Ultimo Tango a Parigi – Ultimul tango la Paris (1972) – filme online

Ultimo Tango a Parigi – Ultimul tango la Paris (1972) – filme online

Vezi trailer
7.1
NOTA IMDB
7.5
NOTA USERI

Descriere film

5 comentarii

2 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur.

„Ultimo tango a Parigi” aka „Last Tango in Paris” (Ultimul tango la Paris) a inițiat un mod de a face film erotic de artă care rezistă până azi – „Intimitate” (2001) pleacă de la premisa unei legături sexuale „fără nici un fel de întrebări”, în timp ce scenarista-regizoare Catherine Breillat – „Romance” (1999) – care a jucat în filmul lui Bernardo Bertolucci, continuă explorarea legăturii dintre Eros și Thanatos. Ar fi fost „Ultimo tango a Parigi” memorabil fără Marlon Brando? Interpretarea sa extraordinară face aluzie la multe dintre rolurile lui anterioare, intrate în legendă. Monologurile lui obscene, scatologice, pline de trimiterile subtile ale lui Bernardo Bertolucci la teoriile lui Reich și Bataille, sunt încă pline de forță, iar emoțiile disperate ale acestui om de vârstă mijlocie rămân palpabile. O surpriză este Maria Schneider, relativ lipsită de experiență la vârsta aceea. Scenele ei alăturate de Jean-Pierre Léaud sunt intenționat superficiale, contrastând cu relația centrală, primară, cu Marlon Brando și care o învață să renunțe la iluzii. Dar „Ultimo tango a Parigi” e mai mult decât suma ideilor sale. Stilul hiper-baroc al lui Bernardo Bertolucci ne introduce într-un spațiu psihic subteran și fracturat. Pereții despărțitori, reflecții în oglindă, cadre descentrate se succedă, dezorientând spectatorii, acompaniate perfect de valsurile interpretate la saxofon de către Gato Barbieri. Film al petelor de sânge și al pereților goi, al strigătelor inarticulate și al convulsiilor trupului, „Ultimo tango a Parigi” este o coborâre vertiginoasă în „matca morții”. (Adrian Martin, critic de film la The Age, autor, doctorant, preluat din 1001 de filme de văzut într-o viață)

IMDB : 7,2

Trimite filmul

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  5 comentarii
  1. alin | 2016-11-09

   daca nu era Brando nu vedeam mai mult de 20 de min..am zis totusi sa vad filmul pt ca avea comentarii bune..nu am reusit sa-l vad dintr-o bucata, e lung si plictisitor dupa mine..
   limbajul deocheat si scenele fara perdea nu sunt pt oricine..
   pt mine jocul actoricesc care este deosebit nu ma convinge sa il recomand..
   dar fiecare cu gustul sau….

  2. Nick | 2016-10-14

   Sentimente contradictorii iti provoaca un scenariu de exceptie ….jocul actoricesc este magistral

  3. maggy | 2016-09-05

   bun rau .

  4. maggy | 2016-08-28

   Un film dur,cu mesaj.dificil de inteles . Cat despre Brando….magistral joc actoricesc. Il recomand cu placere. Nu poti nota o capodopera !

  5. Alin | 2016-08-26

   Un film reper in istoria cinematografiei, revolutionar, criticat mult la lansare, astazi considerat o capodopera. Durerea sufleteasca exprimata de Brando este foarte veridica, iar monologurile sale din film surprind de fapt traumele din copilaria lui Brando. Este un film de arta, cu mesaj, ar trebui vazut de cel putin 2 ori pentru a putea fi intelese anumite scene. Chiar si acum, dupa atatia ani de la lansare te socheaza prin duritatea care merge mana in mana cu sensibilitatea, imaginati-va insa ce a fost atunci cand a aparut. E un film cam fara perdea, anumite scene i-au fost ascunse actritei principale care n-a stiut ce se va intampla decat doar cu putin inainte de a se filma, lacrimile ei fiind reale. Acest lucru a afectat-o toata viata, s-a simtit abuzata de catre Brando si Bertolucci, chiar daca a ramas prietena cu Brando. A avut si o tentativa de sinucidere datorita etichetei si faimei care i s-a tras de pe urma filmului si a jurat ca niciodata nu se va mai dezbraca pe ecran. Dincolo de aceste inadvertente, ramane acest film monumental.

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  The Bachelors (2017)
  The Brink (2017)
  Looking Glass (2018)

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net