ora 00:27

  In primul rand e demn de mentionat faptul ca un astfel de eveniment sau sabotaj nu s-a intamplat si sansele erau foarte foarte scazute sa se intample.
  Dar germanii intr-adevar au incercat desi din nefericire nu au reusit sa ia operele de arta ale francezilor dar partizanii si membrii rezistentei s-au folosit de alte metode mai discrete si subtile sa opreasca acest furt nu prin mijloace de acest gen de periculoase si riscante precum sabotarea unui tren.

  Puteti verifica si dumneavoastra daca nu credeti. Dar scenele din film merita apreciate pentru realism acele faze si momente chiar au fost adevarate acele trenuri locomotive chiar au deraiat in realitate in timpul filmarilor.
  Efectele speciale pe atunci nu erau ca acum evident.

  Nota finala din partea mea un 7 spre 8.
  E cusut cu ata alba pe unele parti si greu de crezut in altele dar scenariul e interesant de analizat ca posibilitate.
  Nu credeti si luati de buna ce vedeti in filme se aplica la orice in viata cercetati si verificati daca e asa si in realitate in istorie in documente sau fapte.

 2. Alexandru a comentat: 24/02/2015 ora 01:17

  Un film bun…de nota 10 !!

 3. burt lancaster a comentat: 25/01/2015 ora 16:29

  super tare , …..

 4. dan a comentat: 30/07/2014 ora 10:06

  superb film

 5. s a comentat: 29/07/2014 ora 12:26

  forte tareeee filmul

 6. zozo a comentat: 12/07/2014 ora 21:58

  super film merita vizionat, vizionare placuta
  😉

 7. vasca a comentat: 04/07/2014 ora 06:55

  Foarte bun….vizionati-l cu incredere

 8. vasyadg a comentat: 02/07/2014 ora 19:52

  foarte bun

 9. Bogumil a comentat: 29/06/2014 ora 17:21

  foarte bun… recomand vizionare placuta, desi este trist insa e bine de stiut pt ce au luptat si cu ce pret..

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *