Mishima: A Life in Four Chapters (1985)

Mishima: A Life in Four Chapters (1985)

Vezi trailer
7.9
NOTA IMDB
5.5
NOTA USERI
7.9
NOTA IMDB
5.5
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

2 comentarii

Trimite filmul

Filmul “Mishima: A life în four chapters” îmbină flashback-uri alb – negru din copilăria şi tinereţea scriitorului japonez Yukio Mishima, secvenţe în culori vibrante desprinse din 3 dintre cele mai cunoscute romane ale acestuia intitulate “The temple of the golden pavilion”, “Kyoko’s house” şi “Runaway horses” şi secvenţe de tip cinema verite din ultima zi de viaţă a protagonistului: 25 noiembrie 1970. Cele 4 capitole în care este structurată pelicula sunt denumite “Beauty”, “Art”, “Action” şi “Harmony of Pen and Sword”, în funcţie de câteva teme predilecte din opera literară a lui Mishima, care s-au transformat în adevărate obsesii: frumuseţea trupului, tradiţiile japoneze, bătrâneţea, sinuciderea sau masculinitatea. Bisexual, masochist, adorator al samurailor, naţionalist convins, dezgustat de declinul tradiţiei militare în Japonia, Yukio Mishima împreună cu alţi 4 adepţi a atacat în ziua de 25 noiembrie 1970 cartierul general al armatei din Tokyo, a luat prizonier un general, s-a adresat trupelor din garnizoană şi apoi s-a sinucis ritualic prin seppuku. Până la vârsta de 45 de ani, Yukio Mishima a scris 40 de romane, 18 piese de teatru şi 20 de volume cu nuvele şi eseuri.

Player 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

  2 comentarii
  1. cretiu iosif | 2014-06-08

   Foarte interesant este ecranizat dupa un caz real si care arata spiritul japonez care a mentinut poporul si pe
   Iimparatul lui

  2. maria | 2014-05-03

   interesant,dar ,ca sa intelegi,trebuie sa-l fi citit pe marele scriitor japonez.Vedem astazi ce inseamna o lume care si-a pierdut nu numai onoarea,dar si busola…

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Éperdument (2016) - Down by Love
  Han zhan II (2016)
  Dark (2017) - Serial TV

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

  There was an error, please try again
  Multumim!