Viskningar och rop – Strigăte şi şoapte (1972) – filme online

Viskningar och rop – Strigăte şi şoapte (1972) – filme online

Vezi trailer
8.2
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI

Viskningar och rop – Strigăte şi şoapte (1972) – filme online

GEN FILM: DRAMĂ, FILME VECHI
8.2
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

17 comentarii

Un premiu şi 4 nominalizări Oscar, o nominalizare BAFTA, un premiu Cannes.

Suedia, sfârşit de secol al XIX-lea. Karin şi Maria îşi veghează sora bolnavă, temându-se şi în acelaşi timp sperând că aceasta va muri. O serie de flashback-uri evocatoare construiesc tabloul dramatic al vieţii celor trei femei, din care nu lipsesc minciuna, dezamăgirea, iubirile interzise şi vinovăţiile de tot felul…

IMDB : 8,2

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  17 comentarii
  1. vvictor | 2015-11-13

   Ca sa parafrazez pe cineva de aici: sunt foarte exigent. Pentru mine nota 10 inseamna Bergman, Tarkovski, Antonioni, Godard… si nu prea multi altii

  2. Mirela | 2015-11-12

   Se poate reposta filmul? Multumesc anticipat

  3. d | 2014-03-26

   da, filmul este superb, normal ca e deprimant si strica duminicile, cum spunea cineva mai sus, dar depinde, e in fct de luciditatea fiecaruia. tot mai mult imi place bergman, a stiut sa exprime extrem de bine anumite chestii subtile.

  4. angel | 2013-05-06

   Strigatele sunt cele ale disperarii, ale singuratatii sfasietoare, Soaptele sunt cele ale alienarii, ale omului ce se complace intr-o schizofrenie nemarturisita, aparent normala.

  5. angel | 2013-05-06

   Rugaciunea pastorului pentru mort se transforma intr-o rugaciune pentru mortii in viata: ”roaga-te pentru noi cei ce am fost lasati in intuneric, in urma pe acest pamant mizerabil, cu cerul deasupra noastra intunecat si gol”.Plangerile pastorului, precum ale unui Ieremia modern, sunt plangerile unui crestinism ce traieste in umbra mortii lui Dumnezeu, un Dumnezeu la care nostalgic se mai raporteaza, a carui inviere e inca asteptata, care sa ne ierte, sa ne elibereze de anxietate si plictiseala, de indoieli si temeri, care sa aduca un sens in vietile noastre.

  6. angel | 2013-05-06

   Scena ce transcede realul pentru a-l defini, cu suferinta lui Agnes absolutizata dincolo de moarte, o Agnes ce traieste un cosmar, ce nu poate adormi definitiv, care nu ii poate parasi pe cei dragi, merita o atentie speciala deoarece prin intermediul ei e definit intr-o mare masura un alt personaj, sevitoarea, Anna.
   Anna e intruchiparea credintei simple, a iubirii totale, o iubire sfanta,materna, dar si erotica in acelasi timp. Ziua ei incepe cu o rugaciune pentru lucrurile simple ale vietii, percepute ca un dar.Mancatul marului dupa rugaciune e mai presus de orice gest ritualic, de orice tip de inchinare.Precum intr-un soi de euharistie se impartaseste din rodul vietii ca din Dumnezeu.In cosmarul alegoric al lui Agnes, ce trebuie sa atinga Viata, pe cei in viata, pentru a capata la randul ei energie vitala, doar Anna este cea care alege sa ramana impreuna cu ea sacrificandu-se.Pierzandu-si fiica, Anna transcede individualitatea si devine Mama. Maternitatea reprezinta una dintre categoriile religioase ale vietii umane, al carei scop duhovnicesc il constituie transformarea fiintei sterile, pregatirea ei pentru taina nasterii lui Hristos intru interior (Evdokimov). Servitoarea e intruchiparea adevaratei religiozitati, opusa crestinismului oficial reprezentat de pastor, un crestinism aflat in criza.

  7. angel | 2013-05-06

   Agnes este redata simbolic prin intermediul culorii alb, o culoare asociata cu fecioria, cu spiritualitatea.Este corecta paralela surprinsa de unii critici pe care Bergman incearca sa o faca intre Agnes si Isus.In cadrul scenei de inceput, ca intr-un alt Ghetsimani, toata lumea doarme, doar ea vegheaza. Aceasta asociere e exemplificata in mod transparent prin scena in care Anna tine in brate trupul intrat in putrefactie al lui Agnes, intr-o evocare a operei lui Michelangelo: Pieta.Dintr-o astfel de perspectiva, suferinta cristica nu mai reprezinta un atribut al divinitatii, ci un atribut profund uman.Agnes, expresie a dorintei de a fi atins, de a comunica, de a te impartasi de celalalt, traieste un cosmar, o stare de vid existential provocat de incapacitatea aproapelui de a o ajuta in mod real.

