Laura (1944)

Laura (1944)

Vezi trailer
8.1
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI

Descriere film

10 comentarii

Trimite filmul

Un premiu şi 3 nominalizări Oscar.

Bărbații o adoră. Femeile o admiră. Cu toate acestea, nu tânăra și atrăgătoarea creatoare de modă Laura Hunt (Gene Tierney) este cea care ocupă locul central în acest film, dupa cum în această ipostază nu se găsesc nici mondena și distanta ei prietenă Ann (Judith Anderson); admirabilul ei duplicitar Shelby (Vincent Price) sau pragmaticul detectiv Mark McPherson (Dana Andrews) care, anchetându-i moartea, ajunge să se îndrăgostească de moartea ei. Personajul cu adevărat fascinant este, în schimb, autorul/crainicul de radio Waldo Lydecker (Clifton Webb); vicios și mieros, el o adoptă pe Laura ca protejata sa, o face faimoasă și se agață de viața ei asemenea unui păianjen care a prins-o în plasă. Dacă filmul lui Otto Preminger incită prin stridentul amestec de stiluri – film noir, psihodramă, melodramă și thriller -, în scurtele sale momente de portretizare a personajelor el devine de-a dreptul monumental. De reținut scena în care Ann îi explică Laurei de ce ar trebui ca Shelby să fie al ei, sau întâlnirea romantică de la secția de poliție unde, stingând lumina de anchetă orbitoare, Mark observă adevărata strălucire a Laurei. Însa, mai presus de toate, rămâne tactul perfid al lui Lydecker în momentul în care o acuzp pe Laura de greșelile lui Shelby. Acesta nu se mulțumește sa îi vegheze toate momentele vieții, pur și simplu le trăiește pentru ea, fiind probabil primul exemplu de bărbat în istoria cinematografiei clasice care își dorețte să devină femeie. (Murray Pomerance, profesor, director departamentul sociologie la Ryerson University, autor, preluat din 1001 de filme de văzut într-o viață)

IMDB : 8,1

Anul lansării: 1944
Actori:

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

10 comentarii
 1. dollybalaban | 2018-04-11

  Monica, stii sa iti expui simtamintele filmografice si comentariul tau este sincer si pertinent..Iti multumesc si te felicit ! dolly

 2. Dolly | 2018-04-11

  Film de altadata – adica film f bun, actorie de clasa – pana si menajera Bessy – e de neuitat ! Actrita principala – frumoasa nu doar ca o femeie – ci opera de arta, cu plus de finete si inteligenta…Detectivul – masculin in totul, gingasie ascunsa, virilitate protectoare si poezie nativa, DELOC prost si libidinos – ca actorii de azi.. Personajele negative- fascinante si ridicole, actori mari pe toata linia.. Criminalul – incitant si evident marcat psihic de trufie si complexari – actor de marca.! Vad ca si realizatorii sunt de inalta clasa! MULTUMIRI TUTUROR PTR ACEST FILM TANDRU SI OMENESC LA MODUL ARTA CINEMA ! Chapeau ! zi francezii, jos palaria ! Amun !!!..

 3. Nick | 2017-11-23

  F. b

 4. oyeme | 2016-09-14

  va rog, se poate reposta? multumesc

 5. geta | 2014-06-25

  Placut…

 6. cristina | 2014-05-17

  nota 10 , frumos!!!!!!!! :fhd:

 7. Monica | 2013-05-17

  Un film politist placut de urmarit. E in alb-negru, imaginea e foarte buna, povestea captivanta. Actrita deosebit de frumoasa interpreteaza o femeie pentru care unii barbati sunt in stare chiar sa ucida. Detectivul este genul de barbat viril din filmele vechi, care mie personal imi place foarte mult 🙂

 8. Nina | 2013-04-17

  Da….bun….

 9. ELENA | 2013-04-15

  NICE!!!!

  CLASSIC AND NICE

  TY FILMEHD

 10. Ralluca | 2013-04-15

  un film superb…. fara cuvinte

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Dark (2017) - Serial TV
The Handmaid’s Tale (2017) – Serial TV – Povestea slujitoarei - Sezonul 2
Cobra Kai (2018) - Serial TV

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!