Viridiana (1961) – filme online subtitrate

Viridiana (1961) – filme online subtitrate

Vezi trailer
8.2
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
8.2
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

8 comentarii

Un premiu Cannes.

Considerată capodopera lui Bunuel, cea mai specific spaniola operă a cineastului ( este singura realizată în ţara sa natală, cu excepţia documentarului „Las Hurdes”), „Viridiana” este drama unei iubiri şi a unei obsesii patologice. Un hidalgo bătrân, don Jaime, este obsedat de amintirea soţiei sale, moartă chiar în ziua nunţii. Îşi invita nepoata, Viridiana, care intenţiona să se călugărească, să-i facă o vizită. O întâmplare groteasca o face pe Viridiana stăpâna casei. Elucubraţiile mistice care o bântuie, acţiunile sale filantropice, sunt ocazia regizorului de a face o sinteză a tuturor temelor sale : tandreţea în violenţă, căutarea că realizare, vechile structuri împotriva celor noi, umanizarea extremelor, perversitatea în inocenţă. Apariţia unui spirit raţional, vărul Viridianei, Jorje, aşează calmul la mini-Escurialul ce urmează a fi administrat de către cei doi la care se adăugă slujnica-ibovnică Ramona. Observaţia lui Georges Sadoul, în al său „Dicţionar al filmelor”, este cea mai sintetică descriere a peliculei : „Singura mizanscenă pe care Bunuel a realizat-o în Spania sa natală. Regăsim în ea anumite referinţe picturale, Goya în primul rând, dar mai curând înrudiri cu romancierii care, precum Pérez Galdŏs sau Valle Inclán au zugrăvit înalta societate provincială sub Alfons al XIII-lea în tot grotescul, în răutatea, în bigotismul, în descompunerea să înaintată. O societate rămasă egală cu ea însăşi, după ce a fost confirmată în privilegiile sale de către Franco” „Viridiana” a obţinut un consens larg al aprecierii criticilor, mai ales după „Palme d’or” de la Cannes în 1961 şi după ce a fost interzis în Franţa, în Italia şi bineînţeles în Spania.

IMDB : 8,3

Trimite filmul

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  8 comentarii
  1. Sînarteskalajuzscî | 2016-04-09

   repostați-l, vă rog! mulțumesc…

  2. buburuza | 2014-02-14

   Superb!

  3. michael | 2013-02-19

   exceptional….speechless

  4. irinam | 2012-10-21

   Este un film mult, mai mult decat bun. Este un film care iti da mult de gandit abordand mai multe aspecte ale vietii, ale societatii, si ale structurii umane. Am fost fericita sa-l vad si va multumesc pentru acest lucru.

  5. Jack | 2012-09-20

   Asta e cinematografie, nu film

  6. stela | 2012-08-23

   exceptional filmul

  7. calin | 2012-08-17

   un film deosebit!

  8. iulian | 2012-08-16

   oricand vad/revad cu placere un film semnat de bunuel. viridiana este unul dintre cele mai reusite, merita toate minutele. iti trebuie suflet si creier ca sa pricepi unul dintre cei mai complecsi regizori. contribuie panteonului stralucitor alaturi de fellini, bergman, godard, tarkovsky …etc

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  A United Kingdom (2016)
  Operator (2016)
  Suburbicon (2017)

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net