Vizioneaza filme online

Une aussi longue absence – Absență îndelungată (1961) – filme online

Premiul Louis Delluc și Palme d’ or la Cannes /1961.

Un fost deţinut al lagărelor gestapoului, Albert Langlois, în urma torturilor la care a fost supus cu sălbăticie îşi pierde memoria. După 15 ani de când a fost dat dispărut în război, resurse nabănuite ale minţii sale tulburate şi un instinct obscur îl trage spre locurile unde cândva fusese şi el om ca toţii oamenii… Soţia sa, Therese Langlois are acum un bistrou în care el intră. El o vede, dar, bineînţeles, nu o recunoaşte. Ea îl recunoaşte, îl pofteşte la masă, se ospătează prieteneşte, conversează cu timiditate, ascultă arii de operă, beau şampanie, se privesc, dansează…şi încearcă cu toată fiinţa ei să-l facă să-şi aducă aminte, pe omul pe care îl iubeşte încă. Ca un adevărat Sisif ajunge aproape de vârful dealului, se prăvăleşte şi reîncepe, cu graţia unei iubiri fără sfârşit.

IMDB : 7,2

Tags: , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

7 Responses to Une aussi longue absence – Absență îndelungată (1961) – filme online

 1. pit a comentat: 21/01/2017 ora 22:38

  ganditi-va la bestiile din inchisorile comuniste, la fenomenul Pitesti si la atatea destine zdrobite si veti putea merge la seria a II – a a acestui excelent film facut nu mult dp ciuma cenusie.

 2. Roxana a comentat: 18/01/2017 ora 08:11

  Buna ziua,
  S-ar putea reposta, va rog!
  Va multumesc!

 3. maria a comentat: 18/01/2014 ora 16:28

  Un film foarte vechi dar si foarte bun.
  Actorii sunt minunati,muzica deopotriva.
  Un fragment ce cuprinde evenimente de’o viata.

 4. elenaef a comentat: 17/12/2013 ora 19:01

  Prea lent…….dar am fost curioasa sa vad daca ii revine memoria. :fhd:

 5. HENDA a comentat: 25/11/2013 ora 16:31

  Exista un alt film vechi despre amnezie, din pacate nu-mi amintesc titlul, nici actorii, dar pot spune in cateva cuvinte subiectul: inceput de secol XX, un orasel din Anglia sau SUA, un scriitor tanar este anuntat ca i se va publica o carte. In drum are un accident caruia ii supravietuieste, dar isi pierde memoria. Restul filmului il prezinta ca pe un om bogat; avand ca secretara tocmai pe sotia lui pe care n_o recunoaste; dar care prefera sa nu_i spuna cine este; asteptand ca el sa_si recapete memoria; nu mai stiu finalul
  Daca cineva pasionat de filmele vechi stie titlul, rog sa-l scrie, poate minunata echipa ´´filmehd.net´´ il gaseste si-l posteaza. Multumiri pentru comorile pe care le scoateti la lumina.

 6. Doru a comentat: 23/11/2013 ora 23:48

  Un film plin de sensibilitate!

 7. Rodica a comentat: 23/11/2013 ora 16:20

  Un film rascolitor,foarte bine interpretat.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *