Visul unei nopți de iarnă (1946)

Visul unei nopți de iarnă (1946)

Vezi trailer
7.9
NOTA IMDB
8.0
NOTA USERI
7.9
NOTA IMDB
8.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Sinopsis film

15 comentarii

Maria (Ana Colda), o tânără vânzătoare la un magazin, e îndrăgostită platonic de scriitorul Manea (George Demetru), un autor în vogă. În ajunul Revelionului Manea cumpăra un colier din magazin şi cere să-i fie dus acasă. Pentru a-l putea cunoaşte, Maria livrează ea însăşi cadoul şi ajunge la casa lui Manea în timpul unei certe a acestuia cu Elvira (Sanda Simona), iubita lui care-l invitase la Revelion şi pe Cristian (Nicolae Moțoc), un prieten pe care scriitorul nu-l mai agrea. Manea o reţine în casă să petreacă Revelionul cu ei, ea adorme sub efectul şampaniei, iar când se trezeşte găseşte în buzunar un teanc de bancnote. Crede că gazda a abuzat de ea, iar Manea se oferă s-o ia de nevastă, drept reparaţie morală.

Ecranizare după piesa lui Tudor Musatescu. Filmul a fost început în ianuarie 1943, însă a fost întrerupt în timpul bombardamentelor şi reluat după evenimentele din august 1944. A fost terminat abia spre sfârşitul anului 1945. Atât Ana Coldea cât şi celelalte actriţe tinere din distribuţie erau absolvente ale şcolii de cinema înfiinţate de Jean Georgescu şi D.I. Șuchianu.

Anul lansării: 1946

Player 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

Les enfants des autres (2022) - Copiii celorlalți
L'aventure des Marguerite (2020) - Călătoria fantastică a lui Margot și Marguerite
Lisa Frankenstein (2024)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.se, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!