Children of Men (2006) – Copiii tatalui

Children of Men (2006) – Copiii tatalui

Vezi trailer
7.9
NOTA IMDB
7.1
NOTA USERI
7.9
NOTA IMDB
7.1
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

8 comentarii

Trimite filmul

Pãmânt, anul 2027: sperantele pentru viitor s-au diminuat. Sunt aproape 19 ani de la ultima nastere a unui copil si cu fiecare an care trece, inexplicabil, fãrã o nastere pe întreg pãmântul, omenirea se apropie de disparitie, cerându-si ultimile drepturi asupra viitorului. În timp ce majoritatea oamenilor aleg sã îmbrãtiseze inevitabilul si se îndreaptã spre separatism, ilegalitate si nihilism, altii se luptã pentru o planetã unitã si pentru drepturile populatiei aflate pe cale de disparitie.

Marea Britanie, singura tarã care a reusit sã facã fatã situatiei, printr-o politicã de imperialism militarist, trebuie sã supravietuiascã coflictului interior mereu în crestere, iar pe de altã parte trebuie sã facã fatã fluxului formidabil de refugiati ilegali pe teritoriul tãrii. Dar, cu fermitate si cu o mânã totalitarã, prinde si inchide acesti “fugari” in lagare de concentrare.

Pentru Theo (CLIVE OWEN), toate acestea sunt prea putin importante. Existenta lui este învioratã doar de vizitele pe care le face unui vechi prieten, Jasper (MICHAEL CAINE), care locuieste într-o provincie la câteva mile depãrtare de Londra. Acolo, ei îsi amintesc de momentele vesele în care erau camarazi în armatã, activisti care odatã se împotriveau noilor tendinte, dar care acum se simt ei însisi exclusi dintr-o societate care nu le mai oferã niciun rãspuns.

Toate acestea se schimba brusc când Theo se trezeste aruncat într-un camion si adus în fata lui Julian (Julianne Moore). Candva partenera lui în dragoste si rãzboi, ea este acum lidera unui grup secret ce se luptã pentru drepturile populatiei de refugiati. Julian îi cere o favoare lui Theo, sã obtinã actele de tranzit pentru Kee (CLARE-HOPE ASHITEY), o tânãrã femeie din organizatia acesteia care trebuie sã iasã din tarã în sigurantã.

Anul lansării: 2006
Actori:

Player 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Player 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Player 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

  8 comentarii
  1. Sandel | 2018-01-14

   “Un foarte probabil viitor” scria cineva mai jos. O absurditate dupa parerea mea, mult mai sigur este ca o sa ne inmultim ca iepurii până nu o să mai avem ce mânca. Degeaba realizarea a fost bunã, dacã ideea principalã a fost de tot râsul. Trebuie sã fii o femeie naivã ca sã-ți placã așa film. Nota 4 de la mine.

  2. Adrian13 | 2017-03-17

   O gandire foarte gandita domnule “Mundan”.

  3. Pavel | 2014-05-23

   Mundan tot respectul !

  4. altul | 2013-11-24

   prea tare mun dan

  5. bogdan | 2013-05-01

   mediu, pe o scara de la 1 la 10 i-as acorda un 6.5

  6. andreea | 2013-04-26

   Mundan am citit cu drag comentariul tau si-ti dau dreptate,e trist dar adevarat!

  7. Mundan | 2013-01-11

   Oh, da. Bun film. Unul care te face sa mai si gandesti un pic…
   A fost si la TV de cateva ori dar de fiecare data am adormit fiind prea obosit. Am avut ocazia sa-l vad aici… si ceva mi-a atras atentia…
   In film este o secventa cu o cladire mare cu 4 turnuri si cu un porc zburator. Cladirea este o centrala nucleara care in film pare a fi o resedinta de partid sau muzeu de arta.
   Partea interesanta incepe aici… Mai vazusem imaginea candva, undeva. Si am cautat in colectiile mele pers. Am gasit-o pe coperta originala a unui album scos de Pink Floyd in 1977 – “Animals” (trupa englezeasca)
   Piesele se numesc sugestiv – caini, vaci, oi… si este o vaga interpretare a fabulei lui George Orwell – “Ferma Animalelor” – in care diferitele clase sociale sunt reprezentate de animale. In timp ce fabula politica a lui Orwell critica Stalinismul, albumul celor de la Pink Floyd este o critica la adresa Capitalismului si nutreste speranta ca intr-o zi oile se vor intoarce impotriva cainilor – (vezi in film clase sociale defavorizate, impotriva opresiunii).
   De asemenea albumul descrie decaderea morala si sociala a societatii care este evidenta in film si care se indreapta inspre o latura animalica.
   Am impresia ca filmul poarta un omagiu ascuns legendarei trupe rock anti sistem si a “profetului” contemporan George Orwell care are viziunea unui viitor pe care noi cei de azi incepem sa-l traim.
   Ei au strigat in desert, noi n-am auzit…
   Ca o curiozitate, romanca in rol de tiganca este interpretata de Oana Pelea fica regretatului Amza Pelea. Un rol mic dar bun.
   Cineva intreaba aici dece tiganca vorbeste romaneste… sau mai exact dece Romania este reprezentata in film de o tiganca… hmm…pai pentru ca Anglia si mai ales Londra este de-a dreptul sufocata de tigani din Romania care cersesc acolo pe toate strazile. Nu glumesc, am fost acolo. Au scoala. Stiu sa faca diferenta intre unii si altii. Te recunosc ca esti roman chiar daca esti in sac si sacul legat la gura.
   In fine, este un film bun. Un foarte probabil viitor.
   Si-asa “elitele mondiale” se plang ca suntem prea multi pe planeta si nu le mai ajunge lor tot ce exista pe lumea asta…
   Au la indemana toate mijloacele… sistem medical care ne omoara lent, industrie alimentara care ne otraveste, armata pentru a ne tine in teroare, politica pentru a ne prosi, munca pentru a nu gandi si a nu pune intrebari, bani din ce in ce mai putini si daca se poate pe card ca sa stea tot la ei, televizor, organisme modificate genetic, vaccinuri, aluminiu, fluor, mercur, chemtrails, Monsanto, educatie din ce in ce mai proasta pentru tineri si multe pasile care se vand la TV…
   Mai bagati un SF… 🙂

  8. vasile pascu | 2012-09-26

   ca idee impresionant,super-10

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Dark (2017) - Serial TV
  The Handmaid’s Tale (2017) – Serial TV – Povestea slujitoarei - Sezonul 2
  Cobra Kai (2018) - Serial TV

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

  There was an error, please try again
  Multumim!