Training Day – Zi de instrucţie (2001)

Training Day – Zi de instrucţie (2001)

Vezi trailer
7.7
NOTA IMDB
6.4
NOTA USERI
7.7
NOTA IMDB
6.4
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

6 comentarii

Trimite filmul

Un premiu şi o nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur.

Trebuie să te hotărăşti dacă esti o oaie sau un lup, dacă vrei să ajungi în mormânt sau dacă vrei să ajungi acasă.
– sergentul Alonzo Harris către bobocul Jake Hoyt

În fiecare zi, este dus un adevărat război pe străzile oraşelor americane – un război între locuitori, traficanţii de droguri şi funcţionarii statului obligaţi să-i apere pe primii împotriva celorlalţi. Acest război îşi are victimele sale, poate niciuna atât de mare ca sergentul Alonzo Harris (DENZEL WASHINGTON), un ofiţer veteran de la brigada de narcotice, cu o experienţă de 13 ani, ale cărui metode de lucru îndoielnice depăşesc linia dintre legalitate şi corupţie. Credinţa sa în victoria legii s-a erodat demult ca urmare a misiunilor la care a participat în cartierele în care, dacă acţionezi după lege, poţi să mori pe loc. Iar ca să ducă la îndeplinire misiunea, Alonzo şi colegii săi sunt nevoiţi adesea să încalce legea pe care ar trebui să o aplice.

O dramă realistă şi curajoasă plasată în lumea ambiguă din punct de vedere moral a investigaţiilor făcute de poliţiştii sub acoperire, Zi de instrucţie îi urmăreşte activitatea lui Alonzo pe măsură ce acesta îl pune la încercare pe debutantul în meserie idealist, Jake Hoyt (ETHAN HAWKE), care are la dispoziţie o zi şi doar o zi pentru a-i dovedi ce poate să facă superiorului său carismatic, dar de temut. Pe parcursul următoarelor 24 de ore, Jake va fi influenţat din ce în ce mai mult de logica strâmbă a lui Alonzo în timp ce amândoi îşi vor risca vieţile şi carierele, fiecare înţelegând în felul său noţiunea de a face dreptate.

Zi de instrucţie este o dramă aspră cu acţiune care pune publicul spectator în postura de a decide ceea ce este necesar, ceea ce este eroic şi ce depăşeşte limita în zona gri a luptei contra crimei urbane.

Într-un moment în care poliţia din toată ţara se luptă cu o imagine publică de corupţie excesivă, utilizare de narcotice, plasare de probe şi brutalitate exagerată în timp ce patrulează pe cele mai sărace străzi din America, Zi de instrucţie descrie portretul realist şi palpitant al războiului dus în liniile de front urbane – şi cât de mari pot fi costurile acestei bătălii.

Rating:
N-18 NERECOMANDAT SUB 18 ANI

IMDB : 7,7

Anul lansării: 2001
Regizor: Antoine Fuqua
Actori:

The user’s submission content has been removed due a copyright complaint at the
request of the content owner.
Codul embed sau linkul postat de utilizator a fost eliminat la cererea
proprietarului de continut.

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

Beirut (2018)
Ali's Wedding (2017)
Dirt (2018)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!