Ali (2001)

Ali (2001)

Vezi trailer
6.8
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
6.8
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

1 comentariu

Trimite filmul

2 nominalizări Oscar, 3 nominalizări Globul de Aur.

Flimul ne relatează viaţa marelui boxer Muhammad Ali (Will Smith) în perioada 1964-1974. În acele timpuri în care domina boxul, el şi-a cunoscut viitoarea soţie, s-a convertit la islamism, schimbându-şi numele din Cassius Clay şi a sfidat guvernul Statelor Unite când a refuzat să participe la războiul din Vietnam. Titlul de campion mondial i-a fost furat din motive politice, iar acum încearcă să-şi recâştige coroana. În călătoriile sale, Ali a devenit un simbol pentru oamenii de culoare din America şi nu numai.

IMDB : 6,8

1413585692756_wps_18_Muhammad_Ali_is_seen_traiMuhammad Ali (născut sub numele Cassius Marcellus Clay, Jr., pe 17 ianuarie 1942, în orașul Louisville, Kentucky, SUA – decedat 03 iunie 2016, Phoenix, Arizona) a fost un boxer profesionist, campion mondial la box. În anul 1974 a fost ales Sportivul anului din SUA, iar în 1999, Ali a fost desemnat „Sportivul secolului” de revista americană Sports Illustrated. El este considerat cel mai mare campion de box la categoria grea precum și unul din cei mai populari sportivi al tuturor timpurilor. Încă de la începutul carierei profesioniste el își spunea ca fiind The Greatest și ca printr-un miracol, chiar s-a adeverit.
A fost numit după tatăl său, Cassius Marcellus Clay, Sr. Și-a schimbat numele în anul 1964, când s-a convertit la Islam (Sunnism). A început să se antreneze la vârsta de 12 ani, reușind la 22 de ani, în 1964, să câștige pentru prima dată titlul mondial la categoria supergrea într-un meci cu Sonny Liston. A mai câștigat titlul în 1974 și 1978.
În 1967, la trei ani după câștigarea titlului, Ali a refuzat înrolarea în Armata Statelor Unite pe motive religioase, opunându-se și implicării Statelor Unite în Războiul din Vietnam. Guvernul american a refuzat să-l considere obiector de conștiință, deoarece Ali a declarat că ar lupta într-un război dacă așa i-ar cere Alah sau mesagerul său (Elijah Muhammad). A fost inițial arestat și găsit vinovat de eschivare de la serviciul militar, pierzându-și în aceeași zi și licența de boxer. Din această cauză nu a mai luptat timp de aproape patru ani, de la 23 la 27 de ani pierzând perioada de maximă performanță din cariera unui sportiv. Apelul său a ajuns până la Curtea Supremă a Statelor Unite, unde în 1971 s-a decis anularea condamnării, deoarece comisia de apel nu a oferit motivele pentru care nu a acceptat refuzul unui obiector de conștiință. Acest lucru l-a făcut pe Ali unul din reprezentații generației contraculturii.

Anul lansării: 2001
Regizor: Michael Mann
Actori:

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

Beirut (2018)
Ali's Wedding (2017)
Dirt (2018)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!