Wilde (1997) – filme online

Wilde (1997) – filme online

Vezi trailer
6.9
NOTA IMDB
9.0
NOTA USERI
6.9
NOTA IMDB
9.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

10 comentarii

O nominalizare Globul de Aur.

Filmul prezinta viata lui Oscar Wilde cu partile ei bune si cu situatiile neplacute si mai ales cu problema homosexualitatii. Scriitorul irlandez Oscar Wilde se întoarce la Londra după o călătorie în America şi se căsătoreşte cu Constance Loyd. Cei doi vor avea doi copii, Cyril şi Vyvyan. Pe partea artistică, Oscar va câştiga o mulţime de bani cu piesele sale de teatru de succes. Astfel va reuşi să devină apropiat al tânărului Robbie Ross, şi lăsând deoparte toate ideile preconcepute, va recunoaşte faptul că este homosexual, asumându-şi cu responsabilitate acest lucru. Va urma o perioadă din viaţa sa în care va sta mai mereu în preajma tinerilor, cunoscându-l astfel pe lordul Alfred Douglas, de care se va îndrăgosti. Tatăl lui Alfred însă nu va accepta această situaţie, acţionându-l în judecată pe Oscar pentru sodomie. Sentinţa va fi dură, iar cei doi ani de muncă silnică îi vor afecta sănătatea, iar după eliberearea sa, va mai trăi o perioadă scurtă în Paris, găsindu-şi sfârşitul într-o singurătate tristă.

IMDB : 6,9

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

10 comentarii
 1. violeta | 2017-11-19

  Un film biografic bun!
  Bine regizat! Respecta realitatea,vietii lui Oscar Wilde!
  Accentul este pus pe viata lui ,in special pe relatia cu Bosie Douglas ,relatie cu efect dezastros asupra lui;. Prea putin este evidentiata Constance ,sotia lui Oscar, o femeie deosebita,inteligenta,loiala,si responsabila.
  Sigurul prieten adevarat a fost Robbie Ross-devenit agentul literar al lui Oscar- care mai tarziu ,va fi hartuit,si distrus ,de catre Bosie Douglas si inca un om politic(Bilings)in tribunale ,pana cand va fi epuizat,el decedand ,la numai 49 de ani.
  Bosie Duglas ,a trecut la un stil de viata conventional,s-a casatorit ,a avut doi copii,si a devenit “lupul moralist”,in ceea ce priveste homosexualitatea. A murit in 1945.
  Excelenta interpretarea actorilor!
  Minunate citatele,din operele lui !
  Multumesc fhd!

 2. Andi | 2017-03-26

  Consider acest film de proasta calitate. S-a pus accent in mod exagerat pe orientarea homosexuala a marelui scriitor. Iar scenele de tandrete dintre Oscar si Bosie in public sunt de-a dreptul imbecile. Nu isi permitea nimeni asa ceva pe atunci avand in vedere pedeapsa pentru pederastie.

 3. Adrian | 2015-10-26

  Un film exceptional !…pacat ca traducatorul e cam analfabet…

 4. Benny | 2015-10-25

  Cat de retardat si dobitoc sa fii sa arunci cu noroi in marele Wilde sa il faci sa il portretizezi ca fiind sodomit “gay” sa folosesc eufemism.

  Nu exista dovezi iar gura lumii (prieteni etc) aia nici atat nu ii iei in seama

  Operele lui sunt foarte valoroase !

  E extrem de mizerabil sa faci asa ceva cat de josnic sa fii !??

 5. Cornelia | 2015-10-24

  Un film biografic bun. Citatele din opera lui Wilde merita oricand savurate. :fhd:

 6. lacramioara | 2015-10-24

  Un film boigrafic f.bine regizat si jucat de actori celebri.Multumesc Filmehd.!

 7. Mihail | 2015-10-22

  Poate fi repostat, daca adm. siteului poate si doreste! Ce sa mai cauti pe alte siteuri?

 8. Ramona | 2013-03-19

  Buna!

  Stie cineva unde pot viziona filmul asta? L-am tot cautat si pe alte site-uri si nu merge sa-l vad. Mi-as dori foarte mult sa-l pot vedea! Multumesc!

 9. pepy | 2013-02-28

  Un film biografic superb, recomandat mai ales celor care cunosc si apreciaza opera lui Oscar Wilde. Un artist blamat pentru iubirea platonica dintre doi artisti, maestru si discipol. In zilele noastre nu mai conteaxa daca esti gay, dar in Londra acelor ani, conta orientarea sexuala, mai ales ca Oscar era irlandez. In ce priveste artistii sunt ingaduitoare, ma intereseaza doar opera si nu viata particulara, fiindca opera este cea care ramane peste generatii si nu caracterul acelei persoane . Pt ceilalti care nu sunt artisti am alte pretentii,ei lasa in urma comportamentul si caracterul in memoria celor cu care au convietuit. Merita vazut !!!

 10. stela | 2013-02-27

  foarte frumoasa ecranizare

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Winchester (2018) - Casa spiritelor
Cleanskin (2012) - Masca inocenţei
3 Days to Kill - Condamnat să ucidă (2014) - filme online

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Thank you for your message!