Valurile Dunării (1960)

Valurile Dunării (1960)

Vezi trailer
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Sinopsis film

2 comentarii

“Film realizat dupa schita lui Francisc Munteanu (coscenarist) – “Kilometrul 1314” – despre transformarile careia au existat – conform unei note informative M.A.I. – suspiciuni ca “folosindu-se de calitatea de regizor al filmului, Ciulei cauta sa evidentieze personajul secundar interpretat de el in defavoarea personajului principal, comunistul Toma”! De fapt, studiu de caractere circumscris intr-un triunghi de psihologii, in spatiu inchis, profilat vag pe fundalul istoric. “Opera clasica, avand ritm si ambianta patrunzatoare” (“Fiches du Cinema” nr. 336), ritm si ambianta la care a contribuit si muzica lui Theodor Grigoriu, Globul de Cristal, Karlovy Vary, 1961.” (Nicolae Caranfil)
Actiunea filmului se petrece in august 1944. Mihai este timonierul unui slep de transport pe Dunare si proaspătul sot al Anei. Când cei doi doresc să plece să îsi petreacă undeva luna de miere, Mihai primeste ordinul de a transporta o încărcătură de armament pe slepul lui. În acea perioadă marinarii erau foarte greu de găsit pentru că Dunărea era minată de nazisti si nimeni nu îsi punea viata în pericol. Mihai a fost nevoit să angajeze detinuti, si singurul om care părea să aibă ceea ce e necesar pentru a lucra pe un slep încărcat era Toma. Chiar dacă initial Toma pare un răufăcător care spune orice ca să fie eliberat, cu timpul se va dovedi că el este mai mult decât ceea ce pare…si că transportul de armament pe Dunărea minată nu e o misiune foarte simplă, mai ales când intervin si interesele inamicului.

Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

Drive-Away Dolls (2023)
La Grande Arche (2023)
Slow (2023)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.se, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!