Alexis Zorbas – Zorba Grecul (1964)

Alexis Zorbas – Zorba Grecul (1964)

Vezi trailer
7.8
NOTA IMDB
7.1
NOTA USERI
7.8
NOTA IMDB
7.1
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

16 comentarii

Trimite filmul

3 premii şi 4 nominalizări Oscar, 5 nominalizări Globul de Aur, 2 nominalizări BAFTA.

Capodoperă a celei de a şaptea arte, filmul Alexis Zorbas (Zorba The Greek) este ecranizarea romanului cu acelaşi nume a lui Nikos Kazantzakis.Regizorul Mihalis Kakogiannis a fost norcos să gasesca colaboratori ca Mikis Theodorakis (genialul compozitor al coloanei sonore) şi Walter Lassally (care a filmat tot ţinutul sărăcăcios unde are loc cea mai mare parte a acţiunii).
Filmul este dominat în totalitate de către Zorba, pentru care Antony Quinn a fost alegerea perfectă.Acesta pare a fi cel mai bun rol interpretat de Antony Quinn vreodată.
Exuberanta lui Zorba,capacitatea caracterului de a vedea numai partea senină a vieţii şi de a transfera atitudinea sa optimistă şi celor din jur ,combinate cu metafora dansului pe plaja pustie fac din acest film o capodoperă.Deasemenea actori ca Irene Papas şi Alan Bates îşi joacă rolurile cu profesionalism ,interpretând caractere puternice cu mare autenticitate.

“Zorba grecul este un film despre oameni cu sânge fierbinte şi oase solide, despre sălbăticiune şi inadaptare umană, despre semnificaţiile vieţii. Totul în acest film, inclusiv muzica lui nostalgică şi incredibil de frumoasă, se prezintă la scară mare. Singurul lucru care îi lipseşte este culoarea.”George Angeli – 1965 (Films and Filming).

IMDB : 7,8

Anul lansării: 1964
Actori:

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

Éperdument (2016) - Down by Love
Han zhan II (2016)
Dark (2017) - Serial TV

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!