The Help – Culoarea sentimentelor (2011)

The Help – Culoarea sentimentelor (2011)

Vezi trailer
8.1
NOTA IMDB
8.2
NOTA USERI

The Help – Culoarea sentimentelor (2011)

GEN FILM: dramă
8.1
NOTA IMDB
8.2
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

31 comentarii

Trimite filmul

Un premiu şi 3 nominalizări Oscar, un premiu şi 4 nominalizări Globul de Aur.

“Culoarea sentimentelor” este o dramă emoţionantă, povestită cu umor şi speranţă, despre prietenie, curaj şi mai ales despre puterea de a inspira schimbări sociale.

Acţiunea se desfăşoară în Jackson, Mississippi, în anii ‘60. Povestea pune în scenă relaţia care se construieşte între trei femei diferite, dar extraordinare, o prietenie greu de imaginat, consolidată în jurul unui proiect editorial secret, care încalcă normele sociale şi care le supune pe cele trei femei unui mare risc.

Eugenia “Skeeter” Phelan tocmai a absolvit colegiul şi redactează o rubrică de sfaturi pentru îngrijirea casei într-un ziar local, ajutată de Aibileen, servitoarea unei bune prietene. În scurt timp, tânăra jurnalistă porneşte un proiect clandestin, inspirat de istoriile de viaţă ale lui Aibileen şi ale lui Minny Jackson, buna sa prietenă, care se confruntă cu aceleaşi probleme. Cele trei femei împărtăşesc în şoaptă poveştile lor, răstoarnă regulile sociale ale acelor timpuri şi se expun astfel riscului de a fi marginalizate de societatea în care trăiesc.

Dezvăluirile şoptite, dar curajoase ale protagonistelor se transformă astfel în proiectul editorial care stă la baza unor schimbări sociale. În acest fel, cele trei personaje îşi fac auzită vocea şi, în acelaşi timp, dezvăluie condiţia socială a servitoarelor de culoare, un subiect tabu pentru acele timpuri.

Filmul are o distribuţie remarcabilă, Emma Stone (“Easy A”, “Zombieland”) joacă rolul curajoasei Skeeter, Viola Davis, dublă câştigătoare a premiului Tony şi nominalizată la Premiile Academiei (pentru “Doubt” şi “Eat, pray, love”) joacă rolul puternicei Aibileen, iar vorbăreaţa Minny Jackson este interpretată de talentata actriţă Octavia Spencer (“Dinner for Schmucks”, “Seven Pounds”).

Filmul este bazat pe romanul omonim, “The Help”, un bestseller lansat în 2009 şi lăudat de critici, care a rămas în Topul “New York Times” al celor mai vândute cărţi timp de 103 săptămâni. Romanul este în curs de publicare şi la noi, la Editura Univers şi va apărea pe piaţă, cel mai probabil, la finalul lunii noiembrie.”

Rating:
AP-12 ACORDUL PĂRINȚILOR PT. COPII SUB 12 ANI

IMDB : 8,1

Anul lansării: 2011
Regizor: Tate Taylor
Actori:

Player 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Player 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

  Éperdument (2016) - Down by Love
  Han zhan II (2016)
  Dark (2017) - Serial TV

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

  There was an error, please try again
  Multumim!