  8. angel | 2013-05-05

   Karin este redata simbolic prin culoarea neagra, expresie a mortii in viata, a intunecarii interioare.Constientizand incapacitatea fiintei umane pentru o iubire reala, atitudinea ei este una radicala, nu suporta sa fie privita, atinsa, manifestand o fobie fata de orice tip de contact.Scena in care prefera mutilarea decat sa intretina un raport sexual cu sotul ei e reprezentativa pentru aceasta agonie interioara.Karin e expresia fiintei reci, lucide, constienta de amagirea existentei dialogale.

  9. angel | 2013-05-05

   Maria este redata simbolic in rosu, culoarea sangelui, prin care sufletele mortilor, precum in Odiseea, se mai agata de viata.Existenta lor ramane insa una fantomatica, inconsistenta din punctul de vedere a ceea ce este cu adevarat real. Escapadele sexuale ale Mariei reprezinta expresia incercarii de a atinge, prin care constientizeaza ca izbavirea nu poate fi gasita intru atingere, din cauza falsitatii si egoismului oricarui contact uman. Nemultumirea, nelinistea, dispretul, pofta, plictiseala, egoismul, indiferenta, sunt atribute pe care Maria ajunge sa le capete in timp, atributele omului caruia ii scapa legatura reala a celuilalt chiar si atunci cand il atinge, cand il pipaie pentru a se convinge ca e real, ale omului ce nu simte nevoia de a fi mantuit, de a fi iertat.

  10. flor | 2012-09-16

   Il apreciez foarte mult pe Bergman dar n-am rezistat mai mult de jumatate din
   film.Nici macar curiozitatea nu m-a putut determina s-o fac.
   Probabil c-o fi bun dar mie imi intrista duminica si am ajuns la concluzia ca
   nu merita.Oricum,e un film straniu si prea static.

  11. carmen | 2012-08-26

   da ceva de doua feluri 8 este emotionant

  12. stela | 2012-08-26

   raceala tipic nordicilor , nu cred ca este un film care mi-as dori sa-l mai vad ,destul de anost

  13. rolland | 2012-08-26

   SUNT EXTREM DE EXIGENT IN NOTE . pt mine nota 10 INSEAMNA “TITANIC” , “AVATAR” , “2012” , “LA MOM”(edit piaf) , “GOTIKA” ,acestea sunt EXCELENTE ….

   Pt acest film , un amalgam de genuri ,combinatia perfecta intre vechiul timp si noul timp , latura umana iesita in evidenta aproape inexistenta a acestor burghezi reci si fara indoiala paranoica , am nota 9,5 ceea ce inseamna ” foarte bun”

   mediu de viata>crestere>educatie>drama unei suferinte>toate contemplate in drama psihologica usor descifrabila de catre orice necunoscator. 😥

  14. rolland | 2012-08-26

   FOARTE ADEVARAT DESCRIEREA mONICAI 💡

  15. Monica | 2012-08-18

   Un film plin de incarcatura psihologica, un film ce te tulbura, nu te lasa indiferent (ca de-altfel, multe din filmele lui Bergman) : personajele principale, cele 3 surori, reprezentante ale burgheziei suedeze, reci, sunt caractere apropiate de patologic; fiecare din ele traieste o drama,in felul ei, pe care si-o exprima in propria-i maniera. Regizorul foloseste, din nou (vezi si The Silence, in care este vorba de 2 surori, una fiind atrasa fizic de cealalta) subtil, elemente cu aluzie sexuala.(Nu sunt insa o fana a acestui tip de film, ma deprima)

  16. devadas | 2012-08-15

   este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in viata mea! bergman nu se dezminte nici de data asta

  17. Nina | 2012-08-15

   Inca o capodopera semnata Ingmar Bergman. Cata incarcatura de tristete, insingurare si lipsa de comunicare intre oameni…Incercarea esuata a celor doua surori, Karin si Maria de a se apropia, insfarsit, una de cealalta, ocazionata de acel moment de slabiciune de dupa moartea celei de a treia surori, Agnes…Vieti apasate de neimplinire, lipsa de sentimente, acea raceala, inghetare a sufletului impietrita, fara scapare…
   Singura nota umana normala – prezenta Annei, calda, devotata, care a ingrijit-o pe Agnes timp de 12 ani – si pastratoarea jurnalului acesteia, miscator si trist…
   Nicio nota de speranta sau lumina de aceasta data, cu exceptia imaginii celor 3 surori imbracate in alb, tinere, vesele si pline de viata candva, pe o pajiste…

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  The Unbearable Lightness of Being (1988) - Insuportabila usurinta de a fi
  The Florida Project (2017)
  Sleepwalker (2017)

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net