Vizioneaza filme online

Wilde (1997) – filme online

O nominalizare Globul de Aur.

Filmul prezinta viata lui Oscar Wilde cu partile ei bune si cu situatiile neplacute si mai ales cu problema homosexualitatii. Scriitorul irlandez Oscar Wilde se întoarce la Londra după o călătorie în America şi se căsătoreşte cu Constance Loyd. Cei doi vor avea doi copii, Cyril şi Vyvyan. Pe partea artistică, Oscar va câştiga o mulţime de bani cu piesele sale de teatru de succes. Astfel va reuşi să devină apropiat al tânărului Robbie Ross, şi lăsând deoparte toate ideile preconcepute, va recunoaşte faptul că este homosexual, asumându-şi cu responsabilitate acest lucru. Va urma o perioadă din viaţa sa în care va sta mai mereu în preajma tinerilor, cunoscându-l astfel pe lordul Alfred Douglas, de care se va îndrăgosti. Tatăl lui Alfred însă nu va accepta această situaţie, acţionându-l în judecată pe Oscar pentru sodomie. Sentinţa va fi dură, iar cei doi ani de muncă silnică îi vor afecta sănătatea, iar după eliberearea sa, va mai trăi o perioadă scurtă în Paris, găsindu-şi sfârşitul într-o singurătate tristă.

IMDB : 6,9

Tags: , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to Wilde (1997) – filme online

 1. Andi a comentat: 26/03/2017 ora 21:45

  Consider acest film de proasta calitate. S-a pus accent in mod exagerat pe orientarea homosexuala a marelui scriitor. Iar scenele de tandrete dintre Oscar si Bosie in public sunt de-a dreptul imbecile. Nu isi permitea nimeni asa ceva pe atunci avand in vedere pedeapsa pentru pederastie.

 2. Adrian a comentat: 26/10/2015 ora 02:47

  Un film exceptional !…pacat ca traducatorul e cam analfabet…

 3. Benny a comentat: 25/10/2015 ora 01:50

  Cat de retardat si dobitoc sa fii sa arunci cu noroi in marele Wilde sa il faci sa il portretizezi ca fiind sodomit “gay” sa folosesc eufemism.

  Nu exista dovezi iar gura lumii (prieteni etc) aia nici atat nu ii iei in seama

  Operele lui sunt foarte valoroase !

  E extrem de mizerabil sa faci asa ceva cat de josnic sa fii !??

 4. Cornelia a comentat: 24/10/2015 ora 15:43

  Un film biografic bun. Citatele din opera lui Wilde merita oricand savurate. :fhd:

 5. lacramioara a comentat: 24/10/2015 ora 04:30

  Un film boigrafic f.bine regizat si jucat de actori celebri.Multumesc Filmehd.!

 6. Mihail a comentat: 22/10/2015 ora 17:40

  Poate fi repostat, daca adm. siteului poate si doreste! Ce sa mai cauti pe alte siteuri?

 7. Ramona a comentat: 19/03/2013 ora 06:03

  Buna!

  Stie cineva unde pot viziona filmul asta? L-am tot cautat si pe alte site-uri si nu merge sa-l vad. Mi-as dori foarte mult sa-l pot vedea! Multumesc!

 8. pepy a comentat: 28/02/2013 ora 22:05

  Un film biografic superb, recomandat mai ales celor care cunosc si apreciaza opera lui Oscar Wilde. Un artist blamat pentru iubirea platonica dintre doi artisti, maestru si discipol. In zilele noastre nu mai conteaxa daca esti gay, dar in Londra acelor ani, conta orientarea sexuala, mai ales ca Oscar era irlandez. In ce priveste artistii sunt ingaduitoare, ma intereseaza doar opera si nu viata particulara, fiindca opera este cea care ramane peste generatii si nu caracterul acelei persoane . Pt ceilalti care nu sunt artisti am alte pretentii,ei lasa in urma comportamentul si caracterul in memoria celor cu care au convietuit. Merita vazut !!!

 9. stela a comentat: 27/02/2013 ora 22:15

  foarte frumoasa ecranizare

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *