Dangerous Liaisons – Legături periculoase (1988)

Dangerous Liaisons – Legături periculoase (1988)

Vezi trailer
7.7
NOTA IMDB
5.8
NOTA USERI

Descriere film

6 comentarii

Trimite filmul

3 premii şi 4 nominalizări Oscar, un premiu şi 6 nominalizări BAFTA.

Acţiunea se desfăşoară în Franţa între anii 1760-1770. Marchiza de Merteuil (Glenn Close) are nevoie de servicile fostului ei amant, un cuceritor notoriu, Vicontele de Valmont (John Malkovich), pentru a se răzbuna pe unul din amanţii ei, care plănuia să o părăsească şi să se căsătorească cu o tânără virtuoasă pe nume Cécile de Volanges (Uma Thurman). Dar Valmont, plictisit şi neintrigat de provocare, propune un pariu care urma să o implice şi pe Doamna de Tourvel (Michelle Pfeiffer), o femeie credincioasă, cu frică de Dumnezeu, într-un joc al intrigilor, secretelor şi confidențelor. În iubire, însă, lucrurile nu sunt niciodată simple…

Dintre toate ecranizările romanelor francezului Choderlos de Laclos, această peliculă este considerată cea mai extravagantă dar și cea mai reușită. Cu o distribuție remarcabilă, reunindu-i pe Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer și Keanu Reeves, filmul regizat de Stephen Frears aduce în prim-plan relația dintre frumoasa dar imorala marchiză de Meurteil și fostul său iubit, cinicul viconte de Valmont. Țesătura de intrigi amoroase și nu numai – a Franței baroce, cu dantelăria lor delicată, nu reușește să mascheze îndeajuns o lume necruțătoare cu cei slabi. Iubirea este o slăbiciune nepermisă, seducția o armă, iar dragostea o artă ce se cere în permanență perfecționată. Acestea sunt regulile jocului în care cei care țin la principii pierd întotdeauna.

IMDB : 7,7

Anul lansării: 1988
Actori:

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

6 comentarii
 1. Lilly | 2017-03-07

  As aprecia enorm daca ati putea reactiva filmul. Multumesc

 2. Lacrimioara | 2016-04-19

  Foarte frumos !!!

 3. ina | 2014-08-22

  Frumos! Actori de senzatie si o interpretare f.buna a seducatorului VALMONT! pt.iubitorii filmelor de epoca o adevarata bucurie atunci cand ne delectam cu aceste filme si ne intoarcem in trecut :fhd:

 4. 123 | 2013-05-03

  Oh, câte prostii mi-a fost dat să citesc aici, în comentarii :))) în fine… se prezintă doar lipsa de moralitate a societăţii franceze din secolul XVIII. Cartea e scrisă atunci, şi descrie întocmai perioada aia, atmosfera descrisă aici există cam în toate scrierile vremii, şi prin ele autorii nu făceau decât să critice relele moravuri. Nu mai contează… spuneam de carte, cartea e foarte bună, e fabuloasă iar filmul ăsta e o ecranizare reuşită, reproduce în mare tot ce se întâmplă acolo. Am mai fost plăcut surprinsă să aud în film replici memorabile pe care le reţinusem din carte, reproduse exact. Per total, un film bun, eu îi dau un 8!

 5. brigitte | 2012-11-17

  😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

 6. Natalia | 2012-07-10

  Si titlul fuumilli ne spune ceva de ceea ce se petrece dupa viata . Vad foarte multe comentarii aiurite si lipsite de gandire. E un film psihologic dupa cum e catalogat in acest site,si intradevar este, pt ca ati da de gandit adica ati pune mintea la contributie. Din punctul meu de vedere filmu este destul de bunicel,deoarece titlul fuumilli ne produce o confuzie din start,pt ca aceeai nu erau morti ci sedati , injectati ! Mai multe nu comentez va las sa al vizionati ca asa se cuvine .tot respectu pt cei care au muncit sa al produca!!! IN CONCLUZIE CATRINEL ai 50% dreptate,la faza cu catalogatul fuumilli si povestirea principalelor subiecte din film!!!

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Dark (2017) - Serial TV
The Handmaid’s Tale (2017) – Serial TV – Povestea slujitoarei - Sezonul 2
Cobra Kai (2018) - Serial TV

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!