Acţiunea Autobuzul (1978)

Acţiunea Autobuzul (1978)

Vezi trailer
0
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
0
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

3 comentarii

Trimite filmul

Inspirat dintr-un fapt real, insa redat din punctul de vedere al unui regim comunist bazat la acea vreme pe o securitate atotputernica, merita vazut din punct de vedere cinematografic, este totusi o propaganda comunista si o glorificare a securitatii care se erija in aparator al poporului, in realitate fiind de fapt un dusman al acestui popor.
In anii ’50, un grup terorist din munti, condus de “Baronul”, se trezeste cu doi agenti de legatura, unul dintre ei fiind fals. Singura solutie pentru ei e sa paraseasca ascunzatoarea, folosindu-se de un autobuz local pe care ameninta sa-l arunce in aer cu pasageri cu tot.
“Simptomatica la jumatatea anilor ’70, in urma unei directive venite de la nivel inalt, aceasta tematica era menita sa calomnieze memoria celor ce nu pierisera din constiinta colctiva, ca singurii opozanti deschisi ai regimului si, mai ales, SA INALTE UN MONUMENT SECURISTILOR VIOLENTI AI ANILOR ’40-50” (Bujor T. Ripeanu).
“Filmul anticipeaza in registru minor, secventa autobuzului din Balanta, realizata 15 ani mai tarziu de Lucian Pintilie”. (Tudor Caranfil)

.

Anul lansării: 1978
Actori:

Partea 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Partea 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

3 comentarii
 1. Gerul bobotezii | 2015-12-07

  Am revazut cu placere acest film acum 20 de ani in Uganda cu doi amici din Mogadishu. Cred ca Sergiu Nicolaescu are tripleti sau nu…Acesti titani ai cinematografiei romanesti abia mai intra pe ecran, eu zic sa-i mutam pe tavan. Frumos film, despre autobuze, am crezut la un moment dat ca apare un tramvai, dar m-am inselat, filmul este serios si abordeaza direct viata de noapte a autobuzelor. Cred ca partea a -2 a Troleibuzul ratacit inca se mai filmeaza, astept cu nerabdare, nimic…

 2. marko | 2013-01-10

  tare filmu’ l am vazut imp cu familia 😀

 3. atena | 2012-12-04

  domnilor bun film si nu atat pentru subiect cat pentru faptul ca am avut posibilitatea de a-i revedea impreuna pe cativa dintre titanii cinematografiei romanesti , multi dintre nu mai sunt de mult iar cei ce mai sunt in viata nu ii mai vedem pe nicaieri pentru ca televiziunile de astazi prefera sa ne indoape cu emisiuni vulgare si de prost gust decat sa i aduca pe marii actori de la care sigur se poate invata mereu.
  va multumesc pentru acest film si va rog din suflet daca mai puteti ” scormoni” prin arhivele de filme mai bucurati-ne cu ele, filmele vechi sunt multe dintre ele niste capodopere iar actorii pur si simplu minunati.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Éperdument (2016) - Down by Love
Han zhan II (2016)
Dark (2017) - Serial TV

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!