Visul unei nopți de iarnă (1946) – filme online

Visul unei nopți de iarnă (1946) – filme online

Vezi trailer
7.9
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
7.9
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

13 comentarii

Maria (Ana Colda), o tânără vânzătoare la un magazin, e îndrăgostită platonic de scriitorul Manea (George Demetru), un autor în vogă. În ajunul Revelionului Manea cumpăra un colier din magazin şi cere să-i fie dus acasă. Pentru a-l putea cunoaşte, Maria livrează ea însăşi cadoul şi ajunge la casa lui Manea în timpul unei certe a acestuia cu Elvira (Sanda Simona), iubita lui care-l invitase la Revelion şi pe Cristian (Nicolae Moțoc), un prieten pe care scriitorul nu-l mai agrea. Manea o reţine în casă să petreacă Revelionul cu ei, ea adorme sub efectul şampaniei, iar când se trezeşte găseşte în buzunar un teanc de bancnote. Crede că gazda a abuzat de ea, iar Manea se oferă s-o ia de nevastă, drept reparaţie morală.

Ecranizare după piesa lui Tudor Musatescu. Filmul a fost început în ianuarie 1943, însă a fost întrerupt în timpul bombardamentelor şi reluat după evenimentele din august 1944. A fost terminat abia spre sfârşitul anului 1945. Atât Ana Coldea cât şi celelalte actriţe tinere din distribuţie erau absolvente ale şcolii de cinema înfiinţate de Jean Georgescu şi D.I. Șuchianu.

IMDB : 7,8

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

13 comentarii
 1. Ira | 2015-05-09

  Am vazut piesa de teatru acum cativa ani si ma bucur ca am descoperit aceasta capodopera a cinematografie noastre! Mii de multumiri pentru postare. 🙂

 2. Daniela | 2015-02-13

  Superb!

 3. marius | 2015-01-29

  cel mai frumos film clasic .ador femeile retro elegante stil Audrey Hepburn..iubire ,simplitate,romantism,pacat ca fetele de azi sunt proaste ..tot ce este vechi este mai bun..

 4. Dana | 2015-01-20

  Mi-e drag de mor filmul asta. L-am prins odata pe TVR. MULTUMESC. Cred ca o sa-l vad la fel cum am vazut BD-urile ….. de zeci de ori (ca sa nu zic sute ca poate nu ma credeti).

 5. pitpalac | 2015-01-03

  Nu inteleg de ce in ultima perioada filmele sunt retrase cu toate ca unele sunt chiae capodopere ale cinemarografiei nationale si internationale? 😥

 6. anca | 2013-01-12

  o ecranizare deosebita care mi-a adus multa bucurie si nostalgie…multumesc site-ului pentru postare si as dori sa vedem cat mai multe filme de calitate de altadata!

 7. Georgiana | 2013-01-01

  Va multumesc tare mult pentru postarea acestei variante a ecranizarii piesei! Iubesc ambele ecranizari, si pe aceasta, si pe aceea cu Florin Piersic si Rodica Mandache. Da, si eu cred ca ne-am pierdut eleganta, distinctia, dar mai cred ca e “boala generala”, fiindca nici restul Europei nu pare a mai fi ce a fost. (ma refer doar la Europe fiindca despre restul nu stiu mare lucru, asa ca mai bine nu vorbesc.) Despre tigani, ce sa zic?… Nu stiu daca ne-au asimilat cu adevarat, dar cred ca si ei si-au pierdut traditiile asa cum noi ne-am pierdut distinctia. Si eu zic “Traiasca regele!” Avem nevoie de un regim care sa ne redea constiinta si educatia pe care am avut-o in timpul dinastiei Hohenzolern.

 8. da | 2012-12-31

  Da, nu mai e nimic din ce a fost, Romania s-a schimbat intr-o tara urata si trista inainte de ’44 toti erau veseli si cei saraci si cei bogati nu vad nici o diferenta intre atmosfera filmelor americane din anii ’30 si cea din acest film, ne-am pierdut limba si distinctia , au venit tiganii si ne-au asimilat, oamenii care tolereaza vor fi devorati de cei tolerati dar acest lucru nu va mai dura mult.

 9. dante | 2012-12-31

  lumea de atunci era plina de eleganta, respect, demnitate
  lumea de astaza e o tiganie plina de golaneala si de batjocura.
  TRAIASCA REGELE!!!

 10. Bogumil | 2012-12-30

  sunt foarte bucuros ca am avut ocazia sa vizionez aceasta pelicula romantica… avand in vedere conditiile si perioada de filmare descrise…
  eu sunt un mare fan al filmelor vechi si bune
  nu am cuvinte de multumire echipei filme hd !

  va multumesc ca existati si va straduiti sa ne rasfatati cu filme alese…\\\ La multi ani ! ///

 11. nelloti | 2012-12-30

  Frumos.

 12. gabi | 2012-12-30

  da…frumusel!!

 13. hexe | 2012-12-30

  ce femei frumoase…,ce elegenta! desi vorbesc romaneste eu nu-i recunosc…nu par ar fi “de-ai nostri”! de admirat…pacat ca lumea aia a disparut.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

The Accused ( 1988 ) - Acuzata
Bent ( 2018 )
Mirror Mirror (2012) - filme online

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

Filmehd pe email

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


You have Successfully Subscribed!