Vizioneaza filme online

Viridiana (1961) – filme online subtitrate

Un premiu Cannes.

Considerată capodopera lui Bunuel, cea mai specific spaniola operă a cineastului ( este singura realizată în ţara sa natală, cu excepţia documentarului „Las Hurdes”), „Viridiana” este drama unei iubiri şi a unei obsesii patologice. Un hidalgo bătrân, don Jaime, este obsedat de amintirea soţiei sale, moartă chiar în ziua nunţii. Îşi invita nepoata, Viridiana, care intenţiona să se călugărească, să-i facă o vizită. O întâmplare groteasca o face pe Viridiana stăpâna casei. Elucubraţiile mistice care o bântuie, acţiunile sale filantropice, sunt ocazia regizorului de a face o sinteză a tuturor temelor sale : tandreţea în violenţă, căutarea că realizare, vechile structuri împotriva celor noi, umanizarea extremelor, perversitatea în inocenţă. Apariţia unui spirit raţional, vărul Viridianei, Jorje, aşează calmul la mini-Escurialul ce urmează a fi administrat de către cei doi la care se adăugă slujnica-ibovnică Ramona. Observaţia lui Georges Sadoul, în al său „Dicţionar al filmelor”, este cea mai sintetică descriere a peliculei : „Singura mizanscenă pe care Bunuel a realizat-o în Spania sa natală. Regăsim în ea anumite referinţe picturale, Goya în primul rând, dar mai curând înrudiri cu romancierii care, precum Pérez Galdŏs sau Valle Inclán au zugrăvit înalta societate provincială sub Alfons al XIII-lea în tot grotescul, în răutatea, în bigotismul, în descompunerea să înaintată. O societate rămasă egală cu ea însăşi, după ce a fost confirmată în privilegiile sale de către Franco” „Viridiana” a obţinut un consens larg al aprecierii criticilor, mai ales după „Palme d’or” de la Cannes în 1961 şi după ce a fost interzis în Franţa, în Italia şi bineînţeles în Spania.

IMDB : 8,3

Tags: , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

8 Responses to Viridiana (1961) – filme online subtitrate

 1. Sînarteskalajuzscî a comentat: 09/04/2016 ora 16:16

  repostați-l, vă rog! mulțumesc…

 2. buburuza a comentat: 14/02/2014 ora 20:41

  Superb!

 3. michael a comentat: 19/02/2013 ora 17:04

  exceptional….speechless

 4. irinam a comentat: 21/10/2012 ora 05:38

  Este un film mult, mai mult decat bun. Este un film care iti da mult de gandit abordand mai multe aspecte ale vietii, ale societatii, si ale structurii umane. Am fost fericita sa-l vad si va multumesc pentru acest lucru.

 5. Jack a comentat: 20/09/2012 ora 19:50

  Asta e cinematografie, nu film

 6. stela a comentat: 23/08/2012 ora 22:33

  exceptional filmul

 7. calin a comentat: 17/08/2012 ora 16:17

  un film deosebit!

 8. iulian a comentat: 16/08/2012 ora 12:37

  oricand vad/revad cu placere un film semnat de bunuel. viridiana este unul dintre cele mai reusite, merita toate minutele. iti trebuie suflet si creier ca sa pricepi unul dintre cei mai complecsi regizori. contribuie panteonului stralucitor alaturi de fellini, bergman, godard, tarkovsky …etc

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *