Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977)

Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977)

Vezi trailer
8.6
NOTA IMDB
7.2
NOTA USERI

Descriere film

6 comentarii

Trimite filmul

6 premii şi 4 nominalizări Oscar, un premiu şi 3 nominalizări Globul de Aur, 2 premii şi 4 nominalizări BAFTA .

Unul dintre cele mai extraordinare filme din istoria cinematografiei, Războiul stelelor a deschis noi orizonturi în cea de-a şaptea artă. Geniul din spatele acestui univers science-fiction care a înnebunit o lume întreagă se numeşte George Lucas, fiind, probabil, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din ultimii 100 de ani.
Povestea, pentru acea minoritate infimă care nu o cunoaşte, începe cu o descoperire neaşteptată făcută de băieţanul Luke Skywalker. El locuieşte undeva într-o fermă de pe Planeta Tatooine şi, într-o zi, observă că robotul de mâna a doua primit în dar de la părinţii este purtătorul unui mesaj venit din spaţiul intergalactic, de la o anumită prinţesă Leia.
Aceasta cere disperată ajutorul unui anumit Obi-Wan Kenobi. Nedumerit, Luke cere sfatul lui Ben Kenobi, un prieten de-al tatălui său şi constată cu surprindere că el este cel vizat de mesajul venit de la o distanţă de mii de ani lumină.
Kenobi îl va pune în temă pe Luke cu privire la războiul dintre gruparea Rebelilor pe de o parte şi Imperiul Conducător şi energia spirituală numită Forţa pe de altă parte.
Fără să mai stea pe gânduri, Luke şi Kenobi cărora li se alătură Han Solo (Harrison Ford) îşi unesc forţele pentru a o salva pe prinţesa Leia din ghearele maleficului Imperiu, condus de sinistrul geniu Darth Vader.

Mania pe care a declanşat-o acest film a rămas la fel de sesizabilă şi în ziua de azi, comercializarea jucăriilor miniaturale realizate după îndrăgitele personaje aducând fabricanţilor acestora profituri de zeci de milioane de dolari.

Foarte important pentru cei care n-au văzut serialele, este, să le vadă în ordinea următoare:

1. O nouă speranță/A New Hope (IV)
2. Imperiul Contraatacă/The Empire Strikes Back (V)
6. Întoarcerea lui Jedi/Return of the Jedi (VI)
3. Amenințarea Fantomei/The Phantom Menace (I)
4. Atacul Clonelor/The Attack of the Clones (II)
5. Răzbunarea lui Sith/Revenge of the Sith (III)

############## SERIILE NOI #########

1. O nouă speranță/A New Hope (IV)
2. Imperiul Contraatacă/The Empire Strikes Back (V)
3. Amenințarea Fantomei/The Phantom Menace (I)
4. Atacul Clonelor/The Attack of the Clones (II)
5. Răzbunarea lui Sith/Revenge of the Sith (III)

Player 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

  6 comentarii
  1. Mihail | 2015-04-26

   Adevarat, nu e originalul din 1977 l-am vazut la cinema de mai multe …pt. ca pelicula se deteriora, George Lucas s-a gandit sa o inbunatateasca cumva asa ca a fost restaurata si adaugate cateva efecta speciale in plus la toate cele 3 parti din vechea trilogie s-a intamplat in 1997 si iarasi au fost lansate pe marile ecrane (iarasi au facut ceva bani)…pt. ca in 1999 sa fie lansat Episodul I Amenintarea Fantomei…iar anul asta de pe 18 Decembrie putem sa vedem si Episodul VII – The Force Awaked!

  2. Ninhursag | 2015-04-21

   Versiunea asta nu e din 1977, e o versiune remastered, 2004 cel mai probabil, au pus multe efecte 3D. Cel care sare in ochi cel mai mult e Jabba insusi.

  3. Alexandru | 2015-03-25

   Asa a inceput o noua era a filmului SF !!

  4. Florin | 2014-08-13

   Un film deosebit , care a incantat multe generatii !

  5. shinoby | 2014-07-27

   De acord cu tine Mihai!Acum predomina efectele speciale in detrimentul jocului actoricesc.Ar trebui sa existe un echilibru intre cei doi factori ca filmul sa fie bun.Iar seria Star Wars tocmai asta ofera:dialoguri inchegate, actiune ,conflicte morale etc.Acum majoritatea filmelor sunt axate pe latura comerciala si mai pitin pe cea artistica.Cel putin, asta e parerea mea!
   Recomand seria tuturor!Merita,chiar daca nu esti fan sci-fi!

  6. Mihail | 2014-02-03

   Nimeni nu se mai uita la asa ceva in ziua de azi, pacat! nu se mai fac S.F.uri ca si atunci! Filmul copilariei mele!

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Éperdument (2016) - Down by Love
  Han zhan II (2016)
  Dark (2017) - Serial TV

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

  There was an error, please try again
  Multumim!