Utomlyonnye solntsem – Soare înșelător (1994)

Utomlyonnye solntsem – Soare înșelător (1994)

Vezi trailer
8.0
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
8.0
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

16 comentarii

Trimite filmul

Un premiu Oscar, o nominalizare Cannes.

Soare înșelător spune povestea unui erou al Revoluției Bolșevice din Rusia, care se confruntă pe parcursul unei singure zile intense, cu represaliile staliniste demarate spre sfârșitul anilor ’30.

Colonelul Sergei Petrovich Kotov (Nikita Mikhalkov), fost membru marcant al Armatei Roşii în timpul Revoluţiei Bolşevice din anul 1917, în anul 1936 se retrage la conacul său de la ţara împreună cu soţia Marusia (Ingeborga Dapkunaite), fiica în vârstă de 6 ani pe nume Nadya (Nadezhda Mikhalkova) şi numeroasa, excentrica şi aristocratica familie a Marusiei. Existenţa lor idilică este zdruncinată de sosirea lui Dimitri (Oleg Menshikov), fostul logodnic al Marusiei, de dragul căruia aceasta încercase să se sinucidă cu ani în urmă. Dimitri a făcut parte din Armata Albă anticomunistă, dar acest lucru nu l-a împiedicat să trădeze cauza şi să trimită în fața plutonului de execuţie stalinist 8 generali ai Armatei Albe. Deşi reuşeşte să le vrăjească pe femei cu talentul său de pianist şi cu alte diverse trucuri, Dimitri a apărut la conac cu un scop precis şi murdar, fiind însoţit de către doi agenţi ai poliţiei secrete NKVD şi intenţionând să-l aresteze pe colonelul Kotov din ordinul lui Stalin. După arestarea şi împuşcarea lui Kotov, trădătorul Dimitri se sinucide, Marusia este condamnată la 10 ani de detenţie şi moare în Gulag, iar Nadya trăieşte şi lucrează în Kazakhstan ca profesoară de muzică…

IMDB : 8,0

Anul lansării: 1994
Actori:

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ți placă și filmele online:

16 comentarii
 1. R.Radu | 2018-04-09

  1. La ”descriere film” chiar trebuia povestit tot filmul? Idiotul care l-a ”descris” nu o putea face altfel? Erau suficiente cateva idei de baza.
  2. Si tot la ”descriere film” in loc de tampenii ar fi bine sa fie trecut regizorul si actorii principali.

 2. R.Radu | 2018-04-09

  1. La ”descriere film” chiar trebuia povestit tot filmul? Idiotul care l-a ”descris” nu o putea face altfel? Doar cateva idei de baza erau suficiente.
  2. Si tot acolo, ar fi bine ca in loc de a fi povestit filmul sa fie trecut regizorul si actorii principali.

 3. adi | 2016-07-10

  A se vedea si celelalte doua parti ale Trilogiei lui Mihalkov:
  Burnt by the Sun 2 – THE EXODUS – Utomlyonnye Solntsem 2 – PREDSTOYANIE
  Utomlyonnye Solntsem 2 – Tsitadel

 4. QED | 2016-07-10

  Un film SUPERB. Multumesc filmehd.net

 5. miciman | 2016-07-09

  Foarte bun filmul, dar și semnificativ pentru mentalitatea post-sovietică. Personajul principal, victimă a stalinismului (!), e în fond un ”erou” al Armatei Roșii bolșevice revoluționare – adică un criminal de ”război civil”. În 1918-1919 Armata Roșie s-a distins prin masacre și teroare, sub conducerea lui Lenin și Troțki, iar ”eroii” ei au fost niște ucigași fără scrupule, care pot fi întâlniți nu doar în ”Doctor Jivago”, dar și în romanul care i-a servit de referință lui Pasternak, ”Donul liniștit” al lui Șolohov.
  Kotov își merită soarta pe deplin, oameni ca el au lichidat fără scrupule pe adversarii bolșevismului, militari sau civili. Ei au consolidat regimul politic care s-a desăvârșit prin stalinism. Dar Mihalkov (fiul autorului imnului de stat al URSS!) îl portretizează cu compasiune pe acest prostănac ”eroic” și criminal…

  • adi | 2016-07-10

   judeci un film din prisma istoriei si uiti ca filmul aduce in prim plan printr-o poveste inchipuita ororile comunismului. oricum trilogia are mai multe planuri si trebuie vazuta povestea tuturor personajelo, MIhalkov reusind sa dea nastere unei fresce transpuse in film.

 6. Nic | 2016-04-10

  Comparativ cu filmele americane cu tendințe comerciale (violență excesivă, sex, limbaj grobian), filmografia rusă este într-adevăr a șaptea artă. Actorii nu (se) joacă, ci interpretează, au mimică, gesturi studiate și filmate din unghiul corespunzător, transmit sentimente. Fetița Nadia (nepoată sau fiica regizorului?) e genială. Asta este esența artei de calitate.
  Comparativ cu mult premiatul „The Revenant”, „Soare înșelător” e de nota 10, iar filmul american dacă ia notă de trecere. Deși are mai multe premii.
  Titlul e metaforic și sugerează fie dictatura lui Stalin (ce se ridică parabolic din lanul de grîu), fie sistemul comunist în sine, comparabil cu un fulger globular înșelător.
  O capodoperă ce nu merită ratată.

 7. victor | 2016-03-21

  De acord cu Rodica!Vrem sa-l revedem!!O Repostare ❓

 8. anca | 2016-03-15

  va rog mult,se poate reposta filmul?
  multumesc.

 9. Mircea | 2015-04-29

  Un film deosebit care a meritat premiile primite. Dar facut inainte de era lui Putin !

 10. Arina | 2013-03-10

  Un film de exceptie.Nikita Mihalkov,veritabil suflet slav, pune poezie si geniu,in tot ce atinge .Multumim din inima,Filmehd!

 11. oto | 2013-01-06

  Ffff bun pt. cinefilii adevarati.

 12. Monica | 2012-12-01

  Superba si serena prima parte a filmului, cutremuratoare a 2-a parte. Un film ce nu te lasa indiferent, cu si de Nikita Mihalkov. Multumesc pt. aceasta ocazie de a-l vedea! Vrem mai multe!

 13. Rodica | 2012-09-21

  Capodopera !Multumim,filmeHD,mai dati-ne filme rusesti , va rugam !

 14. radu | 2012-08-13

  Cata diferenta intre nevinovatia fetitei si hadosenia brutelor NKVD-iste
  Ce pacat ca acele fulgere globulare nu i-au starpit.
  Cata suferinta si cat adevar.

 15. MIHAELA | 2012-07-30

  filmele rusesti,,,,literatura rusa ,,,CAPODOPERE,,,,

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Beirut (2018)
Ali's Wedding (2017)
Dirt (2018)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